Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

De bästa sidorna för betting på esport

Intresset för betting på esport har växt sig allt större de senaste åren. I och med den globala pandemin fick sporten dessutom en extra push då många andra sporter tvingades ställa in sina matcher och turneringar. De sporter som är mest populära inom esport är CS:GO, Call of Duty och League of Legends, men det finns även annat i utbudet, som skiljer sig lite åt beroende på var du väljer att spela.

Unibet

Unibet är en av de största sidorna för betting och du kan självfallet också spela på esport hos dem. I spelutbudet hos Unibet esport finns storspelen CS:GO, Call of Duty och League of Legends. De erbjuder vanlig betting och live betting, som innebär att du bettar medan en match pågår. Nya spelare hos Unibet kan välja mellan två olika bonusar när den första insättningen på 100 kronor görs. Antingen kan du få 100 free spins utan omsättningskrav att använda i casinot, eller så kan du få 100 kr att använda till betting – ett alternativ som passar bra om du vill testa Unibet esport.

Betsson

Betsson är en annan sida som är känd för att erbjuda ett brett utbud av betting-möjligheter. Hos Betsson esport kan du spela på alla stora turneringar till exempel inom Dota 2, CS:GO, Legue of Lefends, Overwatch, Starcraft 2 och Starcraft BroodWar. Det finns möjlighet både till att betta innan matcherna startat och till live betting. Nya spelare kan få en bonus på 100 kr som går att använda på Betsson esport. Bonusen går att få när den första insättningen görs.

Betway

Hos Betway kan du spela på CS:GO, League of Legends och Dota 2, som är de mest populära sporterna i genren. Det går också att betta på Call of Duty, Rainbow Six och Overwatch. Du kan spela live på streamade matcher och betta innan matcherna har börjat. För nya spelare är det möjligt att få en bonus på 100 kr som går att använda för spel på odds, en bonus som går att få om du sätter in minst 100 kr.

Jämförelse av odds

Hur skiljer sig då oddsen ut mellan de olika sidorna? Vem har bäst? Vi kan titta närmare på ett exempel för att skillnaderna ska bli lättare att förstå. I CS:GO pågår ESL One Cologne Europe. Nästa match står mellan BIG och Ninjas in Pyjamas. Spelar du på vem som ska vinna är oddsen hos Unibet just nu 1,44 för BIG och 2,62 för Ninjas in Pyjamas. Hos Betsson är oddsen för spel på matchvinnare 1,48 för BIG och 2,47 för Ninjas in Pyjamas. Motsvarande odds hos Betway är 1,5 för BIG och 2,4 för Ninjas in Pyjamas. Oddsen är med andra ord ganska lika, men de skiljer sig trots allt åt.

Vilka odds som är de bästa för dig som vill spela beror på vad du vill satsa på. Vill du satsa på Ninjas in Pyjamas kommer en vinst för dem ge dig mest om du gjort satsningen hos Unibet esport. Vill du istället satsa på BIG kommer eventuell vinst bli störst om du gör satsningen hos Betway. Hur stor betydelse oddsen har beror också på hur mycket du tänker satsa. Vid en liten satsning kommer en skillnad på 0,1 eller 0,2 i oddsen inte ha så stor betydelse, medan det faktiskt spelar roll om du gör en större satsning. Det kan därför vara värt att kolla hur oddsen ser ut på de olika sidorna, åtminstone om du planerar att spela stort.