Betsafegaming.com
Betsafegaming.com
Dota 2 Betting

Dota 2 Betting

Dota 2 är ett actionfyllt datorspel av typen strategispel med fantasytema. Spelet är mycket populärt både bland spelare och de som sysslar med Dota 2 betting. Faktum är att det är med Dota 2 som bet på e-sport växte sig riktigt stort.

Dota 2 ingår även i genren MOBA (Multiplayer online battle arena) som liknar Starcraft och League of Legends. Det är ett strategispel med fantasytema som utspelar sig i realtid. Bakom Dota ligger utvecklaren Valve Corporation som skapade spelet som en uppföljare till Warcraft III: The Frozen Throne kartan med samma namn (Defence of the Ancients). Många säger att Dota 2 är det kärleksbarn som uppkom när man tog det bästa från Warcraft III och Starcraft och kombinerade dem.

04 Juni 2023
0'
Valorant: VCL Japan
Jadeite
2
SCARZ
2
0'
Dota2: Esports Battle
mind takers
1
Ryoiki Tenkai
0
0'
CS GO: ESL Benelux Championship
Genk
1
tutel
0
0'
LoL: LPL
Oh My God
0
Weibo
0
04 Juni
12:00
LoL: LPL
JD
LNG
0'
CS GO: CCT West Europe
Unluko5
0
9 Pandas
0
0'
CS GO: CCT West Europe
Zero Tenacity
0
GTZ
0
04 Juni
16:00
CS GO: CCT West Europe
B8
GTZ
04 Juni
17:00
CS GO: CCT West Europe
Unluko5
HAVU
0'
Valorant: VCL Vietnam
Fancy United
1
Lazybutwannawin
0
04 Juni
13:00
CS GO: CCT North Europe
Astralis Talent
Viperio
04 Juni
14:00
CS GO: ESL Premiership
Endpoint
Into the Breach
04 Juni
15:00
Dota2: Malta Vibes
One Move
nouns
04 Juni
17:00
LoL: Prime League Pro
Eintracht Frankfurt
BIG
04 Juni
18:00
LoL: Prime League Pro
GamerLegion
E WIE EINFACH
04 Juni
19:00
LoL: Prime League Pro
MOUZ
SK Prime
04 Juni
20:00
LoL: Prime League Pro
Eintracht Spandau
NNO Prime
04 Juni
17:00
CS GO: ESL Mistrzostwa Polski
AGO Esports
PACT
04 Juni
18:00
Dota2: DPC Division 1 Eastern EU
9 Pandas
Virtus.Pro
04 Juni
18:00
Dota2: DPC Division 1 SA
Infamous
Hokori
04 Juni
21:00
Dota2: DPC Division 1 SA
Mad Kings
Balrogs
04 Juni
18:30
CS GO: IEM Dallas
MOUZ
ENCE
04 Juni
19:30
CS GO: ESEA Advanced Europe
mouz NXT
ARCRED
04 Juni
19:30
CS GO: ESEA Advanced Europe
Coalesce
Aurora
04 Juni
21:00
Dota2: DPC Division 1 West EU
OG
D1 Hustlers

Dota 2 betting – bet på dota 2

Om du är intresserad av Dota 2 betting finns det flera saker att ta hänsyn till för att lyckas så bra som möjligt. Precis som i alla former av esportsbetting gäller det att vara påläst, om du kan mycket om sporten ökar det definitivt dina vinstchanser. Kolla särskilt noga på följande inför ditt Dota 2 bet:

Lär dig spelets regler

Läs gärna mer än en Dota 2 guide för att lära dig så mycket som möjligt om ett game. Detta kan bland annat inkludera olika handikapp, till exempel:

 • hunter map handicap
 • bounty hunter map
 • team map handicap
 • match winner which
 • bounty hunter winner
 • esports map handicap
 • katka esports map

Statistik

Genom att läsa på om de olika lagens framfart och analysera statistiken ser du till att du får en tydlig bild av vem du bör satsa på när du vill lägga ett bet.

Teamwork

Det är ingen idé att satsa på ett lag som har en bra stjärnspelare men som inte kan samarbeta. Det blir det snabbt game over for you.

Följ med i vad som händer

Vilken form är lagen i? Hur har det gått i deras senaste matcher? Hur har det gått när de specifika lagen mött varandra tidigare? Har lagen bytt ut eller värvat nya spelare?

När du spelar på vinnaren av en enskild match har du chans att vinna stort genom att satsa på en underdog. Om du istället lägger ett bet på en game, en serie matcher eller vinnaren av en turnering är chansen stor att favoriten tar hem vinsten.

Dota 2 betting – Dota 2 Odds

Vårt bästa Dota 2 betting tips är att jämföra odds på olika esports betting sites. Genom att det kommer du få ut mesta möjliga inför varje Dota 2 bet du gör. Du kan göra Dota 2 bets både innan match och under matchens gång (live). Att spela live kan vara fördelaktigt då du kan se hur det går i matchen och ta tillvara på fördelaktiga odds.

Dota 2 betting tips

De som är intresserade av Dota 2 betting satsar vanligtvis sina bets rakt upp och ner på vem de tror kommer vinna en specifik match. Dock finns det ibland även andra specialspel att välja mellan på flera sites. Du kan bland annat satsa på:

 • Vilket lag som vinner matchen
 • Vilket lag som vinner hela turneringen
 • Vilket lag som först dödar Roshan
 • Över/Under antal kills

Även live betting på olika sistes har blivit stort inom Dota 2 betting vilket troligtvis beror på att konceptet fungerar utmärkt i kombination med Dota 2 som levererar intensiva, fartfyllda och spännande matcher i total.

För det lag som vinner en stor Dota 2 turnering, till exempel Dota 2 International 2020 (den sker oftast varje år beroende på season), ligger en otrolig prispott och väntar. Hela 30 miljoner dollar (omkring 280 miljoner kronor) rikare blir det vinnande laget. För den som hänger sig åt Dota 2 betting är vinsterna något blygsammare men det innebär inte att du inte kan göra sig en rejäl hacka när du spelar på Dota 2.

Betting of Dota 2

Dubbla din insättning upp till 5 000 kr
120 kr i gratisspel
5,0 rating
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 100 kr
5,0 rating
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5,0 rating
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
Få 100 kr i free-bet
5,0 rating
5.0
18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2020-12-22. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

Dota 2 betting – the gameplay

Bästa sättet att lära sig spela Dota 2 är helt enkelt att börja spela på sites, då det mesta faller då på plats allt eftersom. Dock kan det vara fint att ha ett hum om hur en game och spelet byggts upp och därför kommer här en kort summering om hur Dota 2 gameplay fungerar:

När du spelar Dota 2 game kommer du att tillhöra ett av två möjliga lag. Dessa kallas Radiance (Good Guys) och Dire (Bad guys). Varje match spelas med fem deltagare per lag där lagen befinner sig på varsin sida av en karta. Målet i spelet är att störta motståndarens Ancient (huvudbas). I spelet finns olika runor som kan hjälpa till att stärka spelarens karaktär. Karaktärerna är styrka, rörlighet eller intelligens. Alla spelare kan bära på sex olika föremål som stärker dem. Det finns 123 olika föremål att välja mellan i Dota 2 och de föremål som en karaktär har kan vara avgörande för hur det går under en match.

Under spelets gång gäller det att stärka sitt egna lag på olika sätt för att nå till slutmålet som är att första motståndarnas Ancient. För att lyckas med detta behöver du besegra motståndarnas Creeps (soldater). Var 30:e sekund skickas soldater ut från vardera sida. Dessa soldater styrs av datorn och kallas för Creeps eller Minions. Med din hjälp kan dessa soldater avancera mot motståndarens bas men det förutsätter att du lyckas döda motståndarens soldater.

Dota 2 betting – esports Guide

För att ha full förståelse för hur Dota 2 fungerar och få bästa möjlighet att vinna när du spelar spelet eller när du sysslar med Dota 2 betting på olika sistes finns det några saker du bör ha koll på. Det innefattar bland annat kartan, baser, lanes och hjältar. Dota 2 är ett mycket avancerat spel där du kan fördjupa dig in i det oändliga men för att hjälpa nybörjaren att komma igång har vi valt ut de saker som vi anser kan vara bra att känna till och listat dem.

Kartan

Dota 2 spelas på en karta som är densamma under varje match. Det innebär att du ger dig själv bästa möjliga förutsättningar att vinna om du lär dig spelplanens upplägg. En liten överblick över kartan finner du bredvid din hjältes porträtt och denna karta visar var dina lagkamrater befinner sig och om dina motståndare tagit sig in på ert område.

Baser

Vid spelets början tilldelas varje lag en bas beroende på om de spelar för Radiance eller Dire. Radiance har sin bas på nedre halvan och Dire på övre halvan. För att vinna spelet ska du krossa det andra lagets bas.

Lanes

På kartan finns det olika stigar som du kan röra dig fritt längs men det finns även tre så kallade “Lanes”. Dessa vägar är de som används av minions/creeps. Alla lanes innehåller dessutom så kallade Towers. Towers finns till som beskydd för baserna och kommer attackera när du närmar dig dem. Basen beskyddas av tre towers och du kommer aldrig kunna attackera en bas så länge de yttre tornen står som beskydd.

Hjältar

För att komma igång och spela Dota 2 börjar du med att välja vilken hjälte du vill spela som. Det finns ett stort antal hjältar att välja mellan men flera av dem har liknande egenskaper. Kombinationen av hjältar som ett lag väljer kan vara avgörande för hur en match slutar, då somliga hjältar kompletterar varandra bättre än andra. När ett lag väljer sina hjältar tar de även hänsyn till vilka hjältar det andra laget valt för att kunna utmana dem på bästa möjliga sätt. Lagen kan även ges möjlighet att blockera det andra laget från att välja specifika hjältar.

Hjältar delas in i kategorier beroende på deras egenskaper. De olika hjältarna har olika uppgifter under en match. En support har till exempel som uppgift att stötta andra hjältars framfart.

Guld

Pengar är en viktig del av Dota 2. Det krävs nämligen guld för att kunna köpa föremål. Föremålen hjälper dig att bygga upp din styrka och göra dig svårare för andra att döda.

Det finns flera sätt att tjäna guld på. Bland annat genom att döda fiendens Creeps.

FAQ - Dota 2

Bästa sättet för den som vill komma igång och satsa på e-sport är att skapa ett spelkonto på ett av de bolag som erbjuder game och betting på dessa marknader.

Ja, live betting blir allt vanligare på e-sport. You choose vad som passar dig bäst.

Alliance Dota 2 är en svensk e-sport organisation som ligger bakom ett flertal lag inom bland annat Dota 2, Fortnite och League of Legends.