Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Betway grundades 2005, ägs av ett bolag med samma namn, Betway Limited med huvudkontor på den lilla medelhavsön Malta och är kanske mest känt för att de är officiell sponsor till den engelska fotbollsklubben West Ham. De sponsrar även franska storklubben PSG och engelska Leicester City. De har precis som namnet avslöjar lagt störst fokus på betting, och är en utav de största bettingsidorna, med bland annat ett stort utbud av esportsbetting.

Betway var ett av de spelbolag som ansökte och blev beviljade svensk spellicens så alla svenska spelare kan registrera sig utan problem. Det är viktigt att du spelar på Betway.se och ingen annan av deras sajter. Här berättar vi mer om vad denna klassiska sajt har att erbjuda.

Bonus på esport

En sajt som är så fokuserat på odds och betting har så klart en oddsbonus att erbjuda sina nytillkomna spelare. Det finns alltså ingen specifik esport-bonus utan det är en generell oddsbonus. Dock kan du betta på vad du vill så det spelar inte så stor roll. Oddsbonusen ger dig ett kombospel med minst tre val som ditt första spel. Du får ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1 000 kr).

För att ta del av bonusen måste du göra en insättning på minst 100 kronor och det är endast Trustly och kort som är giltiga betalningsmetoder. Inget omsättningskrav på vinster från gratisspel. Om du klarar av att omsätta ditt bonusbelopp omvandlas det du har kvar på kontot till riktiga och uttagbara pengar.

18+ | Stödlinjen.se.

Vilka esporter finns tillgängliga?

Betway har faktiskt ett riktigt bra utbud när det gäller e-sport och du kan betta på allt från CS:GO, Call of Duty och Dota 2 till Overwatch och Rainbow Six, bara för att nämna några av spelen. De har faktiskt ett större utbud än flera sina konkurrenter om man bara ser till utbudet av esport.

När du kommer in på sportdelen kan du välja “all esport” och sedan sortera efter vilket spel du vill betta på. Det kommer då underflikar där du kan se alla aktuella matcher och eventuella turneringar hos Betway. Det finns även två flikar som visar aktuella matcher och matcher som är live. Om du inte vet vilken specifik turnering du vill spela på kan du alltid börja här.

När du har hittat en match som du vill spela på kan du antingen spela på matchvinnare eller andra alternativ. Du behöver bara klicka på den utvalda matchen så ser du exakt vad som finns. Att spela live blir allt mer populärt och det betyder enkelt förklarat att oddsen går upp och ned beroende på vad som sker mellan lagen. Betway livestreamar även en del av matcherna så du kan följa vad som händer utan att behöva titta på matchen någon annanstans.

Support via live chatt

Om du vill komma i kontakt med kundtjänsten hos Betway behöver du först scrolla längst ned på sidan och trycka på “hjälp och support”. Deras hjälpcenter kommer då att öppnas i ett nytt fönster och du kommer till en FAQ där du kan söka efter din fråga. Du ser även olika kategorier och de vanligaste frågorna som tillhör dessa. FAQ:n är på svenska och tar upp det mesta du kan tänkas undra när du ska betta på deras spelsajt.

Dock är det lite svårt att komma i kontakt med deras livechatt. Du måste nämligen klicka på “hjälpte den här frågan dig” längst ned på sidan och välja nej. Först då kommer ett alternativ upp där du kan kontakta live chatten. Detta måste vi säga är ett litet minus. De har inte heller några andra kontaktvägar utan det är chatt som gäller. Dock har de öppet dygnet runt vilket vi gillar.

Insättningar och uttag

Gällande insättningar och uttag så samarbetar Betway med flera av de populäraste betalningsmetoderna i branschen. Du kan naturligtvis sätta in direkt med ditt kort om du har ett VISA eller MasterCard. Tänk på att du rekommenderas använda samma metod för insättning som för uttag och att det kan ta längre tid att få dina pengar om du tar ut med kort. I alla fall i jämförelse med andra betalningsmetoder.

En annat alternativ är Trustly som är både snabbt och tryggt. Här har du också fördelen av snabba uttag som går direkt till ditt bankkonto. Ett tredje alternativ är e-plånboken Neteller som fungerar som en mellanhand mellan dig och spelsajten. Du för först över pengar till Neteller och sedan vidare till Betway. Det går sedan att göra en överföring till ditt bankkonto från Neteller om du har gjort ett uttag från spelsajten.

Fördelar

  • Stort utbud av olika e-sporter
  • Möjligheten att livestreama en del matcher
  • En utförlig FAQ på svenska

Sammanfattning och betyg

Betway är en känd spelsajt som har riktigt många alternativ när det kommer till att betta på e-sport. De har även licens från Spelinspektionen vilket underlättar för alla svenska spelare. Vårt betyg blir 4 av 5 då vi tycker det är lite krångligt att komma i kontakt med kundtjänsten samt att de endast erbjuder live chatt. Dock är utbudet av esport bland det största vi skådat om man jämför med andra stora operatörer. Så om du är ute efter att fokusera på esport är Betway ett bra val.

Frågor och svar om Betway

Betway har faktiskt ett riktigt bra utbud när det gäller e-sport och du kan betta på allt från CS:GO och Dota 2 till Overwatch och Rainbow Six, bara för att nämna några av spelen.

Du kan sätta in direkt med VISA eller MasterCard. Ett annat alternativ är Trustly som är både snabbt och tryggt. Ett tredje alternativ är e-plånboken Neteller som fungerar som en mellanhand mellan dig och spelsajten.