Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Dota Underlords

Dota Underlords

Dota Underlords är ett spel som är utvecklat av Valve, det härstammar från en community mod som heter Dota Auto Chess. Modden skapades i Januari 2019 och blev väldigt populärt bland Dota 2 spelare. När antalet aktiva spelare hade nått 8 miljoner insåg Valve att det fanns potential i att utveckla en fristående titel med liknande game mechanics. Sagt och gjort, cirka ett år senare, den 25 Februari 2020 släpptes Dota 2 Underlords.

Spelet är ett så kallat Auto Battler spel, även kallat Auto Chess, en genre inom strategi spel som hämtar influenser från schack. Du kan läsa om Dota Underlords gameplay längre ned på den här sidan. Spelet blev populärt på grund av att det är baserat på Dota 2 universumet, där karaktärer, utrustning och förmågor med mera är hämtat från Dota 2. Många fans av både Dota 2 och Dota Auto Chess började därför spela Dota Underlords efter att det lanserats.

Kort fakta om Dota Underlords esport:

Utgivare: Valve
Utgivningsdatum: 25 Februari, 2020
Stora Dota Underlords turneringar 2021: Dota Underlords Pit
Betta på Dota Underlords: Betsafe
Streama Dota Underlords: Twitch, YouTube Gaming

dota underlords bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Dota Underlords esport

Trots att spelet blev populärt har Dota Underlords esport ännu inte fått riktigt fäste. En hel del turneringar har spelats sedan 2020, exempelvis ESL Mobile Open Season 4 som gick av stapeln i början av 2020 och hade en prispott på motsvarande 350,000 kronor. En anledning till varför det inte riktigt slagit igenom som en esport är för att slumpen har en stor roll i vilken spelare som vinner en match. Det vill säga att tur ofta kan komma att avgöra en match. Andelen tur i en match går att begränsa genom att flera matcher spelas i en längre matchserie, men formatet har inte fungerat så bra.

Detta i sin tur är något som gjort att Dota Underlords betting inte erbjuds så ofta hos spelbolagen. Både utbudet av matcher och svårigheten att sätta Dota Underlords odds gör att spelbolagen inte kan erbjuda Dota Underlords betting så ofta. Förhoppningsvis kommer Valve göra förändringar på spelet som gör att skicklighet blir mer avgörande vilket kan öppna upp för en bättre esportscen och fler möjligheter för spelbolag att erbjuda Dota Underlords odds.

Dota Underlords Gameplay

Som du kunde läsa inledningsvis, Dota Underlords är ett strategispel som hämtar influenser från schack. Matcher spelas en mot en. Där varje spelare kontrollerar en karaktär, en så kallad Underlord och ett lag som består av heroes som krigar emot varandra på en typ av schackplan med ett rutnät på 8 gånger 8. Varje spelare har 100 health points och målet är att få ned motståndarens liv till 0 health points.

En match börjar genom att vardera spelare förbereder sitt lag genom att köpa olika heroes, samt placera ut heroes på spelplanen. Efter att båda spelarna har ett fullt lag på spelplanen börjar matchen. Först utspelas tre rundor mot AI-bottar vilket ger varje spelare en chans att samla guld och experience (XP) som gör att laget blir starkare och bättre förberedd i själva matchen. Under spelets gång spelas flera rundor. I slutet av varje runda får vinnaren en summa guld, XP och items. Guldet kan användas till att köpa XP, nya heroes till laget, eller uppgradera existerande heroes. XP gör laget bättre och items ger laget bättre utrustning. En spelare vinner när motståndaren har förlorat alla sina 100 health points.

Både förberedelsefasen och möjligheterna att uppgradera och förändra laget ger spelarna strategiska förutsättningar. Detta ger Dota Underlords en dimension av strategi och beslutsfattande som kan ge en spelare en fördel baserat på skicklighet. Men själva fighterna i rundorna och i spelets gång har stora inslag av RNG (Random Number Generator) vilket ger slumpen en betydande roll i vilken spelare som vinner en match.

Dota Underlords Betting och Odds

Vi nämnde i inledning av den här sidan att Dota Underlords inte fått fäste som en esport, vilket i sin tur gjort att Dota Underlords betting inte erbjuds särskilt ofta. De gånger esportsbetting finns tillgängligt erbjuds det endast odds på kommande matcher. Det är väldigt sällan som Dota Underlords livebetting finns tillgängligt hos svenska spelbolag. Utbudet av spelmarknader är också litet, oftast erbjuds bara matchvinnare.

FAQ - Dota Underlords

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Dota Underlords bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Dota Underlords matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

Bästa sättet att följa Dota Underlords esport är via eller YouTube Gaming.

När Dota Underlords lanserades hade spelet en peak på 200 000 spelare dagligen. I början av 2021 hade den siffran gått ned till cirka 5,000 och emot slutet av 2021 har det sjunkit ytterligare, ned till cirka 4 000 dagliga spelare.