Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

CS2 betting

CS2 betting

Counter-Strike har varit en konstant på den globala e-sportsscenen ända sedan slutet på 90-talet, och nu är nästa upplaga i succéserien på gång. Counter Strike 2 släpps någon gång under 2023 och kommer garanterat att bli populärt på svenska bettingsidor. Detta vet vi eftersom CS2 kommer att släppas som en uppdatering till det redan populära CS:GO, och alla matcher och proffs kommer att vara tvungna att byta till CS2 också. CSGO kommer alltså inte finnas kvar, utan allt kommer istället cirkulera kring det nya CS2.

Detta innebär förstås också att CS2 betting kommer att bli mycket populärt. Counter-Strike är en av de största esporterna, och när det nu får en uppdatering efter över tio år så kan vi räkna med att det bara blir ännu större. Vi är hoppfulla om vad framtiden har att bjuda på när det kommer till CS2 betting och här nedan kommer vi att guida dig igenom allt du behöver för att vara redo när spelet släpps!

Kan jag spela på odds på CS2 idag?

Än så länge kan du inte spela på CS2 odds. Detta beror helt enkelt på att spelet ännu inte är släppt, utan du får hålla dig till CSGO betting och andra former av esportsbetting. Exakt datum på när spelet släpps finns ännu inte, utan det gäller att hålla sig uppdaterad via Valves officiella kanaler. Vi bevakar det ständigt och du kan räkna med att vi kommer uppdatera dig så fort vi vet när spelet har ett officiellt releasedatum.

Vad innebär odds på CS2?

Esport odds på CS2 och CS2 betting kommer att fungera precis som CS:GO betting fungerar idag. Du kommer alltså i första hand kunna spela på olika matcher och vem som vinner och förlorar. Under de senaste åren har vi också sett en utveckling där allt fler bettingsidor erbjuder mer unika typer av odds, och denna utveckling kommer garanterat att fortsätta i och med CS2. Det kan vara saker som vem som får mest kills under en turnering, vilket lag som vinner flest pistolrundor och mycket mer. Möjligheterna är oändliga och kommer fortsätta bli fler i och med det nya spelet.

Idag kan du på de allra flesta bettingsidor för esport också kombinera dina bets med andra sporter eller e-sporter, och CS2 betting kommer inte att vara något undantag. Därför kan du redan nu ge dig på och börja spela för att få lite vana och erfarenhet innan spelet faktiskt släpps.

Än så länge kan du som sagt inte spela på Counter Strike 2, utan du får hålla dig till att betta på andra esporter. Här nedan kan du bland annat hitta några aktuella odds hos Betsafe du kan ge dig på i väntan på release:

20 Juni 2024
0'
CS: United21
Bounty Hunters Esports
0
Sharks Esports
1
0'
Valorant: Challengers
RETA esport
0
REVEN ECLUB
0
20 Juni
23:30
CS Duels: Berserk League
Lunar
Zenith
20 Juni
23:31
CS Duels: Berserk League
Archer
Kinetic
21 Juni 2024
21 Juni
00:00
CS Duels: Berserk League
Lunar
Kinetic
21 Juni
00:01
CS Duels: Berserk League
Archer
Zenith
21 Juni
00:00
Valorant: VCL North America
QoR
TSM
21 Juni
00:00
Rainbow Six:TPL
Arial Arise
Mkers
21 Juni
03:00
Dota2: The International Qualifiers
Aurora Gaming
Bleed Esports
21 Juni
09:00
Dota2: The International Qualifiers
Tundra
Team Secret
21 Juni
09:00
Dota2: The International Qualifiers
PRISM Esports
IHC Esports
21 Juni
05:55
LoL: LCK CL
Gen.G Global Academy
DRX Challengers
21 Juni
07:00
Valorant: VCL Japan
Murash Gaming
REJECT
21 Juni
10:00
Valorant: VCL Japan
SCARZ
FENNEL
21 Juni
07:00
KoG: King Pro League
Royal Never Give Up
Titan King's Legion
21 Juni
10:00
KoG: King Pro League
eStar Pro
TOP Esports Armor
21 Juni
07:00
Valorant: VCL Philippines
Rank El Cuties
Oasis Gaming
21 Juni
10:00
Valorant: VCL Philippines
Subversive
ZOL Esports
21 Juni
08:00
Valorant: VCL Indonesia
Doa Ibu Selamanya
Team Cynical
21 Juni
09:00
LoL: LCK
Hanwha Life Esports
BRION
21 Juni
09:00
CS: European Pro League
Johny Speeds
lajtbitexe
21 Juni
10:00
Valorant: VCT China
Dragon Ranger Gaming
Nova Esports
21 Juni
10:00
WR : Wild Rift League
J Team
ThunderTalk Gaming
21 Juni
10:00
LoL: LPL
Ultra Prime
Anyone's Legend
21 Juni
10:00
CrossFire: Championship
KINGZERO-eSports
eStar

Betting på CS2 – hur gör man?

Även fast det ännu inte är möjligt att spela på CS2 så kan vi redan nu gå igenom hur det kommer att fungera. Eftersom spelet kommer att fungera som ersättare för CS:GO kan du kolla på hur CS:GO betting ser ut idag för att få en bra idé hur CS2 betting kommer fungera. Och, det fungerar som bekant som de allra flesta typerna av esportsbetting.

 1. Det allra första steget är som alltid att hitta en bra sida att spela på. När det kommer till CS2 gambling sites kan du redan nu börja leta efter bettingsidor som erbjuder spel på CS:GO. De kommer definitivt att erbjuda även Counter Strike 2 när det väl släpps. På så sätt kan du göra dig redo redan nu och få in den vana som krävs för att lyckas med CS2 betting.
 2. När du väl hittat någon eller några bra CS2 betting sites så gäller det att du gör en första insättning. Många svenska spelsidor är idag Pay N Play, vilket innebär att du bara behöver legitimera dig och din insättning med BankID för att få ett konto. Du slipper alltså den gamla traditionella registreringsprocessen och kan istället börja spela direkt.
 3. När spelet väl är släppt är det sedan bara att välja och vraka mellan alla de CS2 odds du hittar på sidan. Med tanke på hur många turneringar som redan är planerade inför spelets release så kan du vara trygg i att det alltid kommer finnas mycket roligt att spela på. Därför kan du också börja fundera över dina CS2 betting predictions redan nu.
 4. Som nybörjare kan det vara bra att börja med att spela på matchvinnare, men ju mer insyn du får desto mer avancerade bets kan du lägga. För att få så bra koll som möjligt så gäller det förstås framförallt att kolla på många matcher, men också hålla koll på allt som händer utanför servern.

CS2 betting tips för att lyckas

Att lyckas med betting handlar i grunden alltid om tur, men du kan alltid optimera dina chanser för att vinna. Vad som helst kan hända, men ju mer kunskap du har desto större är chansen att du kommer lyckas med betting på Counter Strike 2. Generellt kan man säga att de flesta tips som gäller annan form av betting också gäller för e-sport och CS, och är du en erfaren spelare kommer du redan ha ett försprång gentemot alla andra. Behöver du några konkreta CS2 betting tips har vi samlat tre riktigt bra tips här nedan.

Förbered dig med att spela på CS:GO

För att lyckas med CS2 betting så är det bästa du kan göra att redan nu förbereda dig med att spela på CS:GO. All den kunskap du tillförskaffar dig kring Global Offensive kommer du att ha nytta av även när CS2 släpps. Detta eftersom att Counter Strike 2 helt enkelt bara kommer att vara en stor uppdatering till GO, och alla lag och spelare kommer direkt från föregångaren. Har du därför stenkoll på scenen redan innan uppföljaren släpps så kommer du vara mer än redo för att lägga några riktigt trevliga odds på CS2.

Nyttja de bonusar som finns

Något du alltid bör göra för att optimera dina chanser att lyckas är att plocka hem någon esport bonus. På så sätt får du lite extra att spela för, vilket också innebär fler chanser till potentiella vinster. Idag erbjuder de allra flesta spelsidor någon form av bonus och du kan hoppa från sida till sida för att hämta hem så många som möjligt. I Sverige får du nämligen bara en bonus per spelsida och licens.

När det kommer till just esport bonusar så är dem allt som oftast samma som sidans oddsbonus. E-sport räknas idag under samma begrepp som resterande sporter, och alla som inte är sportspecifika kan därför oftast användas även på e-sport.

Fokusera och specialisera dig

Ett sista bra tips är att fokusera och specialisera dig på ett visst lag, region eller till och med spelare. På så sätt får du den specialkunskap som krävs för att du konsekvent ska kunna vara trygg i att du lägger bra bets. Kunskap är alltid nyckeln till framgång när det kommer till betting, och CS2 betting är inget undantag. Självklart finns det inga garantier och vad som helst kan hända, men kvalificerade gissningar ger bättre resultat över tid.

Fokuserar du dessutom på någon av de mindre regionerna där andra spelare generellt har sämre kunskap så kan du hitta riktigt bra CS2 odds. När andra spelare har dålig koll kan du komma in och plocka “enkla” vinster tack vare din kunskap inom regionen.

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

CS2 Betting – hur spelas CS2?

Du som har lite koll på e-sport har garanterat hört talas om Counter-Strike innan och Counter Strike 2 är den senaste upplagan i serien. Istället för att släppas som ett helt nytt spel kommer det däremot släppas som en uppdatering till det redan populära Counter-Strike: Global Offensive. Även fast det är ett nytt spel så kommer det i grunden fungera mer eller mindre exakt som CS:GO. Reglerna är likadana, samma vapen består och så vidare.

Har du däremot inte koll så ska vi berätta hur CS och CS2 fungerar. Det är ett FPS (First Person Shooter) som går ut på att två lag ska tävla mot varandra ur ett förstapersonsperspektiv. På den professionella arenan så spelas alltid matcher som fem mot fem spelare, där det ena laget börjar som Terrorists (T) och det andra börjar som Counter Terrorists (CT).

Matcherna spelas som bäst av 30 rundor, vilket innebär att det lag som först når 16 rundor vinner matchen. Blir det däremot lika och 15-15 efter de trettio initiala rundorna så går matchen vidare till övertid. Övertid spelas alltid på alla nivåer och en match kan aldrig sluta lika. Övertiden spelas då som bäst av sex fram tills att något av lagen lyckas knipa fyra rundor.

De olika lagen kan vinna rundorna på olika sätt:

 • Något av lagen lyckas döda alla sina motståndare
 • Bomben planteras och sprängs (T vinner rundan)
 • Bomben planteras och CT lyckas desarmera den (CT vinner rundan)
 • Tiden tar slut (CT vinner rundan)

Spelet går alltså i grunden ut på att du antingen ska eliminera hela motståndarlaget oavsett vilken sida du startar på, eller så ska du som T få bomben att sprängas medan CT kämpar för att desarmera den.

Inom professionell Counter-Strike finns det olika kartor som spelas, och ingen är den andra riktigt lik. Spelidén är densamma och målet förändras aldrig, men miljön där det utspelar sig kan vara annorlunda. Mest populära för tillfället är:

 • Mirage
 • Dust 2
 • Vertigo
 • Inferno
 • Nuke
 • Ancient
 • Anubis

Som total nybörjare så förstår vi att det kan låta krångligt, men efter att ha tittat på några matcher kommer du definitivt redan förstå dig på grunderna. Vill du däremot verkligen lyckas med CS2 betting så skulle vi dock rekommendera att faktiskt spela det själv också. Då får du en djupare förståelse för allt som händer och har lättare att se alla de nyanser som faktiskt finns i det strategiska spelet. Counter Strike 2 är precis som sin föregångare helt gratis och det enda du behöver är ett Steam-konto. Oavsett om du planerar att satsa på CS2 betting eller inte så är det ett oerhört roligt spel som kommer ge dig många roliga speltimmar.

Vad är skillnaden på CS2 och CS:GO?

Counter Strike 2 och CS:GO är i grunden samma spel, bara att CS2 är en så stor uppdatering att det räknas som ett eget spel. När CS2 släpps kommer CS:GO inte finnas kvar, utan allt kommer förflyttas direkt till det nya spelet. Är du därför sugen på att börja med CS2 odds kan du börja redan idag med att förbereda dig med lite odds på CS:GO.

Den stora väsentliga skillnaden kommer att vara visuell där grafiken fått sig en ordentlig uppdatering. Rent gameplaymässigt kommer spelet vara mer eller mindre detsamma med vissa små ändringar. Granaterna fungerar på ett annat sätt, man rör sig inte riktigt på samma identiska sätt och spelet består av färre buggar än föregångaren. Annars kan du vara trygg i att det är samma gamla roliga spel som alltid.

CS2

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att CS2 kommer att ta bettingvärlden med storm, och du gör bäst i att förbereda dig redan nu. Så fort spelet släpps kommer det dyka upp mängder av CS2 odds på svenska spelsidor och med allra största sannolikhet kommer CS2 betting bli ännu mer populärt än vad betting på CS:GO är idag. Vanligast är det såklart att spela på resultat och matchvinnare, men det finns otroligt många fler möjligheter än så. Vi ser fram emot att spelet ska släppas och har börjat förbereda oss redan nu och vi rekommenderar att du gör detsamma. Ha så roligt och kom alltid ihåg att spela ansvarsfullt.

Releasedatum är inte känt men det är bekräftat att CS2 släpps någon gång innan 2024.

Ja. Det finns gott om svenska CS2 gambling sites för dig att välja mellan. Kolla igenom listorna ovan så hittar du något på nolltid.

Nej. Tyvärr finns det inga licensierade spelsidor som erbjuder CS2 case odds.

Nej. CS2 är en uppdatering till CS:GO som räknas som ett helt nytt spel.

CS2 är helt gratis att ladda ner och börja spela på Steam.