Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm (HotS) är Blizzards bidrag till MOBA-racet (Multiplayer Online Battle Arena), tillsammans med DOTA 2 och League of Legends. Inspirationen till spelet är hämtat från den populära spel modden Defense of the Ancients som var baserat på Blizzards spel Warcraft 3. Defense of the Ancients (Dota) är också föregångaren till Dota 2. Spelet har därför många likheter med Dota och Dota 2.

Heroes of the Storm släpptes den 2 Juni 2015 och blev särskilt poplärt inom spelbasen för alla spel från Blizzard Entertainment. Anledningen var att spelet har med karaktärer och element från flera av spelutvecklarens legendariska spel: Warcraft, Diablo, StarCraft och Overwatch. När spelet släpptes 2014 var redan Dota 2 och League of Legends populära MOBA-spel med en aktiv esportscen. Vägen var därför utkantad för Heroes of the Storm esports, kombination av fans och spelare gjorde HotS hade en frodande esportscen redan 2015.

Kort fakta om Heroes of the Storm esport:

Utgivare: Blizzard Entertainment
Utgivningsdatum: Juni 2, 2015
Stora Heroes of the Storm turneringar 2021: Masters Clash Championship, Community Clash League, DreamHack Beyond
Betta på Heroes of the Storm: Mr Green
Streama Heroes of the Storm: Twitch, YouTube Gaming

HEROES OF THE STORM bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Heroes of the Storm Turneringar

De första stora esport turneringarna var BlizzCon 2015 och World Cyber Arena 2015 som båda hade mångmiljonbelopp i prispengar. Redan det året erbjöd svenska spelbolag Heroes of the Storm betting. Året efter tog det fart på allvar, 2016 var året då flera stor organisationer som Fnatic, Dignitas och MVP gav sig på Heroes of the Storm. Man kan säga att HGC 2016 Fall var startskottet med motsvarande 10 miljoner kronor i prispotten. HGC och Gold Series Heroes League fyllde spelschemat de följande åren och Heroes of the Storm betting erbjöds hos spelbolagen med jämna mellanrum.

2018 var Heroes of the Storm troligtvis vid sin peak. Spelet fick uppdateringar kontinuerligt, nya heroes las till och Blizzard leverade olika in-game events som Nexomania. Heroes Global Championship var fortfarande den turneringen. Men efter HGC finalen 2018 meddelade Blizzard att skulle skifta fokus från Heroes of the Storm esports. Det vill säga att alla officiella Blizzard esport turneringar för HotS upphörde att existera. Anledningen var helt enkelt att Heroes of the Storm esports inte var tillräckligt populärt och lades ned på grund av ekonomiska skäl. Nyheten kom som en chock för alla, särskilt alla organisationer, professionella spelare och sponsorer.

Men kärleken för HotS och esportsbetting var stark och genom självständiga organisationer fortsatte turneringar och ligor att arrangeras. Istället för HGC och Golden Series har vi nu istället Nexus Gaming Series, Heroes Lounge och Community Clash League. Som en bieffekt av detta har antalet matcher som finns tillgängliga för Heroes of the Storm betting blivit mindre. Men HotS odds erbjuds med jämna mellanrum på större matcher.

Heroes of the Storm Gameplay

Precis som med andra MOBA-spel så är det två olika lag med fem spelare i vardera lag som tävlar emot varandra. Målet med spelet är att förstöra det andra lagets huvudbas (Nexus). Heroes of the Storm gameplay kombinerar skicklighet, strategier, kommunikation och beslutsfattande. En spelare kontrollerar sin egen unika hero (hämtade från Blizzards populära spel) som väljs innan matchen startar. En procedur alla spelare går igenom där vardera lag försöker välja heroes som fyller olika funktioner.

Spelaren behöver ha koll på flera olika saker, vad som händer på skärmen, samt vad som utspelar sig på olika delar av kartan som matchen spelas på, motspelare, medspelare, specialattacker, torn, minions, equipment och abilities till heroes, samt hur motståndarna bygger upp sina heroes, och så mycket mer. Samtidigt som det är ett samarbete och kommunikation med alla lagspelare där strategin måste anpassas utefter hur HotS matchen utvecklar sig.

Det finns flera olika spellägen i Heroes of the Storm, i esport används endast competitive Nexus. 10 spelare på kartan, ett lag med fem spelare i ena hörnet och det andra laget med fem spelare på den motsatta sidans hörn. Lagen startar i respektive Nexus och mellan baserna går det olika vägar, halvvägs inpå kartan ägs av ena lagen och den andra delen ägs av det andra laget. Längs vägarna finns det fler torn som skjuter missiler på motståndarnas heroes, och minions. Minions spawnar från lagets huvudbasen och vandrar ned i vägarna mot motståndarens bas och hjälper laget att slå ned minions, torn, byggnader och Nexus.

Som vi nämnde kontrollerar varje spelare en hero. Med denna hero försöker spelaren eliminera andra lagets heroes, eliminera minions och slå ut torn och byggnader, när spelaren lyckas med detta får den guld och experience points (XP) som belöning. Guldet används till att köpa equipment och experience används för att levla upp champion och de den bättre abilities.

Heroes of the Storm Betting och Odds

Efter 2018 erbjuds inte Heroes of the Storm betting like frekvent som tidigare. Då det inte finns en central eller officiel organisatör fick sig esporten en törn. Men man har sakteligen återhämtat sig och idag spelas flera erkända ligor och turneringar med relativt stora prispotter. I samband med dessa turneringar erbjuds det med jämna mellanrum Heroes of the Storm betting på utvalda svenska spelbolag. Tyvärr erbjuder långt ifrån alla spelbolag betting på HotS.

Populära spelmarknader för Heroes of the Storm:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor
  • Rätt Resultat
  • Vinnare Karta
  • Handikapp Karta

Heroes of the Storm odds

Även fall inte alla spelbolag erbjuder Heroes of the Storm odds så finns det ändå ett par alternativ tillgängligt. Innan du lägger ett bet är det därför värt att kolla efter det bästa oddset hos de spelbolag som har Heroes of the Storm odds. Leta upp en hemsida som har oddsjämförelse eller kolla upp oddsen själv – hitta det högsta oddset. Lägg sedan ditt bet hos det spelbolaget som har högsta oddset. Desto högre odds du bettar till, desto bättre är din chans att få högsta potentiella vinsten på din spelkupong.

Om du inte bryr dig om oddset utan hellre vill ha en den bästa upplevelse när du bettar, då blir det viktigare att spelbolaget har en schysst hemsida eller betting app som är användarvänlig. Samt att det finns många spelmarknader, plus Heroes of the Storm odds på både kommande matcher och livebetting. Det får gärna finnas en livestream tillgängligt också så du kan följa matchen du bettar på direkt på bettingsidan.

FAQ - Heroes of the Storm

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Heroes of the Storm bettingsida, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Heroes of the Storm matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, har livestream på vissa Heroes of the Storm matcher när det erbjuds i för livebetting. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

De populäraste Heroes of the Storm turneringarna är Masters Clash Championship, Community Clash League, DreamHack Beyond.