Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Esport odds – odds på esport

Det räcker inte bara med att ha en bra förståelse för esport för att kunna vinna pengar på esportsbetting. Det är även nödvändigt att ha en bra förståelse för hur oddsen och hur det fungerar, samt var du kan hitta bäst esport odds. På den här sidan går vi igenom hur esport odds fungerar, populära marknader att betta på esport, samt information om hur du kan hitta bäst esport odds. Vår målsättning är att du ska öka din förståelse och förhoppningsvis öka dina chanser för att vinna.

Spelbolagen alla esports odds

23 Juli 2024
0'
Valorant: VCL Turkey
Fire Flux Esports
1
Galatasaray Esports
1
0'
LoL: LEC
SK Gaming
1
Karmine Corp
1
23 Juli
21:00
CS Duels: Berserk League
Quartz
Phantom
23 Juli
21:30
CS Duels: Berserk League
Xenon
Phantom
23 Juli
22:00
CS Duels: Berserk League
Xenon
Quartz
0'
Valorant: VCL North America
Moist x Shopify Rebellion
0
FLUFFY AIMERS
0
24 Juli 2024
24 Juli
00:00
Valorant: VCL North America
DarkZero Esports
Blinn Esports
23 Juli 2024
23 Juli
22:00
LoL: LLA
Isurus
Estral Esports
24 Juli 2024
24 Juli
00:00
LoL: LLA
Infinity Esports
Six Karma
24 Juli
02:00
LoL: LLA
Leviatán
Movistar R7
23 Juli 2024
23 Juli
22:00
CS: CCT South America
Galorys
Patins da Ferrari
23 Juli
23:00
LoL: CBLoL Academy
Keyd Stars Academy
KaBuM! Academy
23 Juli
23:00
Rainbow Six: Element THREE
Karn & Co
Upper Deckie
24 Juli 2024
24 Juli
00:00
Rainbow Six: Element THREE
Wildcard
FLUFFY AIMERS
24 Juli
01:00
Rainbow Six: Element THREE
Soniqs
Spacestation Academy
24 Juli
00:00
Rainbow Six: Shift Summer League
RetalsMajicCheese
Spacestation Gaming
24 Juli
00:00
Rainbow Six: Shift Summer League
Incorrect
G2 Stride
24 Juli
00:00
Rainbow Six: Shift Summer League
OG
Dignitas
24 Juli
00:00
Rainbow Six: Shift Summer League
FUN
Shopify Rebellion
24 Juli
00:00
Rainbow Six: Shift Summer League
Gen.G Mobil1 Racing
Pirates ON A BOAT
24 Juli
01:00
Rainbow Six: Shift Summer League
Shopify Rebellion
OG
24 Juli
01:00
Rainbow Six: Shift Summer League
Incorrect
Pirates ON A BOAT
24 Juli
01:00
Rainbow Six: Shift Summer League
Spacestation Gaming
Dignitas
24 Juli
01:00
Rainbow Six: Shift Summer League
G2 Stride
Gen.G Mobil1 Racing
24 Juli
01:00
Rainbow Six: Shift Summer League
FUN
RetalsMajicCheese

Hur fungerar esports odds?

I Sverige använder man sig av decimal odds. Decimal odds är ett oddsformat som representerar hur mycket spelet betalar ut. Decimal odds har alltid ett värde som är högre än 1.0. Ett exempel på decimal odds är:

Odds: 1.70
Insats: 100 kronor
Potentiell vinst: 70 kronor (Insats * Odds = Totalt – Vinst)
Totalt: 170 kronor

Esport odds består av två olika värden. Det första är sannolikheten för utfall, detta motsvarar en procentsats. Det andra är marginalen som spelbolaget använder. Odds kalkyleras av spelbolagens analytiker samt odds kompileringsprogramvara. Tillsammans kommer de fram till sannolikheten för att ett lag ska vinna en match och hur många kartor som spelas, samt alla andra marknader som erbjuds. Efter att du kommit fram till vad sannolikheten är så lägger spelbolagen på en så kallad marginal. Sportsbook marginal kan ses som kommission, eller avgift, som spelbolaget tar för att täcka risken de tar för att erbjuda odds, samt för servicen de erbjuder. Oftast är marginalen på mellan 4-8 %.

Efter att spelbolaget publicerat oddset på sin esport app eller hemsida, då börjar alla användare att betta på matchen. Oftast handlar det om att tusentals olika användare bettar på oddsen. Vid den tidpunkten justeras oddsen baserat på hur de tusentals olika användarna bettar. Esport oddsen för att laget som står som hemma ska vinna kan gå från exempel vis 2.10 i odds ner till 1.85 om många spel kommer in på hemmalaget i jämförelse med hur många spel som kommer in på bortalaget. Esport odds kan också fluktuera om ny information kommer in, till exempel kan det vara så att en viktig spelare åkt på en förkyldning eller skadat sin arm, då justerar spelbolagen oddsen för att reflektera den nya sannolikheten för de olika utkomsterna i matchen.

Populära marknader att betta på

Beroende på vilken esport du bettar på kan utbudet av spelmarknader se annorlunda ut. Det finns ett par marknader som är unika till specifika esporter. Exempelvis, på Dota 2 kan du betta på vilket lag som är först med att eliminera Roshan i matchen. Sedan finns det flera generiska marknader som återfinns i de flesta esporterna. Dessa esport marknader är också de som är mest populära.

Matchvinnare

Matchvinnare är en traditionell marknad som återfinns på alla esporter. Matchvinnare kan också kallas för 1X2 eller Moneyline (12). När du spelar på den här marknaden bettar du helt enkelt på vilket esport lag som kommer att vinna matchen, eller om matchen slutar oavgjort. Några exempel är:

 • Matchvinnare boom esports
 • Matchvinnare drx challengers
 • Matchvinnare lng esports
 • Matchvinnare furia esports
 • Matchvinnare chiefs esports

Vinnare karta X

I det här fallet representerar X en specifik karta, eller map som det heter på engelska. Oftast används map även hos svenska spelbolag. Den här marknaden erbjuds då det spelas mer än en karta i en match. De vanligaste spelformaten i esport är antingen bäst av 3 matcher eller bäst av 5 matcher. I båda dessa fallen erbjuder spelbolagen esport odds på vilket lag som vinner individuella kartor, till exempel vinnare karta 1. Du spelar helt enkelt på vilket esport lag som kommer vinna en individuell karta.

Totalt antal kartor (Över/Under kartor)

Totalt antal kartor är tillgängligt på alla esport matcher där fler än en karta spelas i en match. Till exempel, Astralis möter Ninjas in Pyjamas i CS:GO, en match som spelas bäst av 5. I den matchen kan spelbolagen erbjuda esport odds på Över/Under 3.5 kartor och Över/Under 4.5 kartor. Här kan du lägga bets på exempelvis Över 3.5 kartor, eller Under 3.5 kartor. Säg att du bettar på Under 3.5 kartor. Om matchen slutar 3-0 till Astralis, då vinner spelet då det blev under 3.5 kartor. Om matchen istället slutar 3-1 till Astralis, då förlorar spelet då det blev 4 kartor (över 3.5 kartor).

Korrekt resultat

En annan populär esport marknad är korrekt resultat. När du bettar på den här marknaden gäller det att gissa slutresultatet i matchen. Om exempelvis Natus’Vincere spelar mot Cloud9 i CS:GO, matchen är bäst av 5. Då kommer spelbolagen erbjuda esport odds för slutresultat enligt följande:
3-0
0-3
3-1
1-3
3-2
2-3

Om matchen slutar exempelvis 3-2 till Na’Vi måste du ha spelat på korrekt resultat: 3-2 för att bettet ska sitta. Om matchen slutar med något av de andra resultaten förlorar det istället.’

Vinnare av ett mästerskap

När det är dags för större turneringar kan du oftast lägga ett spel på det lag du tror kommer att kamma hem mästerskapet. En rekommendation är att du läser på om lagen innan du lägger ditt så kallade långtidsspel.

Handikapp

Likt många andra sporter går det även att spela på esport med handikapp. Ett exempel kan vara att du spelat på att ett lag ska ligga under vid matchstart men ändå vinna matchen. När ett lag är favorit-tippade och du tror de kommer vinna överlägset är det lämpligt att spela med handikapp.

Flest kills

Då många esportspel handlar om att döda motståndarens spelare, går det ofta att lägga odds på det lag eller den spelaren som du tror eliminerar flest motståndare.

Vilka esporter är bäst att betta på?

Långt ifrån alla esporter som spelas går att betta på. Detta har att göra med att vissa esporter har ett format som inte lämpar sig särskilt bra för att skapa odds på esport. Till exempel Fortnite är väldigt populärt, men det erbjuds sällan några odds på Fortnite. Detta då Fortnite är ett så kallat battle royale, eller king of the hill spel med otroligt många spelare. Den enda marknaden som är bra anpassad till ett sånt spel är vinnarspel.

Vinnarspel är när du har en lista över flera spelare, och bettar på vilken som kommer att vinna. Oddssättning för den marknaden på den här typen av spel är väldigt svår, samt att det inte är en särskilt populär spelmarknad. Det är en anledning till varför esporter som är väldigt populära att spela och titta på, inte är poplära att betta på.

Så, vilka esporter är bäst att betta på? De största esporterna är CS:GO, Dota 2 och League of Legends. Dessa är också de som är bäst att betta på. Detta på grund av att ekosystem kring dessa esporter är stora, hundratals professionella esport spelare och miljontals amatörspelare och fans. Inom CS:GO, Dota 2 och League of Legends finns det också otroligt mycket pengar. Löner, sponsorer och prispengar som ibland går upp i fantasisummor. Till exempel, senaste upplagan av Dota 2 The International hade en prispool på över 400 miljoner kronor.

Som ett resultat av detta är integriteten inom dessa esporter väldigt hög, vilket gör att spelbolagen känner sig trygga med att erbjuda esport odds och en tillhörande bonus, på det mesta som spelas, samt att de är trygga med att erbjuda odds med låga marginaler och med höga insatser tillåtet. Alla dessa aspekter är viktiga för dig som spelare:

 • Många matcher att spela på
 • Bästa esport odds
 • Möjligheten att lägga höga insatser

Förutom CS:GO, Dota 2 och League of Legends så finns det givetvis massvis med andra esporter med odds. Exempelvis Call of Duty, Rainbow Six, FIFA, Rocket League och olika fightingspel. Dessa esporter är också bra att betta på, skillnaden är att utbudet på dessa esporter är mindre, ligor och turneringar spelas in lika ofta vilket gör att färre matcher är tillgängliga hos spelbolagen. Oftast kan marginalen vara högre på dessa esporter också, samt att lägre insatser är tillåtet.

Spelbolag där du kan betta på esport

Besök dessa sidor idag för att hitta super bra utbud av esport. På vissa sidor kan du också få en esport bonus.

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % i bonus på alla insättningar upp till 200 cryptobonus

4.5
Gratisspel värt upp till 1 000 kr
4.5
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr i gratisspel
4.5
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % bonus - dubbla din första insättning

4.5

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % upp till 500 kr
4.5
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Vilka ligor är bäst att betta på?

Vilka ligor som är bäst att betta på är en väldigt subjektiv fråga som kan få olika svar beroende på vilken person man frågar. Här på Esportsbetting.se generaliserar vi svaret, och hänvisar till de största esport turneringarna och ligor som spelas inom de mest populära esporterna som är tillgängligt för live esport och esport betting.

CS:GO populära ligor att betta på:

 • Intel Extreme Masters (IEM)
 • Professional Gamers League Majors (PGL)
 • Blast Premier
 • ESL Pro League
 • WePlay

The League of Legends populära ligor att betta på:

 • League of Legends World Championship (Worlds)
 • League of Legends Championship Series (LCS)
 • Tencent League of Legends Pro League (LPL)
 • Mid-Season Invitational
 • League of Legends Champions Korea (LCK)

Dota 2 populära ligor att betta på:

 • Dota 2 The International (TI)
 • Dota 2 Electronic Sports League (ESL)
 • OGA Dota Pit Invitational
 • Dota 2 Pro Circuit (DPC)
 • Dota 2 Dream League

LoL ligor att betta på:

 • LoL Challengers Korea
 • LoL Circuit Oceania

Olika typer av esport betting

Det vi fokuserat på hittills på den här sidan är vanlig esport betting, det vill säga vanliga esport odds hos svenska spelbolag där du bettar med svenska kronor.

Skin betting (Item betting)

En av de största milstolparna i esportens historia är introduktionen av skins, det vill säga olika ytbehandlinga av hur items och vapen ser ut i spelet, samt hur en spelare ser ut inne i spelet. Till exempel, i CS:GO introducerades Skins tillsammans med the ‘Arms Deal’, den 13:e August 2013. Snabbt därefter utvecklades en hel ekonomi baserat på skinsen. Olika skins var olika sällsynt och fick därför olika värde. Spelare bytte skins, köpte och sålde, samt att olika hemsidor började erbjuda skins betting på esporter som CS:GO, Dota 2 och Team Fortress. Detta kallas också ofta för item betting. Skin betting fungerade på samma sätt som vanlig betting, med den stora skillnaden att istället för att betta med pengar så bettade man med skins. Exempel på skins är till exempel olika knivar i CS:GO, som ofta hade ett pris på över 1,000 kronor.

Crypto betting på esport

På senare år har det blivit allt vanligare med att betta med cryptos, som exempelvis Bitcoin, Ethereum, Litecoin och USDT. Crypto betting på esport fungerar likadant som vanlig esport betting eller skin betting, skillnaden är att du bettar med cryptos istället för andra typer av valutor eller finansiella instrument.

Går det att betta på esport live odds?

Precis som med konventionella sporter så erbjuds det också live odds på esport. Alla esport ligor och turneringar vi nämnt på den här sidan erbjuds det live odds och esports bets på. Det är också en av aspekterna kring vad som gör en e-sport väldigt bra att betta på. Som vi nämnde tidigare, utbudet på matcher och spelutbudet är viktigt – desto mer, desto bättre. Detta gäller även esport live odds. De populära esporterna vi skrev om: CS:GO, League of Legends, Dota 2, har alla ett stort utbud för esports odds. No problem.

Tillgängliga Live odds på esport

Inga tillgängliga matcher

Saker att tänka på när du bettar på esport odds

Det finns fler saker att tänka på när du bettar på esport odds. Enklast är om du helt enkelt spelar på det högsta oddset som erbjuds för den marknaden du tänkt spela på. Detta är enkelt att göra genom att använda en odds jämförelse som listar de högsta esport oddsen. Utöver det kan du själv analysera matcher och spelare för skapa en bättre förståelse och hitta bäst esport odds på nätet. Detta kan man göra genom att ställa fler frågor och därefter försöka komma underfund med svaren:

 • Vad är lagets styrka respektive svaghet?
 • Är laget beroende av en specifik spelare för att vinna?
 • Har spelarna spelat tillsammans länge?
 • Finns det några spelare som är toxic som kan förstöra för laget under matchens gång ifall det går dåligt?

Det finns många fler frågor att ställa, ju fler desto bättre. Det är också viktigt att titta på saker som:

 • Motivation
 • Fysisk/mental hälsa
 • Statistik
 • Trender
 • Vilken liga

FAQ – frågor och svar esport odds

Esportsbetting är när du bettar på esport odds på professionella matches inom dataspel, videospel, eller mobilspel. Esport har blivit otroligt stort de senaste 10 åren och växer snabbt, i takt med det blir esport betting allt vanligare.

En bra start för att hitta bäst esport odds är Esportsbetting.se. På vår hemsida listar vi de bästa spelbolagen där vi lägger stor vikt vid kvaliteten på esport oddsen som erbjuds. Vi har också esport oddsjämförelse där du enkelt kan hitta bäst esport odds.

Ja, det är lagligt att betta på esport odds i Sverige så länge du är över 18 år gammal. Vi rekommenderar också att du håller dig till att spela hos svenska spelbolag som har en svensk spellicens från Spelinspektionen.

En fördel med att spela hos svenska spelbolag med svensk spellicens från Spelinspektionen är att du inte behöver betala skatt om du vinner när du bettar på esport odds. Om du bettar hos ett utländskt spelbolag och vinner, då är du däremot skattepliktig. Det handlar då om en skattesats om 30 %.

Ja, esport är väldigt stort inom NordKorea. Du kan bland annat spana in lagen Fredit brion challengers, Liiv sandbox challengers och Nongshim redforce challengers.