Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Clash Royale

Clash Royale

Det finns över en miljon aktiva Clash Royale spelare i världen. De flesta i väst, vilket gör Clash Royale till ett av de populäraste mobila esporterna i Europa och Nordamerika. Spelet har sjunkit i popularitet sedan sin peak 2018, men spelutvecklaren Supercell, som är ansvariga för Clash Royale gör ett kanonbra jobb med att uppdatera spelet. De bidrar också till dess ekosystem som en esport, med struktur och prispengar. Detta gör att det fortsätter frodas och fler säsonger av Clash Royale League (CRL) planeras redan nästa år. Clash Royale League är den officiella ligan och det är i samband med stora matcher i CRL som spelbolag kan erbjuda Clash Royale betting när det kommer till esportsbetting.

Kort fakta om Clash Royale

Utgivare: Supercell
Utgivningsdatum: 2 Mars 2016.
Stora Clash Royale turneringar 2021: Clash Royale League, Clash Royale World Finals 2021, ESL Mobile Open
Betta på Clash Royale: Betsafe
Streama Clash Royale: Twitch, YouTube Gaming

Clash Royale bettingsidor

120 kr i gratisspel

5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Matchat gratisspel upp till 500 kr

5.0

18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2024-01-17. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Clash Royale Turneringar

Som sagt, Clash Royale hade sin peak 2018, två är efter att det först släppts. Det var också första säsongen av Clash Royale League, hela 25 miljoner spelare var med och krigade i kvalet till CRL 2018. Flera av de störa esportlagen visade intresse, inklusive Cloud9, Immortals och Complexity. De spelarna som tog sig till ligan blev upplockade av esportlagen och blev således esportproffs. Det var också 2018 som Clash Royale betting erbjöds för första gången.

Clash Royale League spelas i flera olika regioner för att sedan kulminera i en världsfinal där de bästa spelarna från olika regioner som Europa, Nordamerika, Sydamerika och Asien deltar. Det är i Clash Royale World Finals som en världsmästare utses. Det är också den turneringen som har det största prispotten och finns tillgängligt för Clash Royale betting. Prispotten för 2021 års upplaga av Clash Royale League World Finals var på motsvarande 10 miljoner kronor. Spelaren Mugi vann den turneringen och fick förutom Crown Trophy även 200,000 kronor i förstapris.

Clash Royale Gameplay

Clash Royale esport spelas 1-mot-1 där målet är att förstöra motståndarens Torn. Spelet är ett så kallat Tower Rush-spel. På vardera änden av spelplanen finns det tre torn. Två vanliga torn och ett “King’s Tower”. Den spelaren som förstör flest torn inom 3 minuter vinner. Om någon lyckas förstöra “King’s Tower” vinner den spelaren på direkten. Om inga torn är förstöra inom tre minuter då spelas det två minuter övertid där samma regler gäller. Om det fortfarande är lika efter övertiden spelas en så kallas tie-breaker där båda spelarens torn förlorar liv snabbt och den spelare som först förlorar sitt torn förlorar matchen. Professionella Clash Royale spelare behöver vara duktiga strategiska spelare, samt ha en bra reaktionsförmåga för att ta snabba beslut som kan vara avgörande. Då matcherna är så korta, och många saker sker samtidigt, blir varje sekund viktig. Matcherna är snabba och underhållande att följa och betta på.

Clash Royale Betting

När det spelas större matcher inom Clash Royale League brukar det vanligtvis finnas Clash Royale betting tillgängligt hos svenska spelbolag.

Populära spelmarknader för Clash Royale:

  • Matchvinnare
  • Rätt Resultat

Clash Royale odds

Långt ifrån alla svenska spelbolag erbjuder Clash Royale odds, men sidor med ett fokus på esport erbjuder spelmarknader och odds på stora matcher. Oftast finns det ändå flera spelbolag att välja på. Om du har möjlighet är det bra om du jämför Clash Royale oddsen som erbjuds hos olika spelbolag och försöker betta till det högsta oddset. Ju högre odds du får, desto högre är den potentiella vinsten du kan vinna.

FAQ - Clash Royale

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Clash Royale bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Clash Royale matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, erbjuder ofta livestreams på Clash Royale esport. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matcher från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

Odds på Clash Royale esport erbjuds oftast i samband med Clash Royale League, allra helst World Finals som spelas i slutet av året.