Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Apex Legends

Apex Legends

Apex Legends är ett lagbaserat Battle Royale FPS-spel (First-Person Shooter) som alla kan prova på då det är gratis att spela. Det har över 100 miljoner registrerade spelare och har som mest cirka 200,000 aktiva spelare dagligen, oftast runt kvällstid. Den här populariteten har lett till att spelet blivit en populär esport med flera turneringar som går årligen, med stora prispotter.

Battle Royale är en typ av spel som blandar “last man standing” i multiplayerläge, där lag krigar mot varandra. Det handlar om överlevnad, utforskning och leta efter utrustning. Om du sett någon utav filmerna från Hunger Games, så kan du föreställa dig ett spel där du är en av karaktärerna som kämpar för överlevnad genom att eliminera motståndarna.

Kort fakta om Apax Legends

Utgivare: Respawn Entertainment
Utgivningsdatum: 4 Februari 2019.
Stora Apex Legends turneringar 2021 : Apex Legends Global Series, Apex Legends Major.
Betta på Apex Legends: Unibet
Streama Apex Legends: Twitch, YouTube Gaming

Apax Legends bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Apax Legends turneringar

Apex Legends släpptes 2019 och har hård konkurrens från andra Battle Royale-spel som exempelvis Fortnite, PUBG och H1Z1. Men lyckades trots det etablera sig som en esport. Det hela började i USA där sportkanalen ESPN hade ett initiativ att sända esportmatcher vid sidan om traditionella sporter. Den första turneringen som sändes var för just Apex Legends.

Turneringen hette EX Pro-Am Apex Legends Exhibition och sändes vid sidan av ESPY:s 2019. Senare samma år annordndes EXP Invitational som hade en prispott på cirka 1,5 miljoner kronor, denna gång vid sidan av X-Games. Framgångarna ledde till att spelutvecklaren av Apex Legends, Respawn Entertainment annornade Apex Legends Global Series. Den nya officiella turneringen var en serie av flera olika online event som kulminerade med en final.

De första turneringarna spelades redan 2020, men finalerna i ALGS spelades 2021. Den totala prispotten för hela serien var motsvarande 30 miljoner kronor. Sedan dess har det etablerats flera olika nivåer av Apex Legends turneringar: Challenger, Premier och Major tävlingar. Prispotten för nästa upplaga av ALGS är satt till cirka 50 miljoner kronor. 40 % större prispott än förgående Apex Legends Global Series.

Trots att det spelas många turneringar och matcher har det endast erbjudits Apex Legends betting på en bråkdel av alla turneringar. Anledningen till det är att spelformatet Battle Royale inte översätter sig bra till spelmarknader och odds. Det är svårt att skapa och sätta odds på marknader som går att betta på. Mer om detta senare i sektionen som specifikt handlar om Apex Legends betting.

Apex Legends Gameplay

Apex Legends är ett lagbaserat Battle Royale FPS-spel. I en match ingår vanligtvis 20 stycken olika lag med tre spelare i varje lag. Varje spelare kontrollerar en så kallad “Legend”, en hjälte som har unika förmågor och en distinkt speltyp som passar en specifik spelstil bättre än andra. Det finns upp emot 20 olika legender att välja på och varje lag genomgår en process att välja legender innan en match startar. Precis som alla Battle Royale spel handlar det om överlevnad och att samla på sig bättre utrustning. Det lag som överlever när alla andra lag är eliminerade vinner, det spelar ingen roll om bara en spelare eller flera spelare från samma lag överlever.

Apex Legends Betting

Trots att Apex Legends är otroligt populärt, med miljontals spelare världen över, så har inte Apex Legends betting blivit särskilt populärt. Anledningen till detta är spelformatet, Battle Royale, som inte passar bra för att sätta esport odds och betta på. Man kan säga att Apex Legends är ett vinnarspel, ett race med många deltagande lag där ett lag vinner. Det är svårt att skapa Apex Legends odds för så kallade head-to-head (H2H) marknader i det formatet inom esportsbetting. Vilket lämnar oss med traditionella vinnarspel, det vill säga en oddslista med alla deltagande lag, där du bettar på vilket lag som vinner. Det är sällan Apex Legends livebetting erbjuds i live. Oftast finns bara Apex Legends betting tillgängligt på kommande matcher.

Populära spelmarknader för Apex Legends:

  • Matchvinnare
  • Head-to-Head (H2H)

Apex Legends odds

Väldigt få spelbolag erbjuder spelmarknader och Apex Legends odds. Men oftast finns det ett par alternativ att välja på när exempelvis Apex Legends Global Series World Finals spelas. Det vi rekommenderar dig att göra om du vill betta på en Apex Legends match, är att hitta en oddsjämförelse hemsida, eller kolla upp oddsen själv. Oavsett hur du bär dig åt, målet är att hitta det högsta oddset för spelmarknaden du vill betta på. Lägg sedan ditt bet hos det spelbolaget som har det högsta oddset. Desto högre odds du bettar till, desto bättre är din chans att få högsta potentiella vinsten på din spelkupong.

Tyvärr är det inte särskilt vanligt med Apex Legends liveodds. Så du kommer sällan hitta Apex Legends odds för matcher som redan spelas. Vanligast är att spelbolagen erbjuder odds för de uppkommande matcherna.

FAQ - Apax Legends

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Apex Legends bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Apex Legends matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

Om du vill titta på Apex Legends livestream, då kan du följa Apex Legends esport matcher från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

Odds på Apex Legends esport erbjuds i samband med större matcher från Apex Legends Global Series.