Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

CS:GO Open med LeoVegas esport

I Esportals turnering CS:GO Open, som sker i samarbete med LeoVegas esport, möts spelare från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. De tävlar om att bli det bästa laget – och om 10 000 euro!

Vem kan vara med?

I varje land arrangeras kvaltävlingar, där alla spelare i landet är välkomna att delta med sitt lag. För att ett lag ska accepteras behöver det ha fem spelare, och ha valt vilken region det tillhör. I Sverige finns regionerna Nord, Syd, Öst och Väst. Det går bra att ha ett lag med spelare som kommer från olika regioner, men den region där flest hör hemma blir då lagets region. Är det lika många spelare från två regioner kan laget själv välja vilken region de vill tillhöra.

Hur går kvalen till?

Kvalen äger rum i slutet av augusti och för att vara med i ett kval krävs det att du är tillgänglig och checkar in mellan klockan 17.00 och 17.30 den dag kvalet är. De lag som är först med att checka in är de som får vara med i kvalet. Klockan 18.00 släpps sedan bracket och då visas även motståndarlaget. Spelarna tilldelas en matchlobby och ett matchrum. Lagets kapten har 15 minuter på sig att få spelarna till lobbyn.

Efter att båda lagen anlänt startat en readycheck med map veto, och det är det lag som är överst i bracket är först med att banna. Efter det turas lagen om tills bara en karta kvarstår och det är den som kommer spelas. Sedan börjar själva matchen och det lag som vinner flyttas till nästa bracket.

Det är totalt fyra olika kval där det sammanlagt finns plats för 256 olika lag. Från varje kval går två lag vidare till den svenska finalen.

Landsfinalen

Finalen där de svenska spelarna gör upp äger rum 18-21 september. Den sker i Inferno Online i Stockholm och de spelare som tagit sig till finalen får boende och resor betalda.

• Finalen sker som gruppspel, där lagen spelar mot varandra två gånger.
• De två lag som är bäst i varje grupp tar sig till slutspelet.
• I slutspelet möter vinnarlaget i den ena gruppen det lag som hamnat på andraplats i den andra gruppen.
• Vinnarna möter efter det varandra för att det lag som ska representera Sverige internationellt ska utses.

Den internationell finalen

I den internationella finalen möts de lag som tagit sig vidare från kval och landsfinaler i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Tyskland. Förutom det kommer ett lag vara ett wildcard som skickas direkt till finalen. Det är alltså sex olika lag som deltar i den internationella finalen, som även den kommer äga rum i Sverige på Inferno Online

Vinstpengarna är uppdelade så att prispotten på 10 000 euro ges ut till de som kommit på första, andra och tredje plats. Tredjepristagaren får 1500 euro, andrapris är på 2500 euro och det lag som vinner turneringen går hem med 6000 euro. Det finns även möjlighet till en annan vinst, en spelare i turneringen kommer vinna en e-sportklocka – Sjöö Sandström Royal Steel LEET – till ett värde av 1800 euro.