Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Arena of Valor

Arena of Valor

Det är vanligt att spelet Arena of Valor förväxlas med King of Glory, men det är inte samma spel. Arena of Valor är en version av King of Glory som är anpassad till den västerländska kulturen. Båda två spelen är mobilspel, men det är framförallt skillnader på innehållet i Arena of Valor, maps och heroes är annorlunda. Samt att det är vissa skillnader kring hur spelet spelas. Populariteten av spelet skiljer sig också kraftigt. King of Glory har över 200 miljoner aktiva spelare, medan Arena of Valor som bäst hade cirka 250,000 aktiva spelare när spelet var som populärast runt 2019.

Spelet ansågs länge vara en mobilversion av det omåttligt populära MOBA-spelet League of Legends. Arena of Valor, King of Glory och League of Legends är just MOBA-spel, samt att spelen ägs av det multinationella företaget Tencent från Kina. Den stora skillnaden med Arena of Valor och King of Glory från League of Legends är att matcherna är väldigt korta. Vanligtvis tar inte en match av Arena of Valor längre än 10-15 minuter.

KORT FAKTA OM Arena of Valor esport:

Utgivare: TiMi Studio Group (ägda av Tencent)
Utgivningsdatum: Asien 2016, Europa 2017, Nord- och Sydamerika 2018
Stora Arena of Valor turneringar 2021: Arena of Valor World Cup, RoV Pro League
Betta på Arena of Valor: Betsson
Streama Arena of Valor: Twitch, YouTube Gaming

Arena of Valor bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Arena of valor turneringar

När det kommer till professionell esportsbetting är det framförallt två turneringar som gäller, Arena of Valor World Cup och RoV Pro League. När större matcher spelas inom dessa turneringar erbjuder spelbolag vanligtvis Arena of Valor betting. Utbudet på spelmarknader i Arena of Valor betting är inte särskilt utbrett, vanligtvis erbjuds endast odds för matchvinnare. Arena of Valor World Cup är världsmästerskapet för den här esporten, senaste upplagan spelades 2021 där TH dtac Talon Esports vann, de fick motsvarande 2 miljoner kronor från den totala prispotten på 5 miljoner kronor.

En ny upplaga av Arena of Valor World Cup är planerat till 2022, med samma stor prispott. Med andra ord fortsätter Arena of Valor att vara en populärt esport trots att spelarbasen har krympt sedan 2019. Vid 2021 upplaga av världsmästerskapet erbjöds det betting och troligtvis lär spelbolagen erbjuda Arena of Valor betting även nästa år.

Arena of Valor Gameplay

Då Arena of Valor är ett MOBA spel så är det två olika lag med fem spelare i vardera lag som tävlar emot varandra. Målet med spelet är att förstöra det andra lagets huvudbas. Esport gameplay i Arena of Valor kombinerar skicklighet, strategier, kommunikation och beslutsfattande. En spelare kontrollerar sin egen unika hero som denne väljer innan matchen startar. En procedur alla spelare går igenom där vardera lag försöker välja heroes som fyller olika funktioner.

Spelaren behöver ha koll på flera olika saker, vad som händer på skärmen, samt vad som utspelar sig på olika delar av kartan som matchen spelas på, motspelare, specialattacker, torn, minions, equipment och abilities till heroes, samt hur motståndarna bygger upp sina heroes, och så mycket mer. Samtidigt som det är ett samarbete och kommunikation med alla lagspelare där strategin måste anpassas utefter hur matchen utvecklar sig.

Det finns flera olika spellägen i Arena of Valor men endast ett används i Arena of Valor esport: Grand Battle Mode. 10 spelare spawnas på kartan, ett lag med fem spelare i ena hörnet och det andra laget med fem spelare på den motsatta sidan. Lagen startar i respektive huvudbas och mellan baserna går det tre stycken vägar, halvvägs inpå kartan ägs av ena lagen och den andra delen ägs av det andra laget. Längs vägarna finns det fler torn som skjuter missiler på motståndarnas champions, och minions.

Minions spawnar från lagets huvudbasen och vandrar ned i vägarna mot motståndarens bas och hjälper laget att slå ned minions, torn, byggnader och huvudbas. Som vi nämnde kontrollerar varje spelare en hero. Med denna hero försöker spelaren eliminera andra lagets heroes, eliminera minions och slå ut torn och byggnader, när spelaren lyckas med detta får den guld och experience points (XP) som belöning. Guldet används till att köpa equipment och experience används för att levla upp champion och de den bättre abilities.

Arena of Valor Betting

Trots att Arena of Valor inte är lika populärt i Europa och Sverige som det var för ett par år sedan, så har spelet ändå behållit en hög popularitet i andra delar av världen. Framförallt är spelet populärt i Vietnam och Filippinerna. Tyvärr erbjuds det inte Arena of Valor betting särskilt ofta. Det är främst inför vissa matcher av Arena of Valor World Cup och RoV Pro League som spelbolaget erbjuder Arena of Valor betting.

Populära spelmarknader för Arena of Valor:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor
  • Rätt Resultat

Arena of Valor odds

Oftast är det bara välsorterade spelbolaget som erbjuder Arena of Valor odds, vilket gör Arena of Valor betting lite ovanligare. Men trots det går det att hitta en del olika alternativ när odds erbjuds. Då är det bäst om du jämför odds mellan olika spelbolag för att hitta det bästa oddset. Antingen kan du jämföra odds själv mellan olika siter, eller leta upp en hemsida som har en oddsjämförelse för flera olika siter. Hitta det bästa oddset och lägg sedan ditt bet hos spelbolaget som har högst Arena of Valor odds. Desto högre odds du bettar till, desto bättre är din chans att få högsta potentiella vinsten på din spelkupong.

FAQ - Arena of Valor Betting

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Arena of Valor betting site, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Arena of Valor matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

Nej det är inte samma spel. Skillnaden är att Arena of Valor är baserat på västerländsk kultur medan King of Glory är baserad på kinesisk mytologi. Det finns och flera olikheter mellan hur spelen spelas.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, har ibland livestream på Arena of Valor matcher som det erbjuds liveodds på. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.