Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

League of Legends Betting

League of Legends Betting

League of Legends är en av världens största e-sporter och har sedan sin release spelats av flera hundra miljoner människor. Därför är det föga förvånande att även League of Legends betting är ett ständigt växande fenomen som attraherar mängder av spelare dagligen. Idag kan man på svenska bettingsidor spela på allt från matchvinnare och förlorare till antal kills och vem som plockar hem första baron. Möjligheterna är större än någonsin, och vi på Esportsbetting.se är här för att stötta dig och hjälpa dig hitta rätt bland alla olika alternativ.

Vad är League of Legends betting odds?

Precis som med alla andra former av odds så förändras oddsen på olika spel och matcher hela tiden. LoL betting är, som du snabbt kommer märka, alltså inte annorlunda mot andra former av mer traditionell betting. Det finns både matcher med väldigt låga esport odds med en klar favorit och förstås också riktigt höga League of Legends betting odds. Huruvida du ska spela på mer säkra lägre odds eller mer riskfyllda högoddsare är helt upp till dig och dina preferenser. Det finns inget som är bättre eller sämre än det andra, utan det hela handlar om vad du känner är roligast.

Matchresultat är fortfarande det mest populära att spela på inom nästan alla sporter och League of Legends är inget undantag. Har du ingen tidigare erfarenhet av odds eller denna e-sport specifikt är det där vi rekommenderar att du startar. Det är simpelt och du har bara två alternativ – vinst eller förlust. Enklare blir det helt enkelt inte!

Känner du att du vill komma igång redan nu så har vi slängt ihop en liten lista med aktuella matcher och odds du kan spela på direkt. Här hittar du både låga och höga odds på en rad internationella matcher hos Betsafe:

19 April 2024
0'
CS: RES European Masters
Zero Tenacity
1
PariVision
1
0'
Dota2: European Pro League
SIBE Team
1
ASAKURA
0
0'
Valorant VCT EMEA
Fnatic
1
KOI
0
0'
CS: Esports World Cup
Imperial
0
paiN Gaming
1
19 April
22:30
CS: Esports World Cup
M80
Legacy
0'
Dota2: EPL World Series America
Leviatán
0
x5Gaming
0
19 April
21:30
CS Duels: Berserk League
Quartz
Catalyst
19 April
22:00
CS Duels: Berserk League
Havoc
Catalyst
19 April
22:30
CS Duels: Berserk League
Havoc
Quartz
19 April
21:35
CoD: Call of Duty League
Seattle Surge
OpTic Texas
19 April
23:00
CoD: Call of Duty League
Miami Heretics
Toronto Ultra
19 April
22:00
SC2: ESL Masters Americas
Epic
FoxeR
19 April
22:00
LoL: LRS
Malvinas
Furious Gaming
19 April
23:00
LoL: LRS
Spectacled Bears
Eclipse Gaming
20 April 2024
20 April
00:00
LoL: LRS
PRIMATE
Undead Gaming
19 April 2024
19 April
22:00
CS: Global Esports Tour
FURIA Esports
MIBR
19 April
23:00
Valorant: VCT Game Changers LAS
9z Team Female
FiRePOWER
19 April
23:00
CS: ESL Challenger League Americas
BESTIA
2GAME
19 April
23:00
CS: ESL Challenger League Americas
ODDIK
Case Esports
19 April
23:00
CS: ESL Challenger League Americas
RED Canids
Team Solid
20 April 2024
20 April
00:00
CS: ESL Challenger League Americas
Team Solid
RED Canids
20 April
00:00
CS: ESL Challenger League Americas
Case Esports
ODDIK
20 April
00:00
CS: ESL Challenger League Americas
2GAME
BESTIA
20 April
00:00
Valorant: Challengers
The Glazers
Winthrop University
20 April
00:00
Valorant VCT Brazil
DreamMax e-Sports
REVOADA

Betting League of Legends – Hur gör man?

Har du väl hittat hit så vet du med största sannolikhet vad League of Legends är – men hur gör man då för att spela på matcherna? Tack vare spelets popularitet inom Sverige så finns det idag mängder av spelsidor med svensk licens som erbjuder LoL betting. Det första steget för dig är därför att välja vilken av alla spelsidor för esports betting du vill spela på. För några konkreta tips så hittar du en lista med alla de bästa sidorna och bonusarna lite längre ned.

När du valt ut en av de League of Legends betting sites som finns så är det bara att göra din första insättning och börja spela på de odds som erbjuds. Att syssla med League of Legends betting skiljer sig inte från andra typer av betting, utan du lägger bets precis som vanligt. Du hittar odds på kommande matcher dygnet runt, och när matcherna är igång finns det också ofta en hel del liveodds att välja mellan. Vill du kombinera bets på League of Legends med bets på andra sporter eller liknande så går det i regel alldeles utmärkt.

Mest populärt är, som alltid, att spela på vem som kommer vinna eller förlora en specifik match. Har du spelat på odds tidigare så kommer du alltså förstå direkt hur och vad du kan lägga ditt första spel på. Något som är kul med att spela på League of Legends är att matcherna inte kan sluta lika, utan du är garanterad en vinnare i slutet av matchen.

När du är mer bekväm i kläderna och har bättre koll på allt vad League of Legends innebär så kan du rikta in dig på mer specifika bets. Då kan det handla om saker som vilket lag som förstör det första tornet, vem som får första Baron och mycket mer.

Dessutom finns det en stor variation bland de turneringar och matcher som erbjuds. League of Legends spelas över hela världen och det erbjuds odds på allt från små turkiska turneringar till det stora årliga världsmästerskapet – League of Legends World Championship. Med andra ord har du nästan alltid någon eller några matcher att spela på.

league of legends betting

League of Legends betting – tips för nybörjare

Att börja spela på League of Legends kan som en total nybörjare verka som en total djungel, men det är faktiskt väldigt lätt att komma igång. Detta för att många av de generella tips som gäller för att lyckas med betting och odds även gäller för League of Legends. Hursomhelst så kommer här tre av våra bästa LoL betting tips.

Lyssna på experterna

Är du en total nybörjare både inom League of Legends och betting så är vårt första tips att våga lyssna på experterna. Ingen kan veta med hundraprocentig säkerhet hur något ska sluta, men någon som är expert på ämnet har åtminstone bättre kunskap än dig som inte haft koll sedan innan. Lyssna inte helt blint, men ta till dig av det de säger och använd dig av det när du lägger dina första spel.

Håll dig uppdaterad

Ett annat tips du kan ta med dig även när du ska spela på andra sporter eller e-sporter är att hålla dig uppdaterad. Har du koll på vilka spelare som saknas, vilka som är i bra form och så vidare så ger du dig själv chansen att hitta de där riktiga guldkornen. Med rätt kunskap, erfarenhet och lite tur så kan du hitta högoddsare du ser som självklara.

Specialisera dig på en specifik region

Ett LoL betting tips som gäller för alla oavsett nivå är att rikta in sig på en specifik region. Ingen spelare kan ha koll på alla spelare och lag som finns där ute, och för att optimera dina chanser bör du därför specialisera dig på en region i taget. Som svensk ligger den europeiska regionen och dess turneringar närmast, men det är inget som säger att du inte kan specialisera dig på exempelvis den thailändska eller nordamerikanska regionen. Oavsett så bör du välja en region och hålla dig till den, åtminstone till en början.

Vår topp 5 League of Legends betting sites

100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

League of Legends betting – Hur spelas League of Legends?

League of Legends är ett av de mest populära spelen inom genren multiplayer online battle arena (MOBA). Likt andra MOBAs så går det ut på att två lag med fem spelare vardera ska tävla mot varandra i en arena bestående av tre lanes, torn, minions, monster och mycket annat.

Alla spelare kontrollerar varsin champion som alla har unika förmågor och egenskaper. När matchen startar så är alla spelare i level 1 och kan under matchens gång klättra hela vägen upp till 18. Spelarna i ett lag har olika roller som delas upp som:

  • Top Lane
  • Jungle
  • Mid Lane
  • Bot Lane
  • Support

En “lane” är en av de tre delar som kartan är uppdelad i. Spelaren med rollen som top laner ansvarar främst för den översta delen av kartan, mid laner för den mellersta och bot laner och support tillsammans för den nedersta delen. Lagets jungler har som roll att hjälpa samtliga lanes och kontrollera sin del av djungeln.

För att vinna så krävs det att det ena laget tar sig in till motståndarens bas och förstör deras Nexus. Vägen dit kan se ut på många olika sätt, och under spelets gång

Det lättaste sättet att lära sig inför att man ska börja med LoL betting är att själv ladda ner spelet gratis hos Riot Games. Du behöver aldrig betala något för att spela, så det är bara att ladda ner och testa så kommer du snabbt att förstå!

League of Legends betting på svenska matcher

Sverige är ett framgångsrikt land inom e-sport som stort med stora svenska e-sportlag inom nästan alla olika spel. Tyvärr så är League of Legends ett undantag där Sverige aldrig riktigt lyckats producera något riktigt bra lag. Därför är det för tillfället svårt att spela på svenska League of Legends matcher av den enkla anledningen att det inte finns några svenska topplag. Det organiseras inte heller några stora svenska turneringar inom League of Legends, utan du får nöja dig med att spela på turneringar och lag som inte är svenska.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att betting League of Legends är på uppgång. Möjligheterna är fler än någonsin både när det kommer till antalet turneringar och spelsidor. Därför finns det ingen bättre stund än nu att faktiskt ge denna underbara e-sport en chans. Ta med dig våra League of Legends betting tips, lycka till och kom ihåg – spela alltid ansvarsfullt.

FAQ - League of Legends

League of Legends släpptes 2009 och Riot Games organiserade sin första stora officiella Worlds-turnering under 2011.

Normalt finns det inga specifika bonusar för esport utan en generell bonus för odds och betting. Du kan oftast använda denna på esport.

Välj en spelsajt och registrera ett konto. Kolla igenom de olika spelalternativen och välj en match eller turnering för betting league of legends att spela på. Sedan kan du lägga dina lol bets.

Exakt hur många som spelar League of Legends i Sverige finns det tyvärr ingen officiell statistik på. Globalt så hade League of Legends däremot över 180 miljoner under en och samma månad under 2022.

Varje säsong brukar starta någon gång i början på det nya kalenderåret och om Riot Games följer samma struktur som tidigare säsonger så kommer Season 14 starta runt den 10 januari 2024.