Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Esportlag och tävlingar du kanske inte hört talas om innan

esportlag

Oavsett vilken sport du gillar finns det lag att följa och tävlingar att förlora dig i. Men när det kommer till esport är de bästa esportslag och ligorna inte bara de som har de största följarskalorna. Du känner säkert till kända namn som FaZe Clan, Fnatic och Team Liquid, samt evenemang som The International, men det finns utöver dessa kända namn även andra lag som tävlar för att nå toppen. Om du letar efter något nytt lag att följa, eller en ny tävling, är det här vårt urval av de bästa lagen och tävlingar att kolla in.

Bästa Esportslag att följa

Det finns många lag som spelar snyggt och klättrar i rankerna utan att du kanske inte hört talas om dem. Här är några av de bästa e-sportlagen du kan spana in.

Minnesota Røkkr (USA)

Trots att de är relativt nya på scenen, har Minnesota Røkkr snabbt blivit en av Call of Duty mest spännande utsikter. Lagets ägare övervakar också NFL-sidan Minnesota Vikings. Deras gammalnorska namn översätts till ”skymning” och kan kopplas ihop med legenden om Ragnarök. Lagets ägare Gary Vaynerchuk, som även har laget Toronto Ultra, har redan skämtat bort lagets väg till en ”rivalitet i norr”.

Följ laget via Twitter och titta på klipp på YouTube.

Ence (Finland)

Detta finska lag har gjort en enorm inverkan i Counter-Strike-tävlingar nyligen, och fans har börjat flockas för att uppskatta sidans ”underdog” -anda. Ence placerade sig på andra plats i Counter-Strike på Katowice 2019 och Extreme Masters XIV. PlayerUnknown’s Battlegrounds-team vann dessutom Europe League 2019: fas 1 – deras allra första tävling i ENCE-färger.

Följ dem på deras officiella webbplats.

Shanghai Dragons (Kina)

Detta kinesiska Overwatch-team gick från underdogs till hjältar på bara två år. Faktum är att deras omvandling har varit smått på otrolig. Laget förlorade nämligen varje match under den första Overwatch League-säsongen och var på väg till ett dystert rekord på 42 nederlag i rad. Denna “trend” höll i sig 13 månader från januari 2018 till februari 2019.

Men efter att de besegrat Boston Uprising har saker gått från ljushet till ljushet för Dragons som blev Stage 3-mästare 2019. De lade också till den asiatiska nedräkningskoppen i sitt troféskåp i augusti 2020.

OG (Europa)

Från öppna kval till tvåfaldiga mästare på The International – OG: s resa till toppen i Dota 2 är oöverträffad!

Det europeiska laget gick in i en Open Qualifier tillsammans med mer än 500 lag och knep en av bara två platser tillgängliga på The International. Efter att ha trotsat oddsen för att klara en plats fortsatte OG hela vägen till att vinna The International 8. De är det enda laget som vunnit tävlingen från Open Qualifiers-scenen.

Teamet försvarade sedan framgångsrikt sin titel på The International 9, vilket gjorde dem till det enda laget som vunnit tävligen back-to-back!

Följ dem på Twitter och titta på klipp på YouTube.

MAD Lions

Detta spanska lag lirar sig igenom League of Legends och Counter-Strike, och deras brinnande passion lyser igenom varje gång de tar till scenen. MAD Lions vann brons vid League of Legends European Championship våren 2020, och tränare James ’Mac’ MacCormack vann LEC Coach för Split Award våren 2020.

Med en spännande 2-1-seger mot MIBR tog MAD Lions Counter-Strike-team första plats vid Flashpoint säsong ett.

Följ dem på den officiella webbplatsen och se League of Legends-klipp på YouTube.

Bästa Esports-ligor och turneringar att följa

Upptäck ett nytt favoritspel eller en tävling du inte hört talas om innan. Här är vår guide till de bästa esportsligorna och turneringarna att kolla in.

Quake Pro League

Den här tävlingssäsongen av Quake Championscrowns firar mer än 20 år i person shooter-franchise:t, och är en vinnare vid det årliga QuakeCon-evenemanget.
Kval från Nordamerika och Europa tar lag vidare in i finalturneringen, och finalerna 2020 hölls online på grund av COVID-19-pandemin.

’Rapha’ höjde pokalen 2020 – han är en av spelets bästa någonsin.

ESL Pro League

ESL Pro League är Counter-Strike-tävlingens högsta nivå och är aldrig något mindre än nagelbitande spänning. Det har producerat några riktigt minnesvärda stunder de senaste åren. Kvalet skedde ursprungligen i Europa och Nordamerika, nu kämpar fem regioner om förstaplatsen. En prispott på 1 miljon dollar väntar dessutom finalisterna varje år.

Läs mer här.

Mythic Dungeon International

Denna spännande Player vs Event-tävling (PvE) ställer lag mot spelet World of Warcraft. Det tidsbestämda elementet lägger dessutom till lite nagelbitande spänning och konkurrens mellan spelare. Spelare tävlar för att slutföra målen i ett fängelsehål, och de snabbaste lagen kvalificerar sig till sändningsfinalen. En prispott på hundratusentals dollar delas mellan kval från Europa och Asien och Amerika.

Det är en av endast en handfull Player vs Event esports, vilket gör det ännu mer konkurrenskraftigt.

OlimoLeague

Denna StarCraft II-turnering är ett utmärkt sätt att börja titta på den populära esporten. Här finns inget ligaformat betyder inget som kan förvirra. Det är verkligen ett fall av ”direkt till handling”.
16 spelare deltar varje vecka i en rak knockout-turnering och då det inte finns något långvarigt ligaformat betyder det att handskarna är borta från början.

StarCraft II är enorm i Sydkorea, och detta är ett utmärkt sätt att se det spelas i snabb takt. Följ Olimoleague via Twitch.