Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Dota 2 Betting

Dota 2 Betting

Dota 2 är ett av de spel som byggt e-sport till den gigantiska sport det anses vara idag, och är ett av de största spelen inom e-sports betting. Detta mycket tack vare den årliga turneringen The International och de miljontals tittare som det lockar. Självklart finns det även andra turneringar och möjligheterna är gigantiska. Idag kan du nämligen spela på allt mellan match- och turneringsvinnare till vem som plockar hem first blood eller första Roshan. För att guida dig i denna djungel har vi här nedan samlat all information och våra bästa Dota 2 betting tips!

Vad finns det för Dota 2 odds?

Utbudet av Dota 2 odds är enormt, och det finns många alternativ för dig som vill börja spela. Tillsammans med League of Legends och Counter-Strike så är det nämligen Dota 2 betting som är ledande på svenska spelsidor. Med tanke på hur många spelare som spelar spelet dagligen så är detta inget konstigt, och mycket pekar på att denna utveckling kommer att fortsätta. Från att bara ha några enstaka turneringar om året har Dota 2 gått och blivit en sport med tusentals matcher och turneringar nästan hela tiden.

Mest populärt är det att spela på Dota 2 International odds, och då kan det handla om allt mellan spel på turneringens MVP, enstaka matchvinnare eller allt däremellan. Eftersom att The International bara organiseras en gång om året så har spelsidorna förstås också valt att inkludera mindre matcher och turneringar. Även där är utbudet stort och du hittar både live odds och vanliga odds dagligen.

Vill du börja spela redan nu så har vi samlat ihop en liten lista med aktuella Dota 2 odds för dig att börja med. Blandat med lite andra e-sporter hittar du här massor av odds hos Betsafe:

28 Maj 2024
0'
CS: CCT Europe Online Series
Permitta
1
GUN5 Esports
0
28 Maj
12:15
CS: CCT Europe Online Series
TOR
EXO
28 Maj
15:00
CS: CCT Europe Online Series
Illuminar Gaming
VP.Prodigy
28 Maj
16:00
CS: CCT Europe Online Series
mouz NXT
RUBY
0'
Dota2: FISSURE Universe
Virtus.pro
0
Tundra
1
28 Maj
16:00
Dota2: FISSURE Universe
Team Secret
MOUZ
0'
CS: ESportsBattle
Gameinside
0
sEight
0
28 Maj
11:30
CS Duels: Berserk League
Quartz
Onyx
28 Maj
12:00
Crossfire: CFPL
Team WE
Baisha Gaming
28 Maj
14:00
Crossfire: CFPL
All gamers
kingzero esports
28 Maj
12:00
CS: European Pro League
Permitta
Preasy Esport
28 Maj
12:00
SC2: WardiTV Korean Royale
Gumiho
Classic
28 Maj
12:00
SC2: WardiTV Korean Royale
Firefly
NightMare
28 Maj
12:35
SC2: WardiTV Korean Royale
Firefly
SHIN
28 Maj
12:35
SC2: WardiTV Korean Royale
Dark
NightMare
28 Maj
13:10
SC2: WardiTV Korean Royale
DRG
Reynor
28 Maj
13:10
SC2: WardiTV Korean Royale
Creator
DRG
28 Maj
14:00
CS: Appolo Series
ENCE Academy
CPH Wolves
28 Maj
15:30
Valorant: VCL Turkey
Galakticos
Galatasaray Esports
28 Maj
15:30
CS: CCT South America
Team Solid
9z Academy
28 Maj
16:00
CS: Y-Games Pro Series
Team Sampi
ENTERPRISE
28 Maj
16:00
Valorant: VCL East
Incognito
ESC Gaming
28 Maj
16:00
Valorant: VCT Game Changers EMEA
Valiant GC
HEROIC Valkyries
28 Maj
17:00
Valorant: VCL France
Solary
DVM

Dota 2 betting – Hur gör man?

I och med att e-sport nuförtiden finns på många svenska spelsidor så är det lättare än någonsin att komma igång. Processen skiljer sig inte heller alls från när du ska spela på andra sporter, eftersom att det är samma sidor som erbjuder både och. Som alltid rekommenderar vi att man i första hand väljer att spela på sidor med svensk spellicens. På så sätt kan du alltid vara trygg i att allt går rätt till även när du sysslar med esportsbetting.

Det absolut första du behöver göra är att hitta en spelsida som erbjuder Dota 2 betting odds. Som sagt finns det ganska gott om dem nuförtiden, men vill du ha några konkreta tips kan du kolla in vår lista lite längre ned. Alla sidor vi rekommenderar är förstås helt säkra och licensierade av den svenska Spelinspektionen. Det som avgör vilken av dessa sidor du ska välja är dina egna preferenser och vad du tycker är viktigast. Kanske är en stor bonus viktigast för dig, eller kanske ett så brett utbud som möjligt. Utforska och jämför flera alternativ när du väljer din första spelsida så kommer du garanterat inte bli missnöjd.

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Sedan återstår det bara att registrera dig och göra din första insättning. Tack vare att många svenska spelsidor är så kallade Pay N Play casinon så räcker det att du fyller i en summa och skriver under med Bank ID för att sedan börja spela. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

När du väl gjort din första insättning är det bara att välja och vraka mellan alla aktuella Dota 2 odds. Med största sannolikhet finns det också mängder av andra e-sporter, så som Starcraft: Brood War, Counter-Strike och League of Legends att spela på.

Mest aktivt är det när The International spelas och det finns hundratals Dota 2 International odds att välja mellan. Men, när det handlar om just Dota 2 betting så hittar du även spel på små matcher och turneringar dagligen. Oavsett vad du är ute efter så är vi säkra på att du kan hitta de odds som passar dig.

Dota 2 betting tips – Detta kan du tänka på!

Precis som med all betting och e-sport odds så finns det aldrig några garantier för att vinna, men det finns saker man kan göra för att optimera sina vinstchanser. Mycket grundar sig i att ha så mycket som kunskap som möjligt innan man lägger sina spel. Det kan vara kunskap kring olika lag, turneringar eller kring vilka Dota 2 betting odds man ska välja. Det finns mycket man kan göra, men här nedan hittar du våra tre bästa Dota 2 betting tips.

Håll dig uppdaterad kring matcher och lag du vill spela på

Detta är ett tips som sträcker sig längre än att bara vara ett Dota 2 betting tips. Detta är ett tips du kan ta med dig oavsett vilka sporter du väljer att spela på. Att veta vilken form spelarna är i och hur deras tidigare matcher sett ut är avgörande för att kunna göra en så objektiv och bra chansning som möjligt. Det är genom denna kunskap du kan hitta riktigt bra Dota 2 betting odds som andra med lite mindre kunskap missar.

Jämför olika Dota 2 betting sites

Något som vi redan nämnt men som kan vara värt att påminna om är att jämföra olika Dota 2 betting sites. Den ena sidan kan skilja sig stort från den andra, trots att de till en början kan se väldigt lika ut. Det vi alltid kollar på är om de erbjuder någon e-sport bonus, hur stort utbudet av matcher är samt om de också erbjuder Dota 2 live odds. Med dessa tre kriterier kan vi lättare sålla bort de sämre spelsidorna och alltid bara spela på de absolut bästa. Du behöver inte heller låsa dig till en och samma spelsida, utan det kan vara en bra idé att också byta för att få fler bonusar och ännu mer odds att välja på.

Följ matcher och spela på Dota 2 live odds

Om du har mycket kunskap kring e-sporten så rekommenderar vi också att ge dig på Dota 2 betting live. Om du vet med dig sedan innan hur ett lag brukar reagera i en viss situation så kan du hitta spelmöjligheter som andra spelare missar. Det är också ett väldigt roligt sätt att spela på och förhöjer upplevelsen oavsett vinst eller förlust. Matcherna är spännande i sig och är man personligt investerad i dem så blir det bara ännu mer spännande.

Dota 2 betting – Så här fungerar Dota 2

Dota 2 är en relativt komplex e-sport och kan vara lite svår att förstå om man inte själv har spelat. Kort och gott så är Dota 2, precis som League of Legends, ett Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). En match består av två lag med fem spelare i varje och man tävlar i en arena fylld med torn, creeps, monster och lanes.

De tio spelarna i arenan kontrollerar varsin hjälte som under spelets gång växer i styrka beroende på hur mycket guld de lyckas skaffa. Guld får de främst genom att döda motståndare, creeps och torn. Hjältarna kan också gå upp i level där de blir starkare och får mer kraftfulla abilities.

För att vinna så krävs det att det ena laget tar sig in i motståndarbasen och förstör deras sista byggnad. Detta kan ta allt från 15 minuter till över en timme beroende på hur allt utspelar sig.

För att verkligen förstå allt som händer och alla nyanser inom spelet så rekommenderar vi att ni laddar ner det och spelar själva. Detta gäller speciellt om du planerar att testa Dota 2 betting live. Den förståelse man får av att själv manövrera de olika hjältarna går knappt att få bara genom att titta. Som tur är har Valve Corporation valt att göra spelet helt gratis, så det är bara att ladda ner.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är det bara att konstatera att Dota 2 är en komplex e-sport med mängder av spelmöjligheter. Med tanke på hur lång en match är och hur många olika saker som kan hända så finns det alltid roliga saker att spela på. Man behöver inte nöja sig med matchvinnare och förlorare, utan du kan spela på allt från minst/mest kills till hur mycket guld ett lag ska lyckas samla ihop. Vi hoppas att du efter denna text fått lite mer klartecken kring allt vad Dota 2 betting har att erbjuda. Lycka till, ha kul och kom alltid ihåg – spela ansvarsfullt.

FAQ - Dota 2

Du spelar Dota 2 genom att ladda ner det på Steam. Spelet är helt gratis och det enda du behöver är ett Steam-konto.

Ja, live betting blir allt vanligare på e-sport. You choose vad som passar dig bäst.

Alliance Dota 2 är en svensk e-sport organisation som ligger bakom ett flertal lag inom bland annat Dota 2, Fortnite och League of Legends.

Bästa sättet för den som vill komma igång och satsa på e-sport är att skapa ett spelkonto på ett av de bolag som erbjuder game och betting på dessa marknader.

Dota 2 brukar ha runt 10 miljoner spelare varje månad.