Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Starcraft 2

Starcraft 2

Starcraft 2 är ett real-time strategy (RTS) spel, uppföljaren av det ikoniska spelet Starcraft Broodwar, även kallat Starcraft 1. Ettan var ett spel som blev populärt redan i början av 2000-talet och var det huvudsakliga spelet som populariserade esport. Först i Sydkorea där ett helt ekosystem kring esport skapades, och sedan i resten av världen. Förväntningarna var därför höga 2010, när Blizzard Entertainment släppte Starcraft 2.

Redan från första början var Starcraft 2 designat för esport. Och samtidigt betting. Spelet har ett inbyggt rankingsystem där man kan tävla mot andra likvärdiga spelare i sju olika kategorier: Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Champions, och Grandmaster. Ett sätt som hjälper fostra spelare som vill ta steget till att bli professionella Starcraft 2 spelare.

Runt 2010 var esport redan en alltmer större del av populärkulturen. Tack vare populariteten av ettan, kunde Blizzard arrangera Starcraft 2 turneringar inom esportbetting redan innan spelet släpptes. Den första turneringen spelades under HDH Invitational i USA ett par månader innan spelet släpptes. Turneringen hade en prispool $3,450 och spelaren White-Ra (https://twitter.com/whiterasc?lang=sv) vann motsvarande 20,000:- i förstapris.

Efter lanseringen blev det genast en populär esport, med flertalet officiella turneringar. DreamHack, Major League Gaming, Intel Extreme Masters, hade alla Starcraft 2 som main event. Spelbolagen dröjde inte länge innan de började erbjuda spelmarknader och odds, Starcraft 2 betting var ett faktum.

Kort fakta om Starcraft 2:

Utgivare: Blizzard Entertainment
Utgivningsdatum: 27 Juli, 2010
Stora Starcraft 2 turneringar 2021: DreamHack Masters, ASUS ROG, King of Battles
Betta på Starcraft 2: ComeOn
Streama Starcraft 2: Twitch, SC2 klienten

Starcraft bettingsidor

100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Starcraft 2 Gameplay

Som du kunde läsa inledningsvis, Starcraft 2 är ett RTS-spel satt i en science-fiction miljö i rymden. Två spelare tävlar emot varandra i ett spel som kräver koordination, beslutsfattande, samt förmågan att göra flera saker samtidigt, där varenda sekund är viktig. Varje spelare kontrollerar en egen fraktion (Protoss, Terran, eller Zerg) som samlar resurser, bygger byggnader (bas) och arméer. Arméerna används för att slåss mot varandra, den spelare som lyckas förstöra den andra spelarens bas vinner matchen. Starcraft 2 esport spelas oftast i matchserier om bäst av 3, eller bäst av 5.

RTS-spel kan vara svårt att hänga med i om man aldrig spelat spelet. Så är fallet även med Starcraft 2. Det är mycket som händer hela tiden i en match. En spelare kan vara aktiv på en del av kartan med att attackera motståndarens arméer eller bas, samtidigt som denne bygger byggnader, skapar nya units, och flyttar andra arméer runt på kartan. Det är inte ovanligt att Starcraft 2 proffs gör mellan 400-500 actions per minut (APM) i snitt under en match. När spelet är som mest intensivt kan det numret nå över 800 APM. I vår egen erfarenhet innebär det bara att Starcraft 2 betting blir desto roligare ju mer intensiv matchen är, allra helst om Starcraft 2 livebetting är tillgängligt tillsammans med en livestream.

Starcraft 2 Betting och Odds

Glansdagarna för Starcraft är förbi, men det fortsätter ändå vara en populär esport där odds erbjuds regelbundet hos svenska spelbolag. Starcraft 2 betting är därför aktuellt idag både på kommande matcher och livematcher. Varje gång det är en större turnering kan du räkna med att spelbolag som Betsson erbjuder Starcraft 2 betting med många spelmarknader och bra odds, samt livebetting och streaming. Allra helst Starcraft 2 livebetting är roligt, oftast är det före detta proffs som kommenterar matcherna. Detta underlättar för att förstå allt som händer, samt att kommentatorerna är duktiga på att skapa en härlig atmosfär när spelet är intensivt, vilket höjer upplevelsen för livebetting ytterligare. Samt att det är enklare för nybörjare att välja vilken spelmarknad att spela på när man förstår vad som händer i matchen.

Populära spelmarknader för Starcraft:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor
  • Rätt Resultat
  • Vinnare Karta

Starcraft 2 odds

Olika personer tittar efter olika saker när de bettar, kanske är livebetting viktigt för dig? Eller kanske du alltid vill ha det högsta oddset när du bettar?

Ett högt odds är såklart viktigt då det innebär att du har chans att vinna mer pengar än om du bettar på ett lägre odds. Olika spelbolag erbjuder oftast olika odds, där ett spelbolag har lite bättre odds än det andra. Det behöver inte alltid vara så att samma spelbolag alltid erbjuder högre odds. Olika odds har att göra med att spelbolagen kan ha olika uppfattning om en spelares chanser att vinna. Eller så kan det vara så att spelbolaget har mycket risk, att de kan förlora mycket pengar om en spelare vinner matchen.

I det fallet lär spelbolaget ändra på oddsen så att det är attraktivare att spela på den andre spelaren. Då kan du betta på den spelaren till ett högre odds där än hos andra spelbolag, samtidigt som spelbolaget kan balansera sina risker. Det finns andra orsaker kring varför odds skiljer sig. Det som är viktigt för dig är att jämföra odds innan du lägger ett bet, ju högre odds, desto större potentiell vinst.

Om du inte är så noga med oddset utan vill ha en bättre upplevelse när du bettar på Starcraft 2, då kanske det blir viktigare med en snygg site eller betting app som är enkel att använda. Och även oddsen såklart, det ska finnas många spelmarknader med odds att välja på, både på kommande matcher och live. Det behöver inte vara det högsta oddset, utan det mesta utbudet. När det kommer till livebetting har inte alla spelbolag ett bra utbud på odds, eller ens livestreaming tillgängligt. Och just Starcraft 2 livebetting är mycket roligare när en stream finns tillgängligt.

FAQ - Starcraft 2 Betting

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Starcraft 2 bettingsite, exempelvis ComeOn. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Starcraft 2 matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel ComeOn, har livestream på nästan alla Starcraft 2 matcher. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följe matchen från exempelvis Twitch.tv eller AfreecaTV.

I jämförelse med till exempel CS:GO, League of Legends och Dota 2, så finns det inte lika många marknader att välja på. De populäraste marknaderna för Starcraft 2 betting är Matchvinnare, Karthandikapp, Över/Under Kartor, Rätt Resultat, och Vinnare Karta.

Starcraft 2 är populärt trots över 10 år på nacken. Detta har att göra med att spelet är otroligt välbalanserat, välgjort och har en stor spelarbas världen över. Plus att det än i dag är det bästa RTS-spelet, allra helst sett till esport och betting.