Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

NBA2K

NBA2K

NBA2K är basketens motsvarighet till fotbollens FIFA. I takt med att basket och NBA blivit otroligt populärt de senaste åren har spelserien NBA2K också stigit i popularitet. Spelet återfinns ofta på listorna över bästsäljare och precis som andra sportspel passar det utmärka att tävla i NBA2K. Kombinationen av många spelare och fans, samt möjligheten att arrangera turneringar och ligor är något som dragit kommersiella intressen till spelet. Vilket har lett till officiella NBA2K esport ligor och turneringar med mycket prispengar, som i sin tur lett till att NBA2K betting blivit populärt för toppligorna inom den här relativt nya esporten.

Trots att NBA2K esport inte har funnits så länge i jämförelse med exempelvis Dota 2, så har spelet ändå många år på nacken. 2K Games släppte första versionen av NBA2K redan 1999. Vid sidan av NBA2K har även EA Sports utvecklat basketspelet NBA Live. Under de tidigare åren var båda spelen populära, men sedan cirka 2010 har NBA2K tagit över spelmarknaden för basket. För stunden är det oklart om NBA Live kommer fortsätta, eller om de ger upp kampen mot NBA2K. När det kommer till basket esport har de säkerligen förlorat emot NBA2K då alla spelare fokuserar på 2K, samtidigt som NBA-lag har sina egna esport organisationer som representerar laget i officiella NBA2K esportligor.

NBA2K draft

Den första säsongen av officiella NBA2K League hölls 2018. Precis som i riktiga NBA inleddes det med en draft där flera NBA organisationer deltog, inklusive Miami Heat, Golden State Warriors, New York Knicks och Milwaukee Bucks. I draften fanns det 102 NBA2K spelare att välja på. Dessa 102 spelare hade lyckats kvala in sig i öppna kval där över 72,000 spelare deltog, samt genomgått intervjuer och check-ups med NBA2K League organisatörerna.

NBA organisationerna kunde sedan gå igenom statistik och inspelade matcher för att utvärdera vilka spelare de var intresserade av att drafta. Varje NBA organisationen behövde sedan drafta ett lag bestående av sex spelare. Varje lag designerar även roller som till exempel General Manager och Team Director. Därefter satte ligaspelet igång och förutom att varje spelare får en månadslön i NBA2K League, så tar de även del av eventuella prispengar. NBA2K League Playoffs 2018 hade en prispott på motsvarande 6 miljoner kronor.

Kort fakta om NBA2K:

Utgivare: 2K Games
Utgivningsdatum: November 10, 1999
Stora NBA2K turneringar 2021: NBA2K League, NBA2K League Finals, NBA2K League The Turn, Winter Cla$h
Betta på NBA2K: Betsafe
Streama NBA2K: Twitch, YouTube Gaming

NBA2K Bettingsidor

Få 100 kr i free-bet
5.0
18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2020-12-22. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.
120 kr i gratisspel
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

NBA2K Turneringar

Sedan dess har esporten vuxit, flera turneringar hålls per år där NBA2K League Finals är den största. Prissumman i 2021 upplaga av Finals är på över 10 miljoner kronor, där en förstaplats ger cirka 4.5 miljoner kronor. Flera svenska spelbolag erbjuder NBA2K betting på officiella matcher, inklusive livebetting och i vissa fall med streamade matcher.

NBA2K Gameplay

När riktig basket spelas är det två lag med 5 spelare vardera som gör upp på planen. Där spelarna dribblar och passar runt bollen, med målet få basketbollen i korgen på motståndaren. Spelet är snabbt och går fram och tillbaka. Det lag som gör flest poäng vinner. Upplägget i NBA2K esport är exakt detsamma, med skillnaden att allt det vi beskrev är digitalt, inne i spelet där vardera lag kontrolleras av flera spelare. I fallet för esport handlar det om ett esport proffs som har det som sitt heltidsjobb.

Spelaren kan flytta på spelare, passa, dribbla och skjuta basketbollen. Allt från en crossover, ett kast från trepoängslinjen, en lay-up, eller en dunkning. En stor skillnad i NBA2K esport mot exempelvis FIFA esport är att flera personer kontrollerar spelarna på planen. Som vi nämnde tidigare, fem personer kontrollerar de fem spelarna på planen, plus en sjätte person som kontrollerar spelaren som kommer in från avbytarbänken. I esportmatcher handlar det om individuell skicklighet, samarbete och kommunikation för att vinna matcherna. Viss tur spelar givetvis in, men till stor del är det skicklighet som avgör vilket lag som vinner i NBA2K. Vilket gör det möjligt att sätta odds på esport matcherna. Den bästa typen av NBA2K betting är livebetting, det vill säga när matcherna spelas och du tittar på en livestream och bettar på matchen i realtid.

Matcherna i NBA2K League och andra ligor spelas oftast i matcherserier om bäst av 3 eller bäst av 5.

NBA2K Betting

I takt med att populariteten på NBA2K ökat de senaste åren har också populariteten på NBA2K betting som esportsbetting ökat. Större prispengar har gjort att fler spelare aspirerar till att bli esport proffs, fler sponsorer vill associera sig med spelet och fler NBA organisationer har anslutit sig till den digitala versionen av National Basketball Association (NBA). Något som gjort att NBA2K betting är mer tillgängligt än någonsin. Nästan varje officiell match erbjuds det NBA2K odds hos svenska spelbolag. Inklusive populära spelmarknader och odds, både på kommande matcher och matcher i liven med livestream och livebetting.

Populära spelmarknader för NBA2K:

  • Matchvinnare
  • Över/Under Matcher
  • Handikapp Matcher
  • Rätt Resultat

NBA2K odds

Alla spelbolag har inte samma utbud av NBA2K betting. Ett bolag som har ett bra utbud är Betsson, där finns det många spelmarknader, bra NBA2K odds på både kommande matcher och livematcher. Samt att de oftast livestreamar NBA2K matcherna i liven, vilket gör det ännu roligare att betta.

Förutom utbudet av spelmarknader är det också viktigt med kvaliteten på oddset. För bästa resultat, det vill säga högsta möjligt vinst, så ska man betta på det högst oddset. Spelbolag erbjuder oftast olika odds på NBA2K, vilket gör det möjligt att hitta lite bättre odds hos ett spelbolag jämfört med det andra. Det har att göra med att spelbolagen kan ha olika uppfattning om ett NBA2K lags chanser att vinna. Andra orsaker kan också ligga bakom skillnaden i oddset. Det som är viktigt för dig är att jämföra odds innan du lägger ett bet på NBA2K, ju högre odds, desto större potentiell vinst.

Om du inte bryr dig så mycket om oddset, utan hellre vill ha en den bästa upplevelsen när du bettar på NBA2K, då är det viktigare med vilka funktioner som finns och hur siten eller appen ser ut och fungerar. Helst en snygg site eller NBA2K betting app som är enkel att använda. Och även oddsen såklart, det ska finnas många spelmarknader med odds att välja på, både på kommande matcher och livematcher. För NBA2K livebetting är det ett måste med livestreaming. Skulle det vara så att spelbolaget inte har streaming, då kan du alltid följa matcherna via Twitch eller YouTube Gaming.

FAQ - NBA2K

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en NBA2K bettingsida, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta NBA2K matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, har livestream på nästan alla NBA2K matcher. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

De populäraste marknaderna för NBA2K betting är Matchvinnare, Över/Under Matcher, Handikapp Matcher och Rätt Resultat.