Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Rocket League

Rocket League

Rocket League är ett esport-spel som är optimalt när det kommer till betting, speciellt livebetting. Om du aldrig har spelat eller sett en Rocket League esport match – föreställ dig fotboll inuti en stor arena där väggarna och taket är en del av spelplanen, istället för spelare är det raketdrivna bilar som flyger, och far runt, och försöker göra mål på varandra. Spelet är i en unik genre som kan beskrivas som en korsning mellan sport och racingspel. Tack vare likheterna med fotboll har Rocket League anpassat sig bra till esport och Rocket League betting blir allt populärare.

Rocket League släpptes 2015 och kan klassas som en relativt ny esport sett till sin popularitet. Ganska omgående efter att spelet släppts började gräsrotsorganisationer organisera tävlingar som kunde streamas på Twitch. En orsak till att spelet fick genomslag omgående var tack vare föregångaren till Rocket League, Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars. Vi kan förkorta det till SARPBC, det spelet släpptes redan 2008 av Psyonix. Till skillnad från Rocket League fick SARPBC aldrig något stort kommersiellt genomslag varken hos spelare, eller som en esport. Men tillräckligt många spelare drogs till spelet tack vare att det var unikt och hade hög omspelbarhet. Detta gjorde att Psyonix fick insikt kring vad spelare behövde och kunde utveckla Rocket League med större självförtroende.

Tack vare ett bra jobb med marknadsföring genom att visa matcher och sekvenser på YouTube och Twitch lyckades de bygga mycket hajp kring spelet inför lanseringen. Efter lanseringen blev Rocket League en succé på Twitch och andra streaming plattformar och det dröjde inte länge innan svenska spelbolag började erbjuda Rocket League betting på ligor och turneringar.

Kort fakta om Rocket League:

Utgivare: Psyonix
Utgivningsdatum: 7 Juli, 2015
Stora Rocket League turneringar 2021: Rocket League Championship Series (RLCS), Rocket League Championship Series X (RLCSX)
Betta på Rocket League: Betway
Streama Rocket League: Twitch, YouTube Gaming

Rocket league bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

ROCKET LEAGUE esportliga

Redan ett år inom efter utgivningsdatumet arrangerades den första officiella esportligan, Rocket League Championship Series (RLCS). Psyonix skapade ett perfekt ekosystem där spelare av alla klasser kunde vara med och tävla om stora summor prispengar och prestigefulla LAN-finaler i arenor. RLCS finns än idag och har samma öppna format. Psyonix har även lagt till professionella esportligan Rocket League Championship Series X (RLCSX) där man använder ett slutet format där endast Rocket League esport proffs kan kvala in och delta i ligorna, slutspelet och finalerna. Prispotten har vuxit avsevärt de senaste åren, RLCSX till exempel har en planerat prispott på motsvarande 60 miljoner kronor. I flera omgångar av RLCS och i alla omgångar av RLSCX erbjuder välrenommerade svenska spelbolag Rocket League betting.

Rocket League Gameplay

När det kommer till hur spelet funkar är Demolition derby kanske en bättre beskrivning av hur de raketdrivna bilarna används. Hur som helst, i Rocket League tävlar två olika lag emot varandra. Där varje spelare kontrollerar sin egen bil som används för att flytta sig runt på spelplanen och kontrollera bollen. Målet är att skjuta in bollen i motståndarlagets mål. När matchklockan är slut vinner det laget som har gjort flest mål. Precis som i en fotbollsmatch.

Bilarna kan åka på både marken och väggarna, samt att de är raketdrivna vilket innebär att de även kan lätta från marken och flyga. Allra helst är det när bilarna är i luften som det går att göra avancerade akrobatiska rörelser, finta motståndarna med bollen och göra spektakulära mål. Dessa moment kräver stor individuell skicklighet från esport proffsen, reflexer, precision och tajming. Förutom individuell skicklighet krävs det också kommunikation och samarbete mellan spelarna i laget.

Bilarna används också för att krascha in i motståndarlagets bilar. På detta sättet går det att förstöra en motståndares bil, efter att en bil förstörts respawnar den sekunder senare. Om en spelare lyckas förstöra en bil så får denne en kort boost som bonus. Det finns också flera punkter på spelplanen där det går att plocka upp en boost för bilen som varar ett par sekunder.

Professionella esportmatcher spelas vanligtvis 3-mot-3 i matchseries om bäst av 3 eller bäst av 5.

Rocket League Betting

Tack vare att Rocket League är en mix av fotboll och racing är det enkelt att börja med Rocket League betting som esportsbetting. Även om du aldrig spelat eller sett en match tidigare så lär du förstå vad som händer i matchen du tittar på. Ett mål i vardera ände, en boll och två olika lag. Underhållningsvärdet är högt med de spektakulära akrobatiska flygkonsterna. Med andra ord är Rocket League livebetting riktigt roligt tillsammans med en livestream.

Vid varje omgång av RLCSX finns Rocket League betting tillgängligt med flera spelmarknader och höga odds. Dock erbjuder inte alla spelbolag odds på esport, men hos större spelbolag och de som har ett bra fokus på esport kan du räkna med att kunna betta. Det bästa är att hitta ett spelbolag som erbjuder livebetting och livestreaming. Om du inte har så bra koll på Rocket League betting är det en fördel om du tittar på en stream med kommentatorer. Detta underlättar för att förstå allt som händer, samt att kommentatorerna är duktiga på att skapa en härlig atmosfär när spelet är intensivt, vilket höjer upplevelsen för livebetting ytterligare. Samt att det är enklare för nybörjare inom Rocket League betting att välja vilken spelmarknad att spela på när du förstår vad som händer i matchen.

Populära spelmarknader för Rocket League:

  • Matchvinnare
  • Handikapp
  • Handikapp Matcher
  • Över/Under Matcher
  • Vinnare Runda

Rocket League odds

När du bettar på Rocket League ska du helst kolla efter ett högt odds. Olika spelbolag erbjuder oftast olika odds. Skillnaden är ofta inte så stor, men fördelen med att betta på det högsta oddset är att du har chansen att vinna mer pengar. Till exempel, om du bettar 100 kronor på oddset 1.65 har du chans att vinna 65 kronor. Om samma spelmarknad har oddset 1.75 hos ett annan spelbolag har du chans att vinna 75 kronor på samma bet. Det finns olika orsaker till varför ett odds kan skilja sig från spelbolag till spelbolag, det viktiga för dig är att betta på det högsta oddset, oavsett vilken anledning oddset skiljer sig. Ju högre odds, desto större potentiell vinst.

Om du inte bryr dig så mycket om oddset, utan hellre vill ha en den bästa upplevelsen när du bettar på Rocket League, då blir själv bettingsidan och funktionerna viktigare. Gärna en snygg site eller Rocket League betting app som är enkel att använda. Och även oddsen såklart, det ska finnas många spelmarknader med odds att välja på, både på kommande matcher och live. För livebetting är det ett måste med livestreaming. Skulle det vara så att spelbolaget inte har streaming, då kan du alltid följa matcherna via Twitch eller YouTube Gaming.

FAQ - Rocket League

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Rocket League bettingsida. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Rocket League matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, har livestream på nästan alla Rocket League matcher. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

I jämförelse med till exempel CS:GO, League of Legends och Dota 2, så finns det inte lika många marknader att välja på i Rocket League betting. De populäraste marknaderna för Rocket League betting är Matchvinnare, Matchvinnare, Handikapp, Handikapp Matcher, Över/Under Matcher, Vinnare Runda.