Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

DreamHack

DreamHack är världens största digitala event där personer kan mötas för att spela dataspel, tävla i esport, lära sig, dela med sig, dela i olika tävlingar, föreläsningar och mycket mer. En stor festival kring ämnet digitala spel helt enkelt. Det är också en av de äldsta digitala festivalerna i världen, det första DreamHack eventet hölls första gången 1994 i Malung. Sedan 2001 har det varje år hållits inne på Elmia i Jönköping. Där huvudeventen varje år är DreamHack Summer (DHS och DreamHack Winter (DHW). Under årens gång har DreamHack vuxit avsevärt för att bli ett globalt event som arrangeras i alla världsdelar.

Det var först 2011 som DreamHack la ett större fokus på professionell esport och esportsbetting. Den första separata esport turneringen var DreamHack Stockholm Invitational som anordnades våren 2011. Två stycken Invitational turneringar spelades det året. Efter det arbetade man om konceptet och skapade DreamHack Open och DreamHack Masters. Dessa turneringar arrangerades i samband med LAN-eventen. Exempel på turneringar genom åren är DreamHack Open Stockholm, DreamHack Open Bukarest och DreamHack Open Valencia. Alla dessa turneringar är professionella tävlingar som anordnas i samband med DreamHack lanen, där de bästa lagen spelar om stora prispengar. Nästan alla turneringar sedan 2011 har det erbjudits DreamHack betting på.

Inför 2022 ersattes DreamHack Open turneringarna med ESL Pro Tour Challenger och ESL Pro League Conference för CSGO. Dessa turneringar spelas fortfarande i samband med DreamHack-lan, men bär inte namnet “DreamHack Open” och “DreamHack Masters” längre. Vinnare av ESL Pro Tour Challenger turneringen får chansen att spela i ESL Pro League där de bästa lagen i världen spelar årligen. Turneringarna tillsammans med ESL Pro Tour Challenger League har från och med 2022 en kombinerad prispott på motsvarande 50 miljoner kronor. Alla matcher från ESL Pro Tour Challenger kommer att finnas tillgängliga för betting hos Svenska spelbolag.

Betta på DreamHack

Att betta på DreamHack går att göra flera gånger per år i samband med de stora officiella esport turneringarna. För 2022 kan du räkna med att kunna betta på de internationella turneringar, band annat DreamHack Summer 2022, DreamHack Dallas 2022, DreamHack Valencia 2022, DreamHack Atlanta 2022, DreamHack Rotterdam 2022, DreamHack Melbourne 2022 och DreamHack Winter 2022. Produktionerna för dessa turneringar håller alltid högsta kvalitet, samt att de har stora prispengar. Du kan därmed räkna med att svenska spelbolag som erbjuder esport kommer att erbjuda DreamHack betting och odds på turneringarna. Både odds på kommande matcher, samt odds på matcher som finns tillgängliga i livebetting sektionen. I de flesta fallen erbjuder spelbolagen även live streams för Dreamhack livebetting.

Schema DreamHack 2022

Det är som vanligt ett fullspäckat schema när det kommer till DreamHack. Schemat för DreamHack 2022 ser ut som följande:

  • DreamHack Anaheim, Kalifornien, USA – Februari 11-12.
  • DreamHack Dallas, Texas, USA – Juni 3-5.
  • DreamHack Valencia, Spanien – Juli 1-3.
  • DreamHack Summer, Jönköping, Sverige – Juli 18-21.
  • DreamHack Melbourne, Australien – September 2-4.
  • DreamHack Rotterdam, Nederländerna – Oktober 14-16.
  • DreamHack Hyderabad, India – Oktober 29-31.
  • DreamHack Atlanta, Georgien, USA – November 18-20.
  • DreamHack Winter, Jönköping, Sverige – November 26-28.
  • DreamHack Madrid, Spanien – December 9-11.
Dreamhack esport

DreamHack turneringar 2022

Lista med DreamHack turneringar 2022 där det spelas esport turneringar och svenska spelbolag erbjuder DreamHack betting på.

DreamHack Dallas – CSGO

DreamHack Dallas spelas mellan den 3:e och 5:e Juni i USA. Esport turneringen som arrangeras under Dreamhack-eventet är Intel Extreme Masters Dallas (IEM). I den IEM turneringen kommer Counter-Strike: Global Offensive (CSGO) att spelas. Du kan räkna med att många topplag kommer att delta samt att DreamHack betting kommer att erbjudas på alla matcher, både på kommande matcher och för live betting med livestreams.

DreamHack Valencia – CSGO och Halo

DreamHack Valencia spelas mellan den 1:a och 3:e Juli i USA. Två stycken esport turneringar kommer att spelas under det här DreamHack-eventet: ESL Pro Tour Challenger för CSGO och HCS Regional EU för Halo. Många topplag kommer att delta i CSGO-turneringen och de bästa Halo lagen från Europa kommer att delta i Halo-turneringen. Du kan räkna med att DreamHack odds och spelmarknader kommer att erbjudas på båda turneringarna.

DreamHack Summer – CSGO

DreamHack Summer (DHS) spelas mellan den 18:e och 21:a Juli i Jönköping, Sverige. DHS brukar också kallas för DreamHack Sverige eller DreamHack Jönköping. Turneringen som spelas under DreamHack Summer är ESL Pro League Conference. I ESL Pro League Conference är en CSGO-turnering där det oftast är mid-tier lag som deltar. Trots att de bästa CSGO-lagen inte deltar så erbjuder svenska spelbolag oftast DreamHack betting på dessa turneringar. Du kan räkna med att hitta DreamHack odds på både kommande matcher och odds för livebetting.

DreamHack Melbourne – CSGO, League of Legends och Halo

DreamHack Melbourne spelas mellan den 2:a och 4:e September i Australien. Esporterna det kommer att tävlas i under DreamHack-eventet är League of Legends och Halo. LoL turneringen är League of Legends Circuits Oceania där de bästa lagen från Australien och Nya Zeeland tävlar. De bästa Halo lagen från Australien och Nya Zeeland kommer att delta i Halo-turneringen. Du kan räkna med att DreamHack odds och spelmarknader kommer att erbjudas på båda turneringarna.

DreamHack Rotterdam – CSGO

DreamHack Rotterdam spelas mellan den 14:e och 16:e Oktober i Nederländerna. Under DH Rotterdam kommer det endast att tävlas inom CSGO på professionell nivå. CSGO-turneringen är ESL Pro Tour Challenger med flertalet topplag. DreamHack betting kommer att erbjudas på turneringen.

DreamHack Atlanta – Street Fighter V och Mortal Kombat 11

DreamHack Atlanta spelas mellan den 18:e och 21:a November i USA. Det är oklart exakt vilka esport turneringar som kommer att spelas under DreamHack Atlanta. Men troligast är att de bästa spelarna inom Street Fighter V och Mortal Kombat 11 kommer att tävla. Fokus är fighting-spel och chansen är att fler spel tillkommer. Spelbolag lär med stor sannolikhet erbjuda DreamHack odds på flera matcher även fall det “bara” är fighting-spel.

DreamHack Winter – CSGO

DreamHack Winter (DHW) spelas mellan den 26:e och 28:e November i Jönköping, Sverige. DHW brukar också kallas för DreamHack Sverige eller DreamHack Jönköping. Turneringen som spelas under DreamHack Summer är ESL Pro League Conference. I ESL Pro League Conference är en CSGO-turnering där det oftast är mid-tier lag som deltar. Trots att de bästa CSGO-lagen inte deltar så erbjuder svenska spelbolag oftast DreamHack betting på dessa turneringar. Du kan räkna med att hitta DreamHack odds på både kommande matcher och odds för livebetting.

Hur kvalificerar sig esportlagen till DreamHack turneringar?

Nästan all kvalificering till DreamHack turneringar sker via ESL Pro Tour. Lag kvalificerar sig via vinster från mindre ESL Pro Tour- turneringar, samt med hjälp av EPT poäng. EPT står för ESL Pro Tour Points och ges ut till lag som deltar i olika turneringar genom årets gång. Desto bättre placeringar desto fler poäng blir tilldelat.

Titta på DreamHack live stream

De flesta svenska spelbolagen som erbjuder DreamHack odds har också live stream tillgängligt tillsammans med DreamHack livebetting inne på sina sidor.

Huvudplatsen för DreamHack live streams är DreamHack:s officiella Twitch-kanal. Det är vanligt att flera andra stora kanaler och Twitter-profiler streamar och sänder matcherna på egen hand också. Detta inkluderar också andra live stream plattformar som exempelvis YouTube Gaming. Sedan går det också att följa turneringar från arrangörernas officiella kanaler, exempelvis ELS:s officiella Twitch-kanal.

FAQ – DreamHack Betting

Vart kan jag betta på DreamHack?

Du kan betta på DreamHack hos flera svenska spelbolag, vi rekommenderar Betsson då de har höga odds på alla matcher, samt att de erbjuder DreamHack livebetting med livestreams.

Spelas DreamHack Open fortfarande?

Från och med 2021 har DreamHack Open turneringarna ersatts av ESL Pro Tour Challenger turneringar och ESL Pro League Conference turneringar. Dessa turneringar spelas i samband med DreamHack-event precis som förut. Den enda skillnaden är egentligen namnet.

Spelas DreamHack Masters fortfarande?

Sedan våren 2021 har det inte spelats någon DreamHack Masters turnering. Det finns ingen DreamHack Masters turnering på schemat för 2022 heller. För stunden är alltså DreamHack Masters inte aktivt.

Vart kan jag titta på DreamHack online?

Det bästa sättet att följa DreamHack turneringar online är genom att titta på DreamHack:s officiella live stream där alla matcher och studiosändningar visas. Samt officiella Twitch-kanaler från specifika arrangörer av turneringar, exempelvis ESL:s officiella Twitch. Det går också att titta på live streams via spelbolagens hemsidor i relation till DreamHack livebetting.