Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Smite

Smite

Smite är ett tredjeperson MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) som är gratis att spela. Vi har skrivit om många MOBA-spel på Esportsbetting.se, anledningen är att MOBA tillsammans med FPS är de vanligaste spelkategorierna inom esport. En skillnad mellan just Smite och andra MOBA-spel som till exempel Dota 2 och League of Legends, är att spelaren och tittare följer spelet från en tredjepersonsperspektiv. I de två andra spelen ses allting från ett fågelperspektiv. Detta ger Smite en unik karaktär, och intressant att följa.

Annars följer spelet ramen för MOBA, där spelarna kontrollerar en karaktär som de levlar upp och krigar med, eliminerar det andra laget minions och byggnader. Värt att nämna är temat på spelet, som också i sig är unikt. Smite är baserat på mytologiska gudar, inklusive gudar från Nordiska mytologin, som till exempel Odin och Tor.

Smite släpptes 2014 och är utvecklat av Hi-Rez Studios. Redan från första början fokuserade Hi-Rez på esport, ett par månader efter lanseringen det första året implementerade Hi-Rez ett system som gjorde det möjligt för professionella spelare att tävla emot varandra. Förutom möjligheten att spela på professionell nivå inne i spelet, etablerades ett ekosystem för esport. Först spelades turneringar online, som sedan följdes upp av slutspel och finaler på större LAN-event offline.

Kort fakta om Smite esport:

Utgivare: Hi-Rez Studios
Utgivningsdatum: 25 Mars, 2014
Stora Smite turneringar 2021: Smite Pro League, Smite World Championship
Betta på Smite: Betsafe
Streama Smite: Twitch, YouTube Gaming

Smite bettingsidor

Få 100 kr i free-bet
5.0
18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2020-12-22. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.
120 kr i gratisspel
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Smite Turneringar

Den första SMITE esport turneringen hölls redan i Mars 2014, Smite Launch turneringen som hade en prispott på över 2 miljoner kronor. Det var för tidigt för att erbjuda betting vid det laget. Första gången svenska spelbolag erbjöd Smite betting var 2015, vid den första upplagan av Smite World Championship. Vid den tidpunkten hade spelet miljontals spelare världen över och prispotten i turneringen låg på över 26 miljoner kronor. Det var också den största prispotten av Smite i historien. Efter det första världsmästerskapet bestämde Hi-Rez att istället sätta prispotten till 10 miljoner och använda resterande prispengar till andra turneringar som spelades under årets gång. Detta gjorde esporten mer populär och det gjorde det även möjligt för spelbolag att kunna erbjuda Smite betting fler än en gång per år.

Spelet har än idag en spelarbas på cirka 30 miljoner spelare med upp emot 25,000 aktiva spelare varje dag. Smite World Championship hålls varje år i Januari, med en prispott på miljontals kronor.

Smite Gameplay

Spelläget för esport kallas Conquest, där två olika lag med fem spelare i vardera lag som tävlar emot varandra. Målet med spelet är att förstöra huvudbasen för det andra laget. Esport gameplay i Smite kombinerar individuella skills, strategier, kommunikation och beslutsfattande. En spelare kontrollerar sin egen unika gud som denne väljer innan matchen startar. Gudarna är hämtade från olika mytologier, som till exempel Nordiska, Grekiska, Keltiska, Egyptiska och Kinesiska. Alla gudar är unika med olika krafter och utrustning.

En Smite spelare behöver ha koll på flera olika saker, vad som händer på skärmen, samt vad som utspelar sig på olika delar av kartan som matchen spelas på, motspelare, specialattacker, torn, minions, equipment och abilities till heroes, samt hur motståndarna bygger upp sina heroes, och så mycket mer. Samtidigt behöver Smite laget samarbeta och kommunicera med varandra för att kunna besegra det andra laget.

I en Smite esport match spawnas 10 spelare på kartan, ett lag med fem spelare på ena sidan och det andra laget med fem spelare på den motsatta sidan. Lagen startar i respektive huvudbas och mellan baserna går det olika vägar. Längs vägarna finns det flera torn som skjuter missiler på motståndarnas champions, och minions. Minions spawnar från lagets huvudbasen och vandrar ned i vägarna mot motståndarens bas och hjälper laget att slå ned minions, torn, byggnader och huvudbas. Som vi nämnde kontrollerar varje spelare en gud. Med denna gud försöker spelaren eliminera andra lagets gudar, eliminera minions och slå ut torn och byggnader, när spelaren lyckas med detta får den guld och experience points (XP) som belöning. Guldet används till att köpa equipment och experience används för att levla upp guden och de den bättre abilities.

Smite Betting

Detta är en relativt gammal esport men är fortsatt populär. Smite betting erbjuds inte så ofta, men det går att hitta Smite odds på vissa matcher från Smite Pro League under årets gång. När det är dags för Smite World Championship finns alltid Smite betting tillgängligt hos välsorterade spelbolag.

Populära spelmarknader:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor
  • Rätt Resultat

Smite odds

När det kommer till Smite odds kan det vara särskilt svårt att hitta marknader för Smite livebetting. Oftast erbjuds det endast Smite odds på kommande matcher, samt att långt ifrån alla svenska spelbolag erbjuder betting. Men oftast är det ett par spelbolag som har odds, då är det viktigt att betta till det högsta tillgängliga oddset. Ju högre odds, desto större potentiell vinst. Därför bör du jämföra oddsen mellan de olika siter som erbjuder odds. Detta kan du göra antingen genom att manuellt jämföra oddsen mellan de siter du bettar hos, eller söka efter en sida med oddsjämförelse.

FAQ - Smite Betting

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Smite betting site, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Smite matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

Smite betting är oftast bara tillgängligt för kommande matcher. Då är det dessa marknader som gäller: Matchvinnare, Karthandikapp, Över/Under Kartor och Rätt Resultat, där Matchvinnare är mest populär.

Erbjuds det ingen livebetting, eller om du bettar hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen från exempelvis Twitch.tv (https://www.twitch.tv/directory/game/Smite) eller YouTube Gaming (​​https://www.youtube.com/GAMING).