Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Mobile Legends Betting

Mobile Legends Betting

De senaste åren har MOBA (Massive Online Battle Arena) stöpts om i mobilform och idag finns det ett par populära MOBA-spel som är tillgängliga i din mobiltelefon. Ett av dessa är Mobile Legends som närmast kan beskrivas som den mobila versionen av League of Legends, bokstavligt talat. Spelutvecklaren Moonton var tvungen att betala Tencent (utvecklaren av League of Legends) motsvarande 29 miljoner kronor på grund av att ha plagierat spelet.

Medan data-versionerna av de populära esport genrerna som MOBA, FPS (First-Person Shooter) och Strategi fortfarande dominerar både esport och betting. Så börjar mobilspel och esport bli alltmer populärt. Det är inte så konstigt då det idag finns över 2 miljarder personer som regelbundet spelar någon typ av spel på sin mobil. Detta har gjort att spelen blivit alltmer sofistikerade, och som man ser på användningen så finns det en otroligt stor publik som är intresserad av mobilspel och esport.

Allt detta har gjort att mobilspel som Mobile Legends, King of Glory och Arena of Valor blivit populära båda som esport och för esport betting. Tittar man på Mobile Legends är det likt de andra spelen också populärt i Asien, framförallt i Fillipinerna. Även fall spelet inte är populärt i Sverige och resten av västvärlden klassas det ändå som ett av de populäraste spelen i världen. Emot slutet av 2021 hade Mobile Legends 78,650,222 aktiva spelare i snitt i månaden. Långt fler än de flesta spelen som finns tillgängliga idag, men fortfarande långt efter King of Glory som har över 200 miljoner aktiva spelare i månaden.

Kort fakta om Mobile Legends esport:

Utgivare: Moonton
Utgivningsdatum: 14 Juli, 2016.
Stora Mobile Legends turneringar 2022: MBL Bang Bang World Championship, Mobile Legends MPL ligor, Championship League, MPL Invitational
Betta på Mobile Legends: Betsafe
Streama Mobile Legends: Twitch, YouTube Gaming

Mobile legends bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

mobile legends TURNERINGAR

När det kommer till esportsbetting och framförallt Mobile Legends betting, är det Bang Bang World Championship som gäller. Samt mindre Mobile Legends turneringar som exempelvis de många olika MPL tävlingarna: MPL Filippinerna, MPL Indonesia, och MPL MY-SG. Mobile Legends har ett bra esport ekosystem tack vare att Moonton arrangerar all officiell esport. Större matcher från dessa turneringar finns tillgängligt för Mobile Legends betting hos flera svenska spelbolag.

Mobile Legends Gameplay

Då Mobile Legends är ett MOBA spel så är det två olika lag med fem spelare i vardera lag som tävlar emot varandra. Målet med spelet är att förstöra det andra lagets huvudbas. Esport gameplay i Mobile Legends kombinerar skicklighet, strategier, kommunikation och beslutstagande. En spelare kontrollerar sin egen unika champion som väljs innan matchen startar. Alla spelare i vardera lag går igenom processen att välja champions som fyller olika funktioner i laget.

Spelaren behöver ha koll på flera olika saker, vad som händer på skärmen, samt vad som utspelar sig på olika delar av kartan som matchen spelas på, motspelare, specialattacker, torn, minions, equipment och abilities till champion, samt hur motståndarna bygger upp sina champions, och så mycket mer. Lägg därtill att det är ett lagspel, där kommunikation och koordination är viktig, samt strategin i hela laget som hela tiden måste anpassas till hur en match utvecklar sig.

I en match av Mobile Legends esport, spawnas 10 spelare på kartan, ett lag med fem spelare i ena hörnet och det andra laget med fem spelare på den motsatta sidan. Lagen startar i respektive huvudbas och mellan baserna går det tre stycken vägar, halvvägs inpå kartan ägs av ena lagen och den andra delen ägs av det andra laget. Längs vägarna finns det fler torn som skjuter missiler på motståndarnas champions, och minions. Minions spawnar från lagets huvudbasen och vandrar ned i vägarna mot motståndarens bas och hjälper laget att slå ned minions, torn, byggnader och huvudbas.

Som vi nämnde kontrollerar varje spelare en champion. Med denna champion försöker spelaren eliminera andra lagets champions, eliminera minions och slå ut torn och byggnader, när spelaren lyckas med detta får den guld och experience points (XP) som belöning. Guldet används till att köpa equipment och experience används för att levla upp champion och de den bättre abilities.

Mobile Legends Betting och Odds

Mobile Legends betting finns tillgängligt världen över, inklusive Sverige. Då esporten framförallt är populär i Asien är det inte lika populärt med Mobile Legends betting som med till exempel betting på Dota 2 eller League of Legends. Oftast erbjuds det Mobile Legends odds och spelmarknader på större turneringar och viktiga matcher från Bang Bang World Championship och andra officiella MPL turneringar och ligor.

Populära spelmarknader för Mobile Legends

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor
  • Rätt Resultat

Mobile Legends odds

Långt ifrån alla spelbolag erbjuder Mobile Legends odds, men det finns oftast ett par alternativ att välja bland på den svenska reglerade spelmarknaden. Om du ska betta på Mobile Legends, då är det värt att kolla efter det bästa oddset. Desto högre odds du bettar till, desto bättre är din chans att få högsta potentiella vinsten på din spelkupong. Leta upp en hemsida som har oddsjämförelse eller kolla upp oddsen själv – leta efter det högsta oddset och lägg ditt bet där.

FAQ - Mobile Legends

Mobile Legends Bang Bang World Championship är den populäraste esport turneringen. Det klassas som det officiella världsmästerskapet i Mobile Legends.

Det erbjuds inte live betting på särskilt många Mobile Legends esport matcher. Bettar du hos ett spelbolag som har liveodds men saknar livestreaming, då kan du istället följa Mobile Legends matchen på exempelvis Twitch.tv eller Youtube Gaming.

De populäraste marknaderna för Mobile Legends betting är Matchvinnare, Karthandikapp, Över/Under Kartor och Rätt Resultat.