Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Halo

Halo

Halo är ett av de mest klassiska FPS-spelen (First-Person Shooter) på konsolen, tillsammans med Call of Duty och Rainbow Six. En av de största skillnaderna med Halo och de andra spelen är att Halo glömts bort i esport sammanhang, likt esportsbetting, därav har också Halo betting aldrig blivit särskilt populärt.

Saker och ting kan komma att ändras i och med Halo Infinite, den senaste installationen av Halo-serien. I samband med det nya spelet har Microsoft, som skapat spelet, också gått ut med att de kommer att satsa på esport. Den Halo esport satsningen kom igång redan innan Halo Infinite kom ut, då de första officiella tävlingsmatcherna gick av stapeln redan i November 2021. I december 2021 hölls till och med ett offline event i North Carolina, USA.

KORT FAKTA OM HALO ESPORT:

Utgivare: Microsoft
Utgivningsdatum: 15 November, 2001. Senaste Halo Infinite, 8 December, 2021.
Stora Halo turneringar 2021: Halo Infinite Pro Series, Halo Infinite World Championship, Halo Infinite Majors
Betta på Halo: Betway
Streama Halo: Twitch, YouTube Gaming

Halo bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Halo turneringar

Redan nu har stora esport organisationer startat lag för Halo, inklusive Cloud9 och G2 Esports. Den största turneringen på den tiden var MLG Las Vegas, som 2007 hade en prispott på motsvarande 1 miljon kronor. Stora prispengar för esport på den tiden i jämförelse med dagens prispengar. Lagen Final Boss, Tream 3D, Shoot to Kill och Domination var de som främst dominerade inom Halo esport på den tiden, där en gemensam nämnare var tvillingarna Ogre och Walshy som ingick i samtliga lag.

Det återstår att se vilka prispotter Halo Infinite kommer att ha, samt vilka lag och spelare som kommer att dominera. Oavsett vilka huvudpersonerna kommer att vara räknar vi iskallt med att Halo betting kommer att bli mer populärt, där vi både kan följa och betta på Halo esport.

Halo Gameplay

Halo spelas mellan två lag med fyra olika spelare i varje lag. Det finns tre olika typer av spellägen tillgängliga i multiplayer mode. Endast tre av dessa används inom Halo esport:

  • Slayer: Första laget att få 50 kills vinner matchen. Alternativt, det lag som fått flest kills efter 12 minuter.
  • Capture the Flag: Varje lag har en bad, samt en lagflagga. Målet är att fånga andra lagets flagga och ta den hem till hemmabasen. Första lag att plocka hem tre flaggor vinner matchen.
  • Strongholds: Strongholds är olika områden på kartan där målet är att attackera, ta över och hålla området. När ett lag håller minst två olika områden börjar de samla poäng. Om samma lag håller tre Strongholds samlar de poäng dubbelt så snabbt. Första laget att samla 100 poäng vinner.

Halo esport spelas ofta med ett round-robin format i bäst av 2 i ligaspel och gruppspel, medan slutspel och cuper avgörs i ett format av matchserier om bäst av 3, eller bäst av 5. Förutom reflexer, aim och precision behöver esportlagen som deltar i Halo träna strategier kring hur de ställer upp, spelar, och rör sig inom de olika spellägen. Samt ta höjd till hur motståndarlaget vanligtvis spelar för att utnyttja luckor och svagheter hos motståndarna.

Halo Betting

I och med att Halo varit frånvarande inom esport de senaste åren har det varit en dyster period för Halo betting. Men som sagt tror vi att det kommer att ändras i samband med Halo Infinite. Förhoppningsvis kommer vi kunna betta på kommande matcher och Halo livebetting med livestreams.

Populära spelmarknader för Halo:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor – Totalt Antal Kartor
  • Rätt Resultat

Halo odds

Vi tror inte det kommer dröja länge innan alla svenska spelbolag erbjuder Halo odds i samband med Halo Infinite. Tidigare har Halo odds erbjudits i liten utsträckningen på grund av anledningar vi förklarar tidigare på den här sidan. Något som vi är övertygade kommer att ändras då spelarbasen för Halo är gigantisk, samt att många esport organisationer redan etablerat lag för att kunna tävla i Halo World Championship, Halo Pro Series och olika Halo Majors. Vi räknar iskallt med att odds på dessa Halo turneringar kommer att erbjudas hos svenska spelbolag.

FAQ - Halo

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Halo bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Halo matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, kommer troligtvis erbjuda livestream på Halo matcher som det erbjuds odds på. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matcher från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

Halo Infinite släpptes 8 December 2021. På kort tid har det redan etablerat ett stabilt ekosystem runt esport.