Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

ESEA League

ESEA är en global online community som funnits sedan 2004. När ESEA grundades för nästan 20 år sedan delade de med sig av tips och tricks kring hur spelare kunde utveckla sina förmågor inom framförallt spelet Counter-Strike. Samma år anordnade de den första fantasy-ligan för esport som var knytet till den existerande professionella esport scenen för Counter-Strike. Kort därpå utökade ESEA sin verksamhet genom att utveckla en mjukvara som förhindrar spelare från att fuska. De började även hosta sina egna spelservrar för Counter-Strike och senare Counter-Strike: Global Offensive (CSGO).

I samband med detta startades ESEA League som är ett ekosystem för CSGO esport på alla nivåer. Den moderna ESEA-plattformen som funnits sedan början av 2010-talet innehåller CSGO turneringar, CSGO ligor, CSGO cuper, träningsmatcher och matchmaking, det mesta när det kommer till esportsbetting för CSGO. Alla matcher som spelas på ESEA-plattformen är täckt av ESEA:s anti-fusk system. Deras slogan är “Hate cheaters? CS:GO Where the Pros Play.” ESEA har även esportligor med prispengar för spelare och lag på alla nivåer. Samt att individuella spelare kan sampla ESEA-poäng och förbättra sin ranking, och därigenom finna priser och utmärkelser.

2015 köpte ESL (Electronic Sports League) upp ESEA. Året därpå hade ESL och ESEA börjat samarbeta för att skapa världens största CSGO-liga, ESL ESEA Pro League, som numera endast heter ESL Pro League.

Förutom ESL Pro League är ESEA kopplat till sina egna ligor som ofta finns tillgängliga för ESEA betting. För nuvarande befinner sig ESEA på säsong nummer 40. Spelare och lag från Europa, Nordamerika, Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Australien/Nya Zeeland deltar i ESEA-ligor på olika nivåer. ESEA Invite håller högst kvalitet när turneringar annordnas, den högsta ligan är ESEA Premier som är den ligan det oftast erbjuds odds och spelmarknader för hos svenska spelbolag. Den näst högsta ligan är ESEA Advanced som det med jämna mellanrum erbjuds ESEA betting för.

I en mening kan man säga att ESEA är en esport inriktad plattform för CSGO där både proffs och amatörer kan mötas både i och utanför spelet.

Betta på ESEA League

Att betta på ESEA League går att göra flera gånger per år i samband med matcher i ESEA Invite, ESEA Premier och ESEA Main. För nuvarande spelas ESEA Säsong 40 och där kan du räkna med att hitta odds och spelmarknader för ESEA betting med jämna mellanrum under årets gång. Produktionerna för dessa matcher håller bra kvalitet, samt att de har hyggliga prispengar. Du kan därmed räkna med att svenska spelbolag som erbjuder esport kommer att erbjuda ESEA betting och odds på många matcher. Både odds på kommande matcher, samt odds på matcher som finns tillgängliga i livebetting sektionen. I de flesta fallen erbjuder spelbolagen även live streams för ESEA livebetting.

Hur fungerar ESEA League?

ESEA spelare och lag börjar i ESEA Open divisionen och beroende på hur de presterar kan de avancera genom slutspel upp till nästa nivå: ESEA Intermediate. Därefter följer ESEA Main, ESEA Advanced och ESEA Premier. I vissa fall spelas även så kallade ESEA Invite turneringar där de bästa lagen i världen kan delta.

Varje ESEA säsongen dras igång efter en kortare registreringsperiod där lag har chansen att regga sig och sina spelare. Därefter spelas alla lagen matcher varje vecka. Efter åtta veckors spel används resultaten från säsongen för att färdigställa vilka lag som går till slutspel för chans till avancemang, eller degradering. I slutspelet krönas vinnare, som både får prispengar och blir uppflyttade. Lagen som inte lyckas i slutspelet blir antingen kvar i samma liga eller blir nedflyttade en nivå.

De tre bästa lagen från ESEA Premier vinner dessutom en plats till ESL Pro League där de bästa lagen i världen spelar.

Titta på ESEA live stream

Huvudplatsen för ESEA live streams är ESEA:s officiella Twitch-kanal och YouTube Gaming-kanal. Det är vanligt att flera andra stora kanaler och Twitter-profiler streamar och sänder ESEA matcherna på egen hand också. De flesta svenska spelbolagen som erbjuder ESEA odds har också live stream tillgängligt tillsammans med ESEA livebetting inne på sina sidor.

FAQ – ESEA League Betting

Vart kan jag betta på ESEA League?

Du kan betta på ESEA League hos flera svenska spelbolag, vi rekommenderar Betsson då de har höga odds på alla matcher, samt att de erbjuder ESEA livebetting med livestreams.

Vilken är högsta ligan i ESEA League?

ESEA Premier är den högsta ligan i ESEA:s ekosystem, de tre bästa lagen från ESEA Premier får även chansen att spela i ESL Pro league.

Är ESEA bättre än FaceIt?

FaceIt är en större plattform men är samtidigt mer urvattnad. ESEA håller högre kvalitet medan FaceIt har bättre kvantitet kan man säga. Faktumet att ESEA ägs av ESL är en indikation att när det kommer till just esport och betting är ESEA bättre än FaceIt. För amatörspelare som vill spela CSGO är FaceIt bättre.

Vart kan jag titta på ESEA League online?

Det bästa sättet att följa ESEA League online är genom att titta på ESEA:s officiella live stream där alla matcher och studiosändningar visas. Samt officiella Twitch-kanaler från specifika arrangörer av turneringar, exempelvis ESEA:s officiella Twitch. Det går också att titta på live streams via spelbolagens hemsidor i relation till ESEA livebetting.