Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Hearthstone

Hearthstone

Hearthstone är ett så kallat DCCG (Digital Collectibe Card Game) spel som är gratis att spela. Andra exempel på populära DCCG spel som funnits tillgängligt för esportbetting är Magic the Gathering (MTG). MTG var länge det största kortspelet för esport, men när Blizzard släppte Hearthstone den 11 Mars 2014 tog det hela världen med storm. En stor anledning till Hearthstones popularitet är för att spelet är baserat på Warcraft universumet (Warcraft 1, 2, 3 och World of Warcraft).

Men vad är ett DCCG-spel? Det är ett kortspel där en spelare kan samla kort som sedan används för att bygga kortlekar, lekarna används till att tävla mot andra spelare. I Hearthstone bygger man lekar om 30 kort, och spelaren tar formen av en hjälte med en unik förmåga och där korten representeras av olika karaktärer, monster, equipment och förmågor. Det finns över 2 000 olika kort som alla är olika, vilket gör Hearthstone till ett diversifierat spel med möjligheter att bygga olika typer av lekar att tävla med.

Att skapa riktigt bra kortlekar att tävla med kräver strategisk planering, noggrann eftertänksamhet och experimentering. Varje år släpps nya expansioner till Hearthstone vilket gör det möjligt att experimentera och bygga nya och bättre lekar som kan utmana motståndarna. Spelutvecklaren Blizzard balanserar även spelet med jämna rum genom att buffa upp, nerfa, eller till och med banna vissa kort tillfälligt.

Kort fakta om Hearthstone

Utgivare: Blizzard Entertainment
Utgivningsdatum: Mars 11, 2014
Stora Hearthstone turneringar 2021: Hearthstone World Championship, Hearthstone Masters, Hearthstone Grandmasters, DreamHack Beyond, DreamHack Clash
Betta på Hearthstone: Betsson
Streama Hearthstone: Twitch, YouTube Gaming

Hearthstone bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Hearthstone turneringar

När det kommer till själva spelandet och Hearthstone esport så handlar det inte bara om att bygga lekar, utan om själva tävlingsmomentet. För att lyckas inom Hearthstone esport krävs strategiskt tänkande och tålamod snarare än snabba reflexer och ett skarp aim. Vi har skrivit ingående om gameplay längre ned på sidan, men det är framförallt strategin kring hur en spelare på det mest optimala sättet kan spela sina kort som denne har tillgängligt på handen utefter hur bordet ser ut. En droppe tur spelar självklart in i ett kortspel men i längden är det skicklighet som avgör vem som är bäst.

På grund av det skicklighetsmomentet är det möjligt för spelbolagen att erbjuda Hearthstone betting. Den första turneringen arrangerades av Blizzard samma år som spelet släpptes. Det var Hearthstone World Championship 2014 som arrangerades under Blizzcon det året. Prispotten var på motsvarande 2.5 miljoner kronor och på grund av hajpen och populariteten av Hearthstone kunde det erbjudas Hearthstone betting redan första året av spelets existens.

Om man spolar fram bandet till 2022 så har vi sett flertalet esport-proffs dominerat i Hearthstone esport genom åren, som till exempel “Thijs”, “Monsanto” och “Surrender”. Totalt har det spelats över 1 000 turneringar genom åren där den kollektiva prispotten överstiger 250 miljoner kronor. 2019 ändrade Blizzard på formatet för Hearthstone esports där man övergav det gamla tävlingskonceptet runt “Conquest” i favör för de nya formaten “Masters” och “Grandmasters”. Målet med förändringen var att göra esporten mer regelbunden, konsistent och tillgänglig för både spelare och tittare. Det är något som gjort Hearthstone betting mer tillgängligt i sin tur. Trots att spelet och esporten har över 7 år på nacken så fortsätter det att vara populärt tack vare nya expansioner som förnyar spelet med jämna mellanrum.

Hearthstone Gameplay

Som vi beskrivit så behöver en spelare samla kort och bygga lekar om 30 kort. Matcherna spelas sedan en mot en där varje spelare använder en kortlek. Varje kortlek representeras av en av de nio olika hjältar från Warcrafts universum: Druid, Hunter, Mage, Paladin, Priest, Rouge, Shaman, Warlock och Warrior. Varje hjälte har 30 health points. Förutom hjälten som har unika attribut så ingår så klart de 30 olika korten. Korten i leken består som sagt av olika karaktärer, monster, equipment och förmågor.

När en match startas singlar man först slant om vilken spelare som börjar. Därefter visas tre stycken randomkort från startspelarens kortlek, fyra stycken för spelare som börjar efter. Då har spelarna möjligheten att antingen behålla korten eller byta ut en eller flera mot nya randomkort som dras från leken. Under den här fasen bestäms starthanden för spelarna.

När spelet sedan börjar drar spelaren ett nytt kort kort från sin lek. En spelare kan maximalt ha 10 kort på handen. Spelaren kan därefter spela ut ett kort. Spela ut kort kostar mana, en typ av kraft som hela tiden fylls på och används. Spelaren kan också välja att attackera motståndarens kort eller hjälte. Varje runda är knyten till en klocka där spelaren har 75 sekunder på sig att agera. Spelet har således hög fart och spelarna attackerar varandra till höger och vänster. En match tar slut när en spelare fått ner den andra till noll health points.

Hearthstone esport spelas oftast i matchserier om bäst av 3 eller bäst av 5 matcher.

Hearthstone Betting och Odds

Hearthstone betting är inte lika populärt som exempelvis CS:GO eller Dota 2, en anledning är att det inte finns så många spelmarknader att välja på.

Populära spelmarknader för Hearthstone:

  • Matchvinnare
  • Rundor Handikapp
  • Rundor Över/Under
  • Rundor Rätt Resultat

Hearthstone odds

När man bettar på Hearthstone och andra esporter är det viktigt att lägga bets till ett höga odds. Ju högre odds du får, desto större är din potentiella vinst om bettet sitter. Olika spelbolag erbjuder oftast olika odds, där ett spelbolag har lite bättre odds än det andra. Det behöver inte alltid vara så att samma spelbolag alltid erbjuder högre odds. Därför är det viktigt att inte fastna hos ett spelbolag utan ha flexibilitet och betta hos olika spelbolag. På det sättet kan du ta del av de bästa Hearthstone oddsen för olika matcher.

Om du inte bryr dig om oddset särskilt mycket utan hellre vill ha en härlig upplevelse när du bettar, då blir det viktigare att spelbolaget har en snygg hemsida eller betting app som är enkel att använda. Samt att det finns många spelmarknader, plus Hearthstone odds på både kommande matcher och livebetting. Det får gärna finnas en livestream tillgängligt också så du kan följa matchen du bettar på direkt på bettingsidan.

FAQ - Hearthstone

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Hearthstone bettingsida, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Hearthstone matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, har livestream på vissa Hearthstone matcher när det erbjuds i för livebetting. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

De populäraste Hearthstone turneringarna är Hearthstone World Championship, Hearthstone Masters och Hearthstone Grandmasters.