Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Quake

Quake

2021 fyllde Quake 25 år. Spelet lanserades av GT Interactive 1996 och är ett av de mest inflytelserika spelen i historien. Tillsammans med Starcraft: Brood War och Counter-Strike 1.5 och 1.6 är Quake också en av de mesta inflytelserika esporterna i historien.

Spelet Quake är ett FPS (First-Person Shooter) som drar inspiration från Gotisk skräck och de litterära verken av H.P. Lovecraft. När spelet släpptes hyllades det för sin realistiska grafik och kusliga ljudeffekter. Endast de senaste datorerna med uppgraderade grafikkort kunde hantera Quake utan lagg. I augusti 2021 fick spelet ett ansiktslyft och släpptes i en ny version: Quake Remastered.

Förutom Quake 1 och Quake Remastered har spelet släppts i flera olika utgåvor. Det mest populära Quake spelet på senare år är Quake Champions. Det är också det spelet som utövas som en esport och har en aktiv scen. Quake Champions hämtar främst inpiration från Quake 1, samt gameplay från spelen Quake 3 Arena och Quake Live. En ny säsong av Quake Pro League där Quake Champions spelas är planerat för 2022 där vi kan förvänta oss en generös prispool och en hel del Quake betting och esportsbetting under årets gång.

Kort fakta Quake esport:

Utgivare: Bethesda
Utgivningsdatum: 22 Juni, 1996 (Quake 1). Quake Champions, 22 Augusti, 2017.
Stora Smite turneringar 2021: Quake Pro League
Betta på Quake: William Hill
Streama Quake: Twitch, YouTube Gaming

Quake bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Quake Turneringar

Den första riktiga esport turneringen sägs vara Quake turneringen Red Annihilation som hölls år 2000. Över 2 000 spelare deltog och krigade emot varandra online. De återstående 16 bästa spelarna i Red Annilhilation online blev inbjudna till ett LAN-event som hölls under Electronic Entertainment Expo i USA. Första priset i turneringen var en begagnad Ferrari 328 GTS som tidigare ägdes av en av utvecklarna bakom Quake spelet. År 2000 var för tidigt för Quake betting. De första gångerna Quake fanns tillgängligt för betting var runt 2010, då också i väldigt liten utsträckning.

Quake Gameplay

Quake är en typ av FPS-spel, närmare bestämt ett “competitive arena-style character-based shooter”. Matcherna spelas en mot en där varje spelare kontrollerar en champion. Målet är att eliminera motståndarspelaren och därigenom vinna matchen. Alla champions har unika förmågor medan resten av gameplay inklusive vapen är detsamma oavsett vilken champion som används. En mot en matcherna som spelas kallas “Duel”, där flera duellerna spelas i en matchserie, där olika banor spelas. En matchserie går i bäst av 3, bäst av 5, eller bäst av 7 matcher.

Quake Betting

Quake är en av de äldsta esporterna, men som vi beskrivit i den här artikeln, den versionen som spelas idag och benämns som en esport är Quake Champions. Quake betting erbjuds in särskilt ofta under året. Framförallt är det under senare omgångar av Quake Pro League som det brukar erbjudas Quake betting. Oftast handlar det vara om betting på uppkommande matcher, inte Quake livebetting.

Populära spelmarknader för Quake:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor

Quake odds

Då betting inte erbjuds särskilt ofta kan det vara svårt att hitta Quake odds. Vissa spelbolag som har ett bra fokus på esport erbjuda Quake odds vid större matcher, ett par gånger per år. När du bettar är det viktigt att betta till det högsta tillgängliga oddset. Ju högre odds, desto större potentiell vinst. Därför bör du jämföra oddsen mellan de olika siter som erbjuder Quake odds. Detta kan du göra antingen genom att manuellt jämföra oddsen mellan de siter du bettar hos, eller söka efter en sida med oddsjämförelse.

FAQ - Quake Betting

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Quake betting site, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Quake matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

Quake betting är oftast bara tillgängligt för kommande matcher. Då är det dessa marknader som gäller: Matchvinnare, Karthandikapp, Över/Under Kartor, där Matchvinnare är mest populärt.

Erbjuds det ingen livebetting, eller om du bettar hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa Quake matchen från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.