Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Fortnite betting

Fortnite betting

Fortnite är ett datorspel som spelas online som blivit väldigt populärt de senaste åren. Spelutvecklaren bakom Fortnite heter Epic Games och spelet finns i två olika versioner. Fortnite Save the World (co-op-överlevnadsspel) och Fortnite Battle Royale som är ett gratis multiplayer-game där upp till 100 spelare kan spela mot varandra.
Fortnite Save the World finns för Microsoft Windows, macOS, Playstation 4, Xbox One. Och Fortnite Battle Royale finns också för Microsoft Windows, macOS, Playstation 4, Xbox One samt för Nintendo Switch, IOS och Android.

Fortnite betting – Betta på Fortnite

När det kommer till esportsbetting har vi några specifika Fortnite tips. Det första är att lära dig så mycket som möjligt om spelet. Det gör du delvis genom att läsa på om det, men den bästa källan till kunskap och något som är bra för den som vill betta på Fortnite, är att lära dig spela Fortnite. Du kan få bra Fortnite tips på hur du blir bra på spelet via olika Youtube-kanaler.

Ett annat tips för den som vill ge sig in på Fortnite betting är att börja kontrollera statistik. Inför en turnering bör du kontrollera lagens form för att säkerställa att du tar rätt beslut i din betting. Detta kan du bland annat göra på Fortnite eSport Wiki. Precis som alltid har olika lag olika styrkor och om du väljer att satsa på mer specifika saker, till exempel antal Kills ett lag kommer få, bör du definitivt ha koll på hur aggressivt laget i fråga brukar spela.

Ett sista Fortnite tips är att följa Fortnite event via streamingtjänster som Twitch. Där kan du följa Fortnite live och olika kunniga inom området delar med sig om bettings tips och annan kunskap.

Fortnite betting – fortnite Odds

Om du inte har stenkoll på Fortnite så kan det vara svårt att veta vilken typ av esport odds du bör leta efter. Då är det bra att ta hänsyn till ovanstående tips och göra hemläxan först. Det är alltid det första steget oavsett om du bettar på esport eller på fotboll och basket.

Numera finns det en hel del Fortnite odds att välja mellan. Specifikt populärt är det att betta på Fortnite event som Fortnite World Cup.

När du spelar på odds på Fortnite kan du satsa på turneringsvinnare, topp 3 och det är även vanligt att finna odds för antal kills.

Fortnite bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Fortnite betting – Hur spelas Fortnite?

Fortnite Battle Royale innefattar som sagt 100 olika spelare. Spelet börjar med att alla spelares avatarer placeras in en buss som flyger över den ö där spelet utspelar sig. Spelare kan sedan bestämma när de önskar hoppa av bussen, vanligtvis på en plats som tilltalar dem strategiskt, och de ger sig sedan direkt ut på jakt efter vapen. Vapen behövs för att du ska kunna försvara sig mot döda dina fiender. Det gäller så klart att akta dig från att bli dödad av andra spelare men det gäller även att akta dig för andra faror. Till exempel för den storm som rasar längs spelområdets gränser.

Vinnaren blir den sista överlevande spelaren.

Fortnite betting – Guide

Det finns mycket att känna till om Fortnite och hur det fungerar. Det mesta kan du lära dig under spelets gång men några saker är intressanta att känna till redan från start. Dessa saker tar vi upp i en kort Fortnite-guide här nedan.

Fortnite seasons

Fortnite spelas i olika “seasons” (säsonger) som brukar sträcka sig över 60-70 dagar. Utvecklarna har nu lämnat Fortnite season 11 bakom sig och fortsatt till Fortnite season 12.

Fortnite konto

Alla som spelar Fortnite har ett Fortnite konto. Detta är ett krav för att du ska kunna ta del av spelet. På ditt Fortnite konto kan du till exempel hitta de vapen och Fortnite Skins du samlat in. En del spelare handlar med Fortnite konto som kan ha olika värde beroende på vilka Fortnite Skins och andra saker som finns på kontot.

Fortnite Challenges

Fortnite är ett spännande spel då det inte enbart går ut på att fullfölja huvuduppdraget i spelet. Under spelets gång ställs du även inför olika Fortnite challenges. Detta är en typ av uppdrag och kan innefatta allt från att till exempel flyga en helikopter, hugga ner 20 träd, hitta en lama, eller hitta en hemlig ingångm med mera.

Dessa uppdrag är inte nödvändiga men hjälper dig på vägen då du kan få diverse belöningar och vi rekommenderar därför Fortnite-spelare att genomföra uppdragen.

Fortnite Skins

Fortnite skins är något som du kan samla på dig under spelets gång. Dessa skins köps för valutan V-Bucks som används i Fortnite. Några av spelets mest populära Fortnite Skins inkluderar Raven, Skull Trooper, Red Knight, Brite Bomber och Raptor.

FAQ - Fortnite

Många funderar på när Fortnite kom. De olika versionerna av Fortnite introducerades på olika datum men både Fortnite Save the World och Fortnite Battle Royale släpptes 2017.

Du kan till exempel kontrollera dina Fortnite stats via olika webbplatser som erbjuder en sådan tjänst.

Fortnite Battle Royale blev genast en succé och ett par veckor efter att spelet släpptes hade det över 10 miljoner spelare. En siffra som några månader senare stigit till över 125 miljoner. Efter detta finns uppgifter om att siffran stigit till över 200 miljoner spelare.

Många, framförallt föräldrar har frågat sig frågan, är Fortnite bra för mitt barn. Det enkla svaret är att Fortnite har en åldersgräns på 12 år och bör ej spelas av yngre barn än så.