Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

PlayerUnknown’s Battlegrounds – PUBG

PlayerUnknown’s Battlegrounds – PUBG

PlayerUnknown’s Battlegrounds, eller PUBG som det oftast förkortas till, är en populär esport i genren Battle Royale. Battle Royale är en typ av spel som blandar “last man standing” i multiplayerläge, där det handlar om överlevnad, utforskning och leta efter equipment. Om du sett någon utav filmerna från Hunger Games, så kan du föreställa dig ett spel där du är en av karaktärerna som kämpar för överlevnad genom att eliminera motståndarna

PUBG var inte det första spelet inom genren Battle Royale, men det var spelet med mest genomslagskraft och hjälpte till att bana väg för andra spel som till exempel Fortnite. Efter att ha jobbat som rådgivare till Battle Royale spelet H1Z1, fick spelutvecklaren Brendan Greene uppdraget att utveckla ett Battle Royale spel åt det Sydkoreanska spelstudion Bluehole. Hajpen kring PUBG växte innan spelsläppet. Bluehole bytte namn till PUBG Corporation, samt valde att satsa alla sina resurser för PUBG.

Efter släppet blev spelet väldigt populärt hos Twitch streamers och influencers och inom ett par månader hade spelet över 30 miljoner aktiva spelare. Med en stor spelarbas och kommersiellt intresse började det arrangeras tuneringar och esportsbetting, och PUBG esport var ett faktum. Året efter spelet släpptes, 2018, hölls de första officiela PUBG eventen, samt att spelbolag börjadeerbjuda PUBG betting på utvalda esport turneringar.

Kort fakta om PUBG esport:

Utgivare: PUBG Corporation
Utgivningsdatum: 20 December, 2017
Stora Rainbow Six turneringar 2021: PUBG Global Invitational, PUBG Global Championship
Betta på Rainbow Six: Mr Green
Streama Rainbow Six: Twitch, YouTube Gaming

PUBG bettingsidor

Få 100 kr i free-bet
5.0
18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2020-12-22. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.
120 kr i gratisspel
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Sedan PUBG blev en erkänd och populär esport 2018 har det hållits nära 400 olika turneringar. Totalt att det delats ut motsvarande 340 miljoner kronor i prispengar. Men endast en bråkdel av alla turneringar har det kunnat erbjudas PUBG betting på. Anledningen till det är att spelformatet Battle Royale inte översätter sig bra till spelmarknader. Det är svårt att skapa och sätta odds på marknader som går att betta på. Vanligtvis erbjuds det endast Vinnarspel, en spelmarknad som inte är särskilt populär i Sverige. Så, trots att PUBG snabbt blev en otroligt populärt esport, så blev PUBG betting aldrig särskilt populärt. De PUBG turneringarna som det brukar erbjudas odds och betting på är PUBG Global Championship och PUBG Global Invitational. PUBG Global Invitational hade en prispool på motsvarande 70 miljoner kronor och fanns tillgänglig för PUBG betting hos svenska spelbolag.

PUBG Gameplay

PUBG är ett massive online multiplayer spel som är nära besläktat med first-person shooters (FPS). Upp till 100 spelare kan delta i en match. Genren är Battle Royale deathmatch, även kallat “last man standing” eller “king of the hill”, där vinnaren är den sista överlevande spelaren. PUBG esport kan spelas som singelspelare eller i lag upp till fyra spelare.

När spelet startar fallskärmshoppar alla spelare ner på en ö. Själva ön är kartan som Battle Royale matchen utspelar sig på. Runtomkring kartan kan spelarna hitta vapen och utrustning som ligger gömt inne i byggnader i övergivna städer, tomma byggnader, varuhus. Fordon går också att hitta på olika ställen på kartan som spelarna kan använda sig utav. För att undvika att spelare sitter och gömmer sig på ett och samma ställe så har kartan en dynamisk funktion som gör att spelområdet hela tider krymper. Spelaren behöver därför flytta på sig för att vara inom spelområdet, säkerhetszonen, om spelaren befinner sig utanför säkerhetszonen så tar denne skada till att de dör, eller befinner sig innanför säkerhetszonen igen. Spelet är över när en spelare eller ett lag är de enda överlevande.

PUBG Betting och Spelmarknader

Som du kunde läsa tidigare, trots att PUBG nått stora framgångar som esport och har miljontals spelare världen över, så har inte PUBG betting blivit särskilt populärt. Anledningen till det är som sagt att spelformatet, Battle Royale, inte passar särskilt bra för betting. Man kan säga att PUBG är ett vinnarspel, ett race med många deltagare där en spelare (eller lag) vinner. Det är väldigt svårt att skapa PUBG odds för så kallade head-to-head (H2H) marknader. Vilket lämnar oss med traditionella vinnarspel, det vill säga en oddslista med alla deltagare, där du bettar på vilken spelare (eller lag) som vinner. Således är det sällan PUBG livebetting erbjuds i liven. Oftast finns bara PUBG betting tillgängligt på kommande matcher.

Populära spelmarknader för PUBG:

  • Vinnarspel
  • Head-to-Head (H2H)

PUBG odds

Långt ifrån alla spelbolag erbjuder spelmarknader och PUBG odds. Men oftast finns det ett par alternativ att välja på när exempelvis PUBG Global Invitational spelas. Till exempel under nästa PGI.S 2022 Main Event, då lär ett par svenska spelbolag erbjuda PUBG odds. Det vi rekommenderar dig att göra om du vill betta på det eventet, eller någon annan PUBG turnering för den delen, är att hitta en oddsjämförelse hemsida, eller kolla upp oddsen själv. Oavsett hur du bär dig åt, hitta det högsta oddset för spelmarknaden du vill betta på. Lägg sedan ditt bet hos det spelbolaget som har högsta oddset. Desto högre odds du bettar till, desto bättre är din chans att få högsta potentiella vinsten på din spelkupong.

Tyvärr är det inte särskilt vanligt med PUBG livebetting. Så du kommer sällan hitta PUBG odds för matcher som redan spelas. Vanligast är att spelbolagen erbjuder odds för de uppkommande matcherna.

FAQ - PUBG

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en PUBG bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta PUBG matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

PUBG har definitivt nått sin peak, men samtidigt finns det fortfarande många hängivna spelare. Så sent som i Augusti 2021 var det som mest 444,355 aktiva spelare. PUBG esport lever i allra högst grad, mellan Februari och Mars varje år spelas PUBG Global Invitational. PGI.S 2021 Main Event hade en prispott på över 70 miljoner kronor.

Om du vill titta på PUBG livestream, då kan du följa PUBG esport matcher från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.