Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Rainbow Six

Rainbow Six

Om du gillar att spela och betta på taktiska first-person shooters (FPS) spel, som till exempel Counter-Stike:Global Offensive och Call of Duty, då lär du även tycka om Rainbow Six. Ett taktiskt lagspel som kräver strategier, kommunikation, reflexer och precision. Hela speltiteln läser Tom Clancy’s Rainbow Six (ofta också förkortat till RS6), där Rainbow Six Siege är den senaste installationen i spelserien. I takt med att Rainbow Six esport har blivit mer populärt, med ligor och turneringar, har spelbolag börjat erbjuda Rainbow Six betting som esportsbetting.

Även fall esport och Rainbow Six betting blivit populärt först på senare år, så har Rainbow Six funnits i över 20 år. Spelet är en adaption av författaren Tom Clancys serie av romaner inom genren technotrillers. Efter stora framgångar som författare var Tom Clancy med och startade spelstudion Red Storm Entertainment som kom att utveckla och släppa det första Rainbow Six spelet året 1998. Sedan dess har 11 olika spel släppts i serien, vilket gör Rainbow Six till en av de populäraste spelserierna inom FPS-genren. Den senaste installationen i Rainbow Six universumet är Rainbow Six Siege som släpptes 2015. Det är också med Rainbow Six Siege esport som spelet fick fotfäste på riktigt som en esport, och som i samband med det gjorde det populärt att betta på Rainbow Six.

Kort fakta om Rainbow Six esport:

Utgivare: Ubisoft
Utgivningsdatum: 21 Augusti, 1998. Senaste Rainbow Six Siege 1 December, 2015.
Stora Rainbow Six turneringar 2021: Rainbow Six Invitational, Six Major, Rainbow Six Pro League
Betta på Rainbow Six: Betsson
Streama Rainbow Six: Twitch, YouTube Gaming

Rainbow six bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Sedan Siege släpptes 2015 har Rainbow Six esport vuxit, men succén kom inte direkt. Den fick vänta ett år tills den första, stora officiella Rainbow Six turneringen arrangerades. Turneringen var ESL Pro League som hölls under lanet PAX East 2016. Där samlades de fyra bästa lagen från Europa och Nordamerika för att tävla inför en publik i arenan, samtidigt som tusentals följde turneringen via Rainbow Six livestreams. Prispotten var på motsvarande 500,000 kronor och turneringen var tillgänglig för Rainbow Six betting hos svenska spelbolag. Kort därefter hölls den första Rainbow Six Invitational, motsvarande VM i Rainbow Six, vilket idag är den största turneringen. Rainbow Six Invitational 2021 spelades i Maj tidigare i år, med en prispott på motsvarande 30,000,000 kronor. Vinnaren var den svenska esport organisationen Ninjas in Pyjamas, som fick cirka 10,000,000 i förstapris.

Nästa installation av spelet är Rainbow Six Extraction, som förväntas bli släppt i Januari 2022.

Rainbow Six Gameplay

Rainbow Six spelas mellan två lag med fem olika spelare i varje lag. Det finns fem olika typer av spellägen tillgängliga i multiplayer mode. Endast tre av dessa används inom Rainbow Six esport:

  • Bomb: det attackerande laget behöver hitta och desarmera en av två bomber. Det försvarande laget försvarar bomben och försöker stoppa det andra laget från att desarmera bomben. Attackerande laget vinner om de desarmerar bomben. Det försvarande laget vinner om de lyckas eliminera det attackerande laget eller om bomben detonerar.
  • Hostage: det attackerande laget behöver rädda en gissla. Det försvarande laget försöker stoppa attackerande laget från att rädda gisslan. Ett lag kan också vinna om det andra laget av misstag råkar eliminera gisslan. 
  • Secure Area: det försvarande laget skyddar ett område där det finns en behållare som innehåller giftig gas. Det attackerande laget försöker ta sig in i rummet och säkra gift behållaren. Försvararna vinner om de lyckas eliminera det attackerande laget, eller om de lyckas säkra behållaren med gift.

Rainbow Six esport spelas ofta med ett round-robin format i bäst av 2 i ligaspel och gruppspel, medan slutspel och cuper avgörs i ett format av matchserier om bäst av 3, eller bäst av 5. Förutom reflexer, aim och precision behöver esportlagen som deltar i Rainbow Six träna strategier kring hur de ställer upp, spelar, och rör sig inom de olika spellägen. Samt ta höjd till hur motståndarlaget vanligtvis spelar för att utnyttja luckor och svagheter i deras strategier eller lag.

Rainbow Six Betting och Spelmarknader

I väntan på det nya spelet Rainbow Six Extraction så fortsätter Siege vara populärt både som esport och för betting. Varje gång det är större turneringar som till exempel Rainbow Six Invitational eller omgångar i Rainbow Six Pro League så erbjuds det Rainbow Six betting hos välrenommerade spelbolag, som exempelvis Betsson. Som vanligt när det kommer till esport betting så är det alltid lite roligare, i alla fall i vårt tyckte, att betta i liven. Det vill säga Rainbow Six livebetting, gärna med tillhörande livestream och professionella kommentatorer.

Även för nybörjare eller personer som aldrig spelat Rainbow Six så är det enkelt att första och betta på Rainbow Six. Självklart underlättar det vid Rainbow Six livebetting om du även lyssnar på en kommentatorer som berättar vad som händer i matchen.

Populära spelmarknader för Rainbow Six:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor – Totalt Antal Kartor
  • Rätt Resultat
  • Vinnare Karta
  • Handikapp Karta

Rainbow Six odds

Som sagt, det kom att dröja nästan 20 år innan Rainbow Six odds började erbjudas hos svenska spelbolag. Sedan 2016 erbjuds det spelmarknader och odds för spelet i samband med esportmatcher i större turneringar och ligor, som exempelvis Rainbow Six Invitational och Rainbow Six Pro League. Som vanligt när man bettar, så är det alltid viktigt att betta till ett högt odds. Så är givetvis också fallet när det kommer till Rainbow Six odds. Du bör jämföra oddsen mellan olika spelsiter, till exempel Betsson, Unibet och Bet365. Sedan väljer du att betta med spelbolaget som har högst odds för den spelmarknaden du vill betta på. Ju bättre odds, desto bättre chans att vinna högsta potentiella vinsten på din spelkupong.

Sen är det även viktigt att hitta ett spelbolag som erbjuder livebetting, där du har spelmarknader och Rainbow Six odds tillgängliga på matcher som spelas. Helst ska spelbolaget även ha en livestream så att du kan följa matchen och livebetta på ett och samma ställe. Skulle det vara så att du använder ett spelbolag som har Rainbow Six livebetting men saknar livestreaming, då kan du titta på matcherna via Twitch eller Youtube Gaming.

FAQ - Rainbow Six Betting

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Rainbow Six bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Rainbow Six matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, har livestream på nästan alla Rainbow Six matcher som det erbjuds odds på. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

Det preliminära datumet för Rainbow Six Extraction är Januari 2022. Extraction var initialt schemalagt att släppas den 16 September 2021 men blev istället försenat.