Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Valorant

Valorant

Under utvecklingen av Valorant, och inför releasen av spelet i Juni 2020, omskrevs Valorant som spelet som skulle få Counter-Strike:Global Offensive att dö ut. Anledningen till dessa spekulationer är att Valorant har liknande funktioner som CS:GO när det kommer till att använda vapnen i spelet. Båda spelen är first-person shooters (FPS) spel, men karaktärerna, agenterna som de kallas, som kontrolleras i spelet har olika förmågor vilket ger Valorant andra strategiska dimensioner än vad CS:GO har. Därav högre omspelbarhet och underhållningsfaktor.

I Juli 2021 hade Valorant 14.9 miljoner aktiva spelare. Jämfört med CS:GO som hade 36 miljoner och Overwatch som hade 7 miljoner. Då Valorant fortfarande är relativt nytt är det svårt att sia om att det ska kunna ta kål på CS:GO. En sak som är säkert är att CS:GO är ett äldre spel som passerat sitt bäst-före datum, medan Valorant är ett nytt spel som troligtvis har sina bästa dagar framför sig.

I Juni 2020 meddelade Riot Games att de håller på att utveckla en mobil version av Valorant för att expandera spelets universum och räckvidd. Hur det går återstår att se, samt om det spelet kommer att växa till ett nytt esportfenomen.

Kort fakta om Valorant:

Utgivare: Riot Games
Utgivningsdatum: June 2, 2020
Stora Valorant turneringar 2021: Valorant Champions Tour, Valorant Game Changers, Valorant Invitational
Betta på Valorant: Betsafe
Streama Valorant: Twitch, YouTube Gaming

Valorant bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Valorant turneringar

På samma sätt som fler och fler spelare börjat med Valorant så har spelet legat bland toppen av streamade spel på Twitch med högsta antalet tittare. Valorant esport har också kommit igång, totalt har det spelats nära inpå 500 olika Valorant turneringar. Den totala prispotten för alla dessa turneringar är strax över 70 miljoner kronor. Valorant betting har också kommit igång, men det var först i år som Riot Games kom igång med stora officiella turneringar. I samband med dessa erbjöds Valorant betting, men det är inte lika populärt som andra FPS-spel som Call of Duty och Rainbow Six. Sannolikt är att det blir alltmer populärt de kommande åren i takt med att Valorant esport växer och drar till sig mer tittare och kommersiella intressen.

De största turneringarna i Valorant esport är Valorant Champions Tour och Valorant First Strike. Den förstnämnda är vad som hitintills visat sig vara mest populärt för Valorant betting då det har erbjudits odds på många matcher från Valorant Champions Tour.

Valorant Gameplay

Valorant är ett first-person shooter (FPS) spel som spelas mellan två lag med fem olika spelare i varje lag. Spelet utspelas i framtiden där individuell skicklighet och strategi har en avgörande roll i matcherna. Varje spelare kontrollerar varsin agent, där varje agent har individuella, övernaturliga förmågor som kan användas under matcherna. Just det elementet med speciella förmågor är något som är väldigt likt ett av Riot Games andra spel, League of Legends, där det istället är champions med unika förmågor. I Valorant har varje agent också tillgång till en hel arsenal av olika vapen som passar olika roller och strategier. Sett till vapen och vapenhantering är spelet väldigt likt det legendariska spelet CS:GO.

Valorant delar många likheter med andra FPS-spel där det är ett lag som attackerar medan det andra laget försvarar. Varje runda startar med att alla spelare har en pistol och en första form av unik förmåga. Under spelets gång blir agenten bättre, får fler förmågor och blir kraftfullare. Användning av förmågor och vapen är knytet till ett ekonomiskt system precis som i CS:GO där laget får pengar om de vinner rundor, samt att individuella spelare får extra pengar om de lyckas eliminera spelare från motståndarlaget.

I en Valorant esportmatch spelas flera rundor, där lagen turas om att attackera och försvara. En match är uppdelad i två halvor. Först spelar ena laget som attackerande lag och sedan som försvarande lag. Det lag som når 13 rundor först vinner matchen.

Förutom reflexer, aim och precision behöver esportlagen som deltar i Valorant träna strategier kring hur de ställer upp, spelar, och rör sig. Samt ta höjd till hur motståndarlaget vanligtvis spelar för att utnyttja luckor och svagheter i deras strategier eller lag. Valorant esport spelas ofta i matchserier om bäst av 3 eller bäst av 5.

Valorant Betting

I och med att Valorant är en så pass ny esport så är inte Valorant betting särskilt utbrett ännu. I varje fall inte om man jämför med andra populära esporter för betting, som till exempel Dota 2, League of Legends och CS:GO. Men spelbolag har sedan 2021 börjat erbjuda Valorant betting på Valorant Champions Tour.

Populära spelmarknader för Valorant:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor – Totalt Antal Kartor
  • Rätt Resultat

Valorant odds

Som sagt, sedan 2021 erbjuder svenska spelbolag Valorant odds. Troligtvis kommer utbudet på Valorant bli större, både när det kommer till antalet matcher och spelmarknader. Samt att Valorant livebetting bör bli populärare och populärare i takt med att esporten växer. Som vanligt när man bettar på esport, så är det alltid viktigt att betta till ett högt odds. Så är givetvis också fallet när det kommer till Valorant odds. Du bör jämföra oddsen mellan olika spelsidor, till exempel Betsson och Unibet. Sedan väljer du att betta med spelbolaget som har högst odds för den spelmarknaden du vill betta på. Ju bättre odds, desto bättre chans att vinna högsta potentiella vinsten på din spelkupong.