Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Overwatch

Overwatch

Overwatch är skapat av spelgiganten Blizzard Entertainment och det har på kort tid blivit väldigt populärt. När kom Overwatch ut kanske du frågar dig och svaret på den frågan är 2016. Det är alltså ett spel som har några år på nacken på marknaden. Overwatch gameplay är ett klassiskt fps-spel och är framförallt populärt att spela online. Overwatch esport är också ett stort fenomen. Spelet finns till flesta stora plattformar och du kan spela på bland annat ps4 och PC.

Overwatch gameplay går ut på att spelarna delas upp i två lag. Det går att vara upp till sex stycken spelare i varje. Du som spelar kan välja mellan hela 26 karaktärer som alla har olika egenskaper och färdigheter. Alla karaktärer tillhör en av fyra klasser som talar om vad de ska göra i spelet, till exempel anfalla eller försvara. Din spelupplevelse kan alltså skilja sig beroende på vilken av dessa karaktärer du väljer. Spelet går sedan ut på att försvara ett antal olika platser på en karta.

Blir du riktigt bra kan du ställa upp i en Overwatch turnering tillsammans med andra spelare från hela världen. Det finns nämligen stora möjligheter om du spelar Overwatch live. Det finns även olika Overwatch ranks som du kan uppnå men de kräver mycket tålamod och speltid. Är du intresserad av det kan du börja med att läsa på om olika rankings, dock är det inget du bör räkna med i början av din spelarkarriär.

Betta på Overwatch

Om du inte spelar själv kan du alltid betta på spelet och den så kallade Overwatch League, en global esportliga med både enskilda spelare och lag. Trots den speciella situationen i världen just nu spelas Overwatch League 2020 och du kan betta på enskilda matcher eller vem du tror kommer stå som vinnare efter avslutad säsong.

Om du vill spela på Overwatch League behöver du bara leta upp en bettingsajt som erbjuder detta. Hos många svenska sajter kan du betta på esportsbetting med alternativen pre-match och Overwatch live. Det sistnämnda betyder att oddsen ändras efter vad som sker i matchen.

Sätt dig gärna in i Overwatch ranks och andra betydelsefulla begrepp så du har förståelse för hur spelet fungerar. Oavsett vilket spelbolag du väljer brukar du kunna välja mellan att spela på matchvinnare och olika situationer i matchen. Det ser du specifikt när du klickar på den match du vill spela på. Om du vill betta live brukar det finnas en särskild sektion för livespel som gör det enklare för dig att hitta rätt.

Overwatch Odds

Ett bra odds på Overwatch Blizzard följer samma princip som samtliga odds, nämligen så högt som möjligt. Om du ska spela på en specifik match till exempel på Overwatch League eller Overwatch live så är det klokt att jämföra olika odds på esport innan du bestämmer dig för en spelsajt. Det kan nämligen skilja sig en del mellan olika spelbolag. Du kan antingen bestämma dig för att satsa på en favorit och få lite mindre utdelning eller satsa på en skräll.

Ett annat alternativ är att plocka ihop flera matcher och betta på flera spelalternativ på samma kupong. Som vi tidigare nämnt finns det både fasta odds och live odds. Normalt finns det ingen specifik bonus för just esport men du kan välja en sportbonus och sedan använda den på esport eftersom du får betta på precis vad du vill.

Overatch bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Overwatch Guide/tips

Det finns många Overwatch tips som hjälper dig att bli en bättre spelare. Du kan till exempel titta på olika gameplay på Youtube eller Twitch och se hur andra spelare gör. Följ gärna de som spelar samma typ av karaktärer som du själv för att få en massa användbara tips. När du är nybörjare kan det dock vara smart att spela med lite olika karaktärer för att se vilka du gillar bäst. Det hjälper dig också att få en bättre förståelse för spelet vilket bland annat kan hjälpa dig i din ranking. Att kunna skifta mellan olika typer av karaktärer kommer även att göra dig till en mer attraktiv spelare.

Ett annat tips är att försöka hitta en grupp som du spelar med regelbundet. Då lär ni känna varandra och kan arbeta på taktiker och ert spel. Använd ett program som gör att ni kan kommunicera med varandra samtidigt som ni spelar. Tillverkaren Blizzard har sitt egna chattsystem som du och dina medspelare kan använda. Även om du spelar själv kan du kommunicera med dina andra lagmedlemmar via ett program.

Sist men inte minst måste du spela regelbundet och träna för att bli riktigt bra. Speciellt om du vill nå toppen och kunna spela i Overwatch League.

FAQ - Overwatch

Det finns fyra stycken olika huvudspel och tolv stycken olika kartor som du kan spela på.

Det är Blizzards egen liga där lag tävlar mot varandra precis som vilken annan sport som helst. Det är fortfarande en ganska ny liga som utvecklas hela tiden.

Nej, men ibland erbjuder de gratis testperioder. Priset för Overwatch varierar beroende på vilken version och till vilken konsol du köper spelet.