Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Age of Empires

Age of Empires

Originalspelet Age of Empires släpptes 1997, ett RTS-spel (Real-Time Strategy) som blandar historia, civilisation of element av Warcraft. Spelet var en stor succe och utgjorde en trio av RTS-spel bestående av Age of Empires, Starcraft: Brood war och Warcraft-spelen.

Just esport delen av Age of Empires kom att dröja till 2000. Ett år efter Age of Empires 2 släppts anordnades AoE turneringar i samband med World Cyber Games (WCG). År 2003 ersattes Age of Empires 2 av uppföljaren Age of Mythology. Ett misstag om man tittar i backspegeln då communityn och spelare som deltog i Age of Empire esports föredrog det föregående spelet.

När Starcraft 2 släpptes 2010 trodde många att Age of Empires esports skulle gå i graven. Men communityn överlevde och nya spelare tillkom under 2010-talet. Under den tiden hade esportsbetting kommit igång, men på grund av att Age of Empires esport var mer inofficiellt än officiellt, var det sällan som Age of Empires betting kunde erbjudas. I takt med detta började utvecklaren Microsoft investera pengar i spelet igen. Age of Empires 2 fick uppgraderad grafik och tweaks, samt att Microsoft började skjuta in pengar i prispotterna på turneringarna som ägde rum. Sakta men säkert började ett mer officiellt esport ekosystem utvecklas kring Age of Empires. 2020 bröt alla tidigare rekord och turneringar som Red Bull Wololo var en stor succé och under det året erbjöds Age of Empires betting vid ett par tillfällen.

Timingen av släppet av Age of Empires 4 var med andra ord perfekt. Före detta Age of Empires 2 proffs och Starcraft 2 proffs har flockats till spelet och vill tävla i Age of Empires 4 esport. Vi kan med andra ord räkna med att flera turneringar kommer hållas 2021, samt många tillfällen att betta på Age of Empires esport.

Kort fakta om Age of Empires

Utgivare: Xbox Game Studios, Microsoft
Utgivningsdatum: 15 Oktober, 1997. Senaste Age of Empires IV, 28 Oktober, 2021.
Stora Age of Empires turneringar 2021: GENESIS, Battle of Africa, AOE4 Pro League, SteelSeries Prime Cup, Age of Empires IV EMEA
Betta på Age of Empires: Betsson
Streama Age of Empires: Twitch, YouTube Gaming

Age of Empires Bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Age of empire Turneringar

Den första riktiga Age of Empires (AoE) major turneringen gick av stapeln November 2021, självklart spelades den senaste upplagan av Age of Empires: IV. Det här är en annan esport som knappt funnits tillgänglig för esportsbetting, trots att det har många år på nacken.

Men innan dess fanns det också tävlingar, år 2005 släpptes det populärare spelet Age of Empires 3, som det började anordnas esporttävlingar för. Tack vare gräsrotsorganisationer som exempelvis Legion Clan kunde Age of Empire 2 esports fortsätta frodas trots ny spelsläpp. Framförallt var det World Clan League (WCL) series som drog de bästa spelarna. En kollektiv prispott skrapades ihop, som alltid var på över 100,000 kronor. Småpengar idag, men en märkvärdig summa för något så konstigt som esport under mitten av 2000-talet. WCL och andra organisationer fortsatte att anordna turneringar under resten av 2000-talet.

Runt 2017 och 2018 började större turneringar anordnas, inklusive Eurocup som avslutades med ett stort offline LAN i Köln, Tyskland. Prispengar var små, oftast handlade det om 25,000-50,000 kronor.

Age of Empires Gameplay

Age of Empires är som sagt ett RTS-spel satt i en historisk miljö, med fokus på vår civilisation. Två spelare tävlar emot varandra i ett spel som kräver koordination, beslutsfattande, samt förmågan att göra många saker samtidigt, där varenda sekund är viktig. Varje spelare kontrollerar och bygger ett eget imperium där man samlar resurser, bygger byggnader (bas) och arméer. Arméerna används för att slåss mot varandra, den spelare som lyckas förstöra den andra spelarens bas vinner matchen. Age of Empires esport spelas oftast i matchserier om bäst av 3, eller bäst av 5.

Age of Empires Betting

Age of Empires esport och betting har sina bästa dagar framför sig. Det ska bli spännande att följa scenen runtomkring Age of Empires 4 och förhoppnings kommer Age of Empires betting erbjudas frekvent hos svenska spelbolag.

Populära spelmarknader för Age of Empires:

  • Matchvinnare
  • Karthandikapp
  • Över/Under Kartor – Totalt Antal Kartor
  • Rätt Resultat
  • Vinnare Karta

Age of Empires odds

När man bettar på Age of Empires, och andra esporter för den delen, är det viktigt att betta till ett högt odds. Ju högre odds, desto större potentiell vinst. Ett högt Age of Empire odds är såklart viktigt då det innebär att du har chans att vinna mer pengar än om du bettar på ett lägre odds. Olika spelbolag erbjuder oftast olika odds, där ett spelbolag har lite bättre odds än det andra. Det behöver inte alltid vara så att samma spelbolag alltid erbjuder högre odds. Det har att göra med att spelbolagen kan ha olika uppfattning om en Age of Empires spelares chanser att vinna. Eller så kan det vara så att spelbolaget har mycket risk, att de kan förlora mycket pengar om en spelare vinner matchen.

I det fallet lär spelbolaget ändra på oddsen så att det är attraktivare att spela på den andre spelaren. Då kan du kanske betta på den spelaren till ett högre odds där än hos andra, samtidigt som spelbolaget kan balansera sina risker. Det finns andra orsaker kring varför odds skiljer sig. Det som är viktigt för dig är att jämföra Age of Empires odds innan du lägger ett bet och försöka vinna så mycket som möjligt.

FAQ - Age of Empires

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Age of Empires bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Age of Empires matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, kommer troligtvis erbjuda livestream på Age of Empires matcher som det erbjuds odds på. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matcher från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

Age of Empires IV släpptes 28 Oktober 2021. På kort tid har det redan etablerat ett stabilt ekosystem runt esport.