Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

NHL Betting

NHL Betting

NHL är ett EA sports licensierat spel som blivit populärt hos fans av ishockey och dataspel. Likt FIFA och NBA2K har det fått alltmer fotfäste som en esport. Ska vi ranka de tre esport sportspelen utefter popularitet hos gamers och betting, är FIFA först, NBA2K tvåa och NHL esports trea. Anledningen är att ishockey rent generellt, utanför Norden och Nordamerika, inte är lika populärt som exempelvis fotboll och basket. Men det är tillräckligt populärt för att officiella NHL-klubbar ska ha sitt eget esport-lag.

Detta har såklart gjort att intresset för NHL som en esport har blivit större, inte minst under första vågen av Covid-19 pandemin då alla ligor, inklusive riktiga NHL var pausat. Vilket då gav rampljuset till NHL och andra esporter. Under den perioden hade även alla betting sidor i Sverige problem med att erbjuda spelmarknader och esport odds, vilket gjorde att NHL betting och spelmarknader för att esporter fick sig en skjuts.

KORT FAKTA OM NHL EsPOrt

Utgivare: EA Sports
Utgivningsdatum: Första gången 1991. Senaste NHL 22, 15 Oktober 2021
Stora NHL turneringar 2022: NHL Gaming World Championship
Betta på NHL esport: Betsson
Streama NHL esport: Twitch, YouTube Gaming

NHL esport bettingsidor

100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

NHL Esport TURNERINGAR

An annan indikator på att det blivit mer populärt är att svensk betting siter erbjuds NHL betting i samband med de större matcherna i Gaming World Championship. Om man tittar på turneringar inom NHL esport som är stora och populära för NHL betting, då är det framförallt världsmästerskapet i NHL som gäller. Det officiella namnet för den största turneringen är NHL Gaming World Championship (GWC). När det kommer till NHL betting är det framförallt Gaming World Championship det erbjuds odds på. Ett tecken på att NHL esport blivit populärare sedan något år tillbaka är om man tittar på prispotten i GWC:

2019: $50,000 dollar (motsvarande 500,000 kronor)
2020: $150,000 dollar (motsvarande 1,500,000 kronor)
2021: $100,000 dollar (motsvarade 1,000,000 kronor)
2022: Inte officiellt ännu

NHL Gameplay

När riktig ishockey spelas är det två lag med minst 16 spelare vardera om gör upp på planen, i så kallade kedjor om 5 spelare med en målvakt längst bak i buren. Där spelarna åker skridskor, passar runt pucken, med målet att få in pucken in motståndarlagets mål. Det lag som gör flest mål vinner. Upplägget i NHL esport är exakt detsamma, med skillnaden att allt det vi beskrev är digitalt, inne i spelet där vardera lag kontrolleras av en spelare. I fallet för NHL esport handlar det om ett esport proffs som ofta har det som sitt heltidsjobb.

Spelaren kan flytta på spelare, passa, dribbla och skjuta pucken. Backhand, syrgasare eller slagskott. En stor skillnad från många andra esporter är att spelaren endast har kontroll över vissa delar av spelet vid ett givet tillfälle, till exempel den spelaren som har pucken, medan resten av spelet är genererat och styrt av datorn, eller AI (Artificiell Intelligens). Precis som med andra esporter handlar det om individuell skicklighet från spelaren.

Viss tur spelar in i resultatet av en match, precis som i riktig ishockey, men till stor del är det skicklighet som avgör vem som vinner. Vilket gör det möjligt att sätta odds på esport matcherna. Den bästa typen av NHL betting är livebetting, det vill säga när matcherna spelas live och du tittar på en livestream och bettar på matchen i realtid.

NHL Betting och Odds

I takt med att populariteten på NHL ökat de senaste två åren och prispengarna i turneringarna är större, har också fler spelare blivit esport proffs. Detta har i sin tur lett till att fler turneringar anordnas. Något som gjort att NHL betting är mer tillgängligt idag än vad det var 2019. På flera matcher i Gaming World Championship erbjuds det NHL odds hos svenska spelbolag. Inklusive populära spelmarknader och odds.

Populära spelmarknader för NHL esportsbetting:

  • Matchvinnare
  • Över/Under Mål
  • Handikapp Mål
  • Rätt Resultat

NHL odds

Till skillnad från FIFA esport så erbjuds det inte NHL odds lika ofta. Du kan bara hitta NHL odds vid ett par tillfällen per år, framförallt under viktigare matcher i NHL Gaming World Championship. Det är också värt att nämna att långt ifrån alla svenska spelbolag erbjuder NHL. Endast välrenommerade sidor som har ett fokus på esport erbjuder NHL betting. Om det skulle vara så att du redan bettar hos en specifik spelsida och GWC har startat, då kan du behöva leta runt efter andra spelbolag som erbjuder betting på NHL esport. Ett spelbolag som har bra utbud erbjuder oftast flertalet spelmarknader, och kanske till och med NHL esport livebetting.

FAQ - NHL

NHL Gaming World Championship är den populäraste turneringen, det är det officiella världsmästerskapet i NHL esport.

Det erbjuds inte live betting på särskilt många NHL esport matcher. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa NHL matchen på exempelvis Twitch.tv eller Youtube Gaming.

De populäraste marknaderna för NHL betting är Matchvinnare, Över/Under Mål, Handikapp Mål och Rätt Resultat.