Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

FIFA 22

FIFA 22

EA Sports licensierade spelet FIFA har blivit otroligt populär som esport på senare år. Namnet FIFA kommer från organisationen Federation Internationale de Football Association, det vill säga den professionella organisationen som styr all internationell fotboll. Fotbollsspelet FIFA har funnits i nästan 30 år, och en ny version släpps varje år med uppdateringar på lag, spelare och ligor. 11 år efter den första versionen av FIFA kom ut arrangerades FIFA Interactive World Cup (FIWC) för första gången. Detta är en esport turnering där världens alla bästa spelare deltog för att tävla om den officiella titeln som vinnare. Turneringen kom att anordnas mellan 2004 och 2017.

Antalet deltagare i FIWC ökade år för år, vilket också intresset för FIFA esport gjorde. Kval till turneringen spelades online och tusentals spelare deltog. 2008 deltog över 28,000 spelare i kvalet. De 32 bästa blev inbjudna till offline-finalen där en VM-vinnare skulle koras. Scenen var Sony Centre i Berlin och cirka 20,000 åskådare var på plats för att följa finalen på plats. FIFA betting hade ännu inte börjat erbjudas vid det här laget.

Kort fakta om FIFA esport:

Utgivare: EA Sports
Utgivningsdatum: 15 December, 1993. Senaste FIFA 22, 1 Oktober 2021
Stora FIFA turneringar 2021: FIFA eWorld Cup, FIFA Global Series, FIFA Esports Battle
Betta på FIFA: Betsson
Streama FIFA: Twitch, YouTube Gaming

FIFA Bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

FIFA Interactive World Cup (FIWC)

År 2009 ändrade EA Sports på formatet för FIWC som gjorde att kvalet sträckte sig under en längre period än vad det gjort tidigare. Detta ledde till att en allt större del av den växande spelarbasen kunde delta i kvalet. Det året deltog över en halv miljon spelare i online kvalet till FIWC.

2010 års upplaga av FIWC fick plats i Guinness Rekordbok som den största spelturneringen i världen och 775,000 spelare deltog i kvalet. Ett rekord som FIFA har än i dag, med fler och fler deltagare varje år. Det var vid den här tidpunkten som esport började ta fart på allvar och esportbetting börjat bli en del av vardagen hos vissa spelbolag, inklusive FIFA betting.

FIFA har sedan dess fortsatt att växa, FIWC har ersatts av FIFA eWorld Cup. Samt att det tillkommit flera cuper och ligor, till exempel FIFA Global Series. FIFA betting har börjat bli en del av vardagen då de flesta esport turneringarna har stora prispotter som gör att integriteten och säkerheten är hög, samt att alla tävlingar överses av FIFA och EA Sports. Den totala prispotten i FIFA eWorld Cup ligger idag på motsvarande 5 miljoner kronor, där vinnaren får 2,5 miljoner kronor. När det är dags för FIFA eWorld Cup 2022 kan du lita på att FIFA betting kommer finnas tillgängligt, exempelvis hos det svenska spelbolaget Betsson.

FIFA Gameplay

När riktig fotboll spelas är det två lag med 11 spelare vardera om gör upp på planen. Lagen passar runt bollen med målet att få upp bollen på motståndarens planhalva och göra mål. Det lag som gör flest mål vinner. Upplägget i FIFA esport är exakt detsamma, den enda skillnaden är att allt det vi beskrev sker digitalt, och lagen kontrolleras av en spelare. I fallet för esport handlar det ofta om ett esport proffs som spelar FIFA som heltidsjobb.

Spelaren kan flytta på spelare, passa, dribbla och skjuta bollen. Allt från en enkel bredsida till en cykelspark går att göra. En stor skillnad i FIFA jämfört med många andra esporter är att spelaren endast har kontroll över vissa delar vid ett givet tillfälle, till exempel den spelaren som har bollen, medan resten av spelet är genererat och styrt av datorn, eller AI (Artificiell Intelligens). Precis som med andra esporter handlar det om individuell skicklighet från spelaren. Viss tur spelar givetvis in, men till stor del är det skicklighet som avgör vem som vinner. Vilket gör det möjligt att sätta odds på esport matcherna.

Den bästa typen av FIFA betting är livebetting, det vill säga när matcherna spelas och du tittar på en livestream och bettar på matchen i realtid.

FIFA Betting och Odds

I takt med att populariteten på FIFA ökat de senaste åren har också populariteten på FIFA betting ökat. Större prispengar har gjort att fler spelare aspirerar till att bli esport proffs, vilket i sin tur har lett till att fler turneringar anordnas. Något som gjort att FIFA betting är mer tillgängligt än någonsin. Nästan varje vecka erbjuds det FIFA odds hos svenska spelbolag. Här inkluderas populära spelmarknader och odds, både på kommande matcher och matcher i liven med livestream och livebetting.

Populära spelmarknader för FIFA:

  • Matchvinnare
  • Insatsen tillbaka vid Oavgjort
  • Över/Under Mål
  • Handikapp Mål
  • Rätt Resultat

FIFA odds

Utav alla konventionella sporter som anpassats som esport, till exempel NBA2K, NHL och så vidare, är FIFA den absolut populäraste. På de andra esporterna erbjuds det bara odds vid ett par tillfällen per år, FIFA odds däremot finns tillgängligt nästan varje vecka. Alla spelbolag har inte samma utbud. Ett bolag som har ett bra FIFA betting utbud är Betsson, där finns det många spelmarknader, bra FIFA odds på både kommande matcher och livematcher. Samt att de oftast livestreamar FIFA matcherna i liven, vilket gör det ännu roligare att betta.

Förutom utbudet är det också viktigt med kvaliteten på oddset. För bästa resultat, det vill säga högsta möjligt vinst, så ska man betta på det högst oddset. Olika spelbolag erbjuder oftast olika odds på FIFA, där ett spelbolag har lite bättre odds än det andra. Det behöver inte alltid vara så att samma spelbolag alltid erbjuder högre odds. Det har att göra med att spelbolagen kan ha olika uppfattning om en FIFA spelares chanser att vinna. Andra orsaker kan också ligga bakom skillnaden i oddset. Det som är viktigt för dig är att jämföra odds innan du lägger ett FIFA bet, ju högre odds, desto större potentiell vinst.

FAQ - FIFA Betting

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, har livestream på nästan alla FIFA matcher. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen på exempelvis Twitch.tv eller Youtube Gaming.

De populäraste marknaderna för FIFA betting är Matchvinnare, Insatsen tillbaka vid Oavgjort, Över/Under Mål, Handikapp Mål och Rätt Resultat.