Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

King of Glory

King of Glory

Tro det eller ej, King of Glory (KoG) är det mest populära mobilspelet i världen. Sedan det lanserades 2015 har det dragit in över motsvarande 100 miljarder kronor åt spelutvecklaren Tencent. Med långt över 200 miljoner aktiva spelare i månaden (över 80 miljoner dagligen) är det också det mest spelade spelet i världen.

Originaltiteln på spelet är 傳說對決, och som den gamla devisen lyder har ett kärt barn många namn: King of Glory, Kings of Glory, Honor of Kings, Honour of King är alla exempel på engelska översättningar som har använts för spelet. Detta då det ännu inte finns en officiell version utanför Kina. De flesta hänvisar till spelet som King of Glory, men du kan då och då stöta på någon av de andra benämningarna.

Populariteten hos King of Glory kan komma som en överraskning för oss i Sverige som vanligtvis ger League of Legends credit som det mest populära spelet i världen. Anledningen är att King of Glory primärt är ett spel och esport som spelas i Kina, spelet delar dock många likheter med League of Legends. KoG är också ett så kallat MOBA (Massive Online Battle Arena), med kartor, baser, torn, minions och självklart champions med abilities och equipment.

Ibland har KoG till och med anklagats för att ha kopierat League of Legends rakt av, både när det kommer till gameplay och innehåll. Detta främst på grund utav att Tencent även äger League of Legends. Den stora skillnaden mot LoL är att KoG spelas på mobilen, spelet är mindre och matcherna tar inte längre än 10 till 15 minuter.

Kort fakta om King of Glory esport:

Utgivare: Tencent
Utgivningsdatum: 26 November, 2015
Stora King of Glory turneringar 2021: King Pro League, King of Glory World Champion Cup
Betta på King of Glory: Betsson
Streama King of Glory: Twitch, YouTube Gaming

King of glory bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

King of glory turneringar

När det kommer till esport är det inte så konstigt att King of Glory betting letat sig in hos svenska spelbolag som erbjuder esportsbetting. Då det är så otroligt populärt har många stora kinesiska esport organisationer startat lag inom KoG, samt att det självklart hålls många King of Glory esport turneringar och ligor. Varav den största esportligan är King Pro League som spelas fyra gånger per år: King Pro League Spring, King Pro League Summer, King Pro League Fall och King Pro League Winter. I dessa ligor är prispotten vanligtvis på motsvarande 30,000,000 miljoner kronor. Den största King Pro League turneringen är King of Glory World Champion Cup som arrangeras varje år och är erkänt som VM i King of Glory. I den turneringen är prispotten vanligtvis på uppemot 100,000,000 kronor. Det är på dessa tävlingar som King of Glory betting oftast erbjuds via svenska spelbolag som exempelvis Betsson.

King of Glory Gameplay

I egenskap av att vara ett MOBA spel så är det två olika lag med fem spelare i vardera lag som tävlar emot varandra. Målet med spelet är att förstöra det andra lagets huvudbas. Esport gameplay i KoG kombinerar skicklighet, strategier, kommunikation och beslutsfattande. En spelare kontrollerar sin egen unika champion som denne väljer innan matchen startar. En procedur alla spelare går igenom där vardera lag försöker välja champions som fyller olika funktioner.

Spelaren behöver ha koll på flera olika saker, vad som händer på skärmen, samt vad som utspelar sig på olika delar av kartan som matchen spelas på, motspelare, specialattacker, torn, minions, equipment och abilities till champion, samt hur motståndarna bygger upp sina champions, och så mycket mer. Samtidigt som det är ett samarbete och kommunikation med alla lagspelare där strategin måste anpassas utefter hur matchen utvecklar sig.

Det finns flera olika spellägen i KoG men endast ett används i King of Glory esport: Valley of Kings. I kort spawnas 10 spelare på kartan, ett lag med fem spelare i ena hörnet och det andra laget med fem spelare på den motsatta sidan. Lagen startar i respektive huvudbas och mellan baserna går det tre stycken vägar, halvvägs inpå kartan ägs av ena lagen och den andra delen ägs av det andra laget. Längs vägarna finns det fler torn som skjuter missiler på motståndarnas champions, och minions.

Minions spawnar från lagets huvudbasen och vandrar ned i vägarna mot motståndarens bas och hjälper laget att slå ned minions, torn, byggnader och huvudbas. Som vi nämnde kontrollerar varje spelare en champion. Med denna champion försöker spelaren eliminera andra lagets champions, eliminera minions och slå ut torn och byggnader, när spelaren lyckas med detta får den guld och experience points (XP) som belöning. Guldet används till att köpa equipment och experience används för att levla upp champion och de den bättre abilities.

King of Glory Betting och Spelmarknader

Trots att KoG knappt spelas över huvud taget utanför Kina så är det populärt med King of Glory betting. Tyvärr erbjuds det inte King of Glory betting särskilt ofta. Det är främst under omgångar av King Pro League och när King of Glory World Champion Cup spelas som spelbolagen är med och erbjuder betting på King of Glory. Långt ifrån alla spelbolag erbjuder spelmarknader och odds för KoG, men du kan räkna med att hitta KoG betting hos spelbolag som har ett bra utbud på esport.

Populära spelmarknader för King of Glory:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor
  • Rätt Resultat
  • Totalt Antal Kills Över/Under
  • Laget som gör spelets första Kill
  • Laget som förstör första Tornet
  • Vinnare Karta
  • Handikapp Karta

King of Glory odds

Även fall inte alla spelbolag erbjuder King of Glory odds så finns det ändå ett par alternativ att välja bland, innan du lägger ett bet så är det värt att kolla efter det bästa oddset. Leta upp en hemsida som har oddsjämförelse eller kolla upp oddsen själv – leta efter det högsta oddset. Lägg sedan ditt bet hos det spelbolaget som har högsta oddset. Desto högre odds du bettar till, desto bättre är din chans att få högsta potentiella vinsten på din spelkupong.

Sen är det även viktigt att hitta ett spelbolag som erbjuder livebetting, där du har spelmarknader och King of Glory odds tillgängligt på matcherna som spelas i realtid. Helst ska spelbolaget även ha en livestream så att du kan följa matchen och livebetta på ett och samma ställe. Skulle det vara så att du använder ett spelbolag som har King of Glory livebetting men saknar livestreaming, då kan du titta på matcherna via Twitch eller Youtube Gaming.

Det är värt att notera att utbudet på spelmarknader är något mindre för King of Glory livebetting än vad det är för matcher som inte börjat ännu.

FAQ - King of Glory Betting

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en King of Glory bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta King of Glory matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

Nej, det är inte samma spel. Skillnaden är att King of Glory är baserat på kinesisk mytologi. Medan Arena of Valor är en anpassning till den västerländska kulturen och därför baseras på västerländsk mytologi. Tyvärr har inte den västerländska versionen Arena of Valor fått samma genomslag som King of Glory.

De bästa svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, har livestream på de flesta King of Glory matcherna som det erbjuds liveodds på. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matchen från exempelvis Twitch.tv (https://www.twitch.tv/) eller YouTube Gaming (​​https://www.youtube.com/GAMING).