Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Vainglory Betting

Vainglory Betting

Vainglory är ett mobilbaserat MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) som är gratis att spela. Spelet är väldigt likt League of Legends och Dota 2 med skillnaden att det är designat för mobiltelefoner och paddor. Som ett mobilbaserat MOBA kan Vain glory även jämföras med King of Glory, det mesta populära mobilspelet i världen. Vainglory har dock misslyckats med att få samma genomslagskraft som King of Glory. Detta är något som har speglats när det kommer till just Vainglory betting då få spelbolag erbjuder Vainglory odds.

I januari 2022 gick spelutvecklaren Bazooka Tango ut med att det håller på att utveckla en spinoff som kommer heter Vainglory: Legion of One. Detta återstår att se om spelet får återse sin forna glans i den här nya versionen, och om spelsidor i Sverige kommer erbjuda Vainglory betting.

Kort fakta om Vainglory

Utgivare: Super Evil Megacorp (senast Rogue Games)
Utgivningsdatum: 16 November, 2014 för iOS (2 Juli, 2015 för Android och under 2018 och 2019 till PC och Mac
Stora Vainglory turneringar 2022: Vainglory Mid-Season Invitational, ESL One Stockholm, PGL Antwerp, IEM Katowice
Betta på Vainglory: Betsson
Streama Vainglory: Twitch, YouTube Gaming

Vainglory bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Är Vainglorys storhetstid över?

Om man vrider tillbaka klockan ett par år så var Vainglory betting desto vanligare. Då spelet lanserades 2014 (iOS) och 2015 (Android) så var det generellt väl mottaget både av amatörspelare och esportorganisatörer. Flera turneringar arrangerades och esport bettingsidor erbjöd Vainglory odds. Utvecklarna bakom spelet, Super Evil Megacorp, satsade på att skapa ett mobilspel som också fungerade bra i LAN sammanhang, just i syftet för att lyckas som en mobil esport. Med facit i hand får man tyvärr säga att Super Evil Megacorp misslyckades då de dåvarande utvecklarna, Rogue Games, slutade supporta Vainglory i April 2020. När det beskedet kom slutade andra rättighetsägare att supporta spelet, detta inkluderade NetEase som ägde rättigheterna för Vainglory i Kina. Sedan dess har det varit knapert med Vainglory betting i Sverige. Utan en centraliserad ägare som driver utvecklandet av spelet har den officiella esportscenen fått sig en törn.

Idag är det få esportorganisationer som lägger tid och pengar på Vainglory. Därav hålls det få turneringar som har tillräckligt hög integritet eller incitament för esport bettingsidor att erbjuda Vainglory betting. Istället ligger ansvaret på Vainglory community att underhålla spelet, hosta API:s och servrar, samt arrangera Vainglory turneringar. Efter beskeden om att spelet skulle avvecklas sjönk antalet aktiva användare från det redan låga numret 307 spelare till 116 spelare. Detta i jämförelse med 2015 då alfa versionen av Vainglory hade över 1,5 miljoner aktiva spelare.

Vainglory Gameplay

Med undantag av att Vainglory är ett mobilspel är det ett klassiskt MOBA. Det är två olika lag med fem stycken spelare i vardera lag som tävlar emot varandra. För att vinna en match måste ett lag förstöra det andra lagets huvudbas, eller få det andra laget att ge upp. Vainglory gameplay går ut på att en spelare kontrollerar sin egna champion som spelaren väljer innan matchen startar. Alla tio spelare går igenom samma procedur genom matchen, de väljer en unik champion som har speciella styrkor och svagheter. Olika champions fyller olika funktioner och kan kombineras för att använda olika strategier och tillvägagångssätt under spelets gång. En spelare behöver hålla koll på många olika aspekter samtidigt: vad som händer på andra delar av kartan för andra spelare, vad som händer på skärmen där spelaren befinner sig, motspelare, attack, försvar, torn, minions, utrustning och skills.

Vainglory gameplay belönar spelare som är skickliga, strategiska, har bra kommunikationsförmåga och beslutsfattande. Just kommunikation och samarbete är viktigt då det varje spelare ingår i ett lag om fem spelare där de måste samarbeta för att kunna vinna över det andra laget.

Vainglory Betting och Odds

Då Vainglory mer eller mindre har avvecklats (för stunden) så erbjuds det sällan Vainglory betting. För något år sedan var spelet desto vanligare och det erbjöds odds ganska regelbundet. Som för många andra MOBA-spel var de följande marknaderna populära:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor
  • Rätt Resultat
  • Vainglory odds

I och med att Vainglory esport inte är särskilt vanligt idag så erbjuds det sällan Vainglory odds. Om det erbjuds Vainglory odds finns det bara hos välsorterade esport bettingsidor som har ett stort fokus på just esportbetting. När det kommer till oddsen är det viktigaste att du lägger spel på högsta oddset som erbjuds.

FAQ - Vainglory

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Vainglory betting sida. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Vainglory matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

Vainglory betting är sällsynt, om du hittar en match att betta på kan du räkna med att det är någon av de följande spelmarknaderna: Matchvinnare, Karthandikapp, Över/Under Kartor och Rätt Resultat.

Det är liten chans att Vainglory livebetting erbjuds, vanligtvis brukar det bara vara möjligt att betta innan matchen börjar. Om du mot förmodan hittar ett spelbolag som erbjuder Vainglory livebetting lär de även erbjuda livestreaming. Saknas livestreaming kan du istället titta via Twitch.tv eller YouTube Gaming.