Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Betsafegaming.com
Betsafegaming.com

Handikapp på esport betting

Oavsett om du satsar på CSGO, Dota 2, LoL, Overwatch eller något annat spel, kommer du säkert att stöta på handikappspel. Handikapp på esport (eller ”spread”-spel) är i grunden ett sätt att göra en match där det finns en uppenbar vinnare, mer intressant. Handikappspel innebär att man ger eller tar runda vinster till ett av de inblandade lagen innan spelet ens börjar, vilket gör oddsen jämnare och roligare att satsa på.

Du kan stöta på ett handikapptyp på en mängd olika sidor som erbjuder esport betting och du kan känna igen det genom att se ett (+) eller (-) tecken bredvid varje lag. Genom att klicka på motsvarande tecken kan du ge eller utnyttja ett lag och öka ditt udda värde. Här är ett exempel på en CSGO handikappsatsning.

Olika typer av handikapp på esport

Naturligtvis finns det fler exempel, och var och en av dem är olika beroende på hur spelet fungerar. Handikappspel i förstapersonsskjutspel är samma som vårt exempel för CS:GO, men de som finns i MOBA-spel (multiplayer online battle arena) är lite annorlunda.

Så i spel som Dota 2 och LoL får du till exempel placera ett handikapp på esport på +1,5 på ett lag före matchen, vilket ger ditt lag en fördel på 1,5 spel. På så sätt får du betalt om laget vinner ett spel i setet eller hela matchen. Detta är bara några exempel på handikappsatsningar i esport, och det finns många andra du kan placera för att göra vadupplevelsen trevligare.

Den vanligaste handikappsatsningen, utanför de vi just diskuterade, är handikappssatsningar för hur många ”kills” som görs i matcher. Där du får satsa på antalet döda i en match, med fördelen eller nackdelen med ett handikapp på esport. Vilka typer du kan få beror på vilka handikappmarknader som finns på den webbplats du väljer.

Handikapp-betting förklarad

Regelbunden CS:GO-satsning kan bli ganska problematisk för spelarna eftersom oddsen på favoriter vanligtvis är mycket låga, vilket gör vinsterna löjligt låga ibland. Men med handikappspel kan saker och ting förändras avsevärt. Handikappspel i CS: GO påminner starkt om hur handikapp i övrig sport fungerar, men vi ger dig ett specifikt exempel så handikappbetydelse i CS: GO blir mycket tydligare.

Om ett specifikt lag är favorittippat, kan du till exempel lägga ett handikapp på -3,5, vilket innebär att de måste vinna med minst 4-omgångsskillnad i matchen. Så om poängen är 16-12 för ditt lag, vinner du satsningen. Men om laget tar hem poängen 16-13, vinner du inte ditt bet. I grund och botten är dessa typer av spel bra i CS:GO eftersom de ökar oddsen med ökningen av handikappet.

Du kan också använda handikapp på esport på kartor i CS:GO om du vill. Dessa satsningar liknar de tidigare, med skillnaden att hela kartor räknas i stället för rundor i en enda match. Karthandikappet kan dock antingen vara -1,5 eller -2,5, och du kan använda dem i Bo3- och Bo5-spel.

Karthandikapp i League of Legends

Om du använder handikappspel i League of Legends kan du effektivt minimera risken för att du förlorar ditt bet. Som vi redan har påpekat låter en handikappsatsning dig satsa på ett lag som får ett visst antal vinster till sina poäng innan matchen ens börjar, vilket ger dig och ditt lag ett försprång. Det är ett utmärkt sätt att få en fördel i satsningen, men det är också ett sätt att låta dig ha en chans att vinna genom att satsa på ett lag som har en betydande nackdel i styrka och skicklighet jämfört med det andra.

I slutändan är LoL-handikappspel bra om du vill ha roligare spel eftersom du alltid kan satsa på ett lag med ett handikapp på minus, vilket innebär att deras poäng kommer att minskas. Så om du lägger till ett handikappsspel på -1 måste laget vinna med en extra poäng för att du ska kunna vinna. Men oavsett vilken typ av handikapp du väljer; blir hela spelupplevelsen roligare eftersom det finns mer risk och därmed bättre esport odds.

Du kan också placera handikappspel på kartan där du satsar på att laget vinner ett visst antal kartor, inte matcher. Så, marginalen spelar ingen roll, eftersom du satsar på kartvinster. Handikappet kommer att fungera på samma sätt här, den enda skillnaden är att handikapp-poängen läggs till eller tas bort från den kumulativa kartvinningen.

Till exempel, om du lägger ett +1,5-handikapp på kartan, måste ditt lag vinna med en karta för att du ska kunna vinna. I den motsatta änden av spektrumet, om du satsar på ett handikapp på -1,5 kartor, måste ditt lag vinna med två kartor för att du ska kunna satsa. Naturligtvis kan du fortfarande förvänta dig att oddsen blir högre ju hårdare insatsen är.

Asiatiska handikapp

Något som har varit ganska populärt hos många spelsajter, och som vi förmodligen kommer att se ganska snart inom e-sportsbetting, är den asiatiska handikappsatsningen. Med asiatisk handikapp finns det inget sådant som oavgjort, vilket i sin tur ger en mer spännande satsning. Precis som i det vanliga handikappspelet ger du bara ditt lag ett tillräckligt eller underskott innan matchen börjar och ber sedan till Gud att de vet vad de gör och att de inte springer runt på kartan som huvudlösa kycklingar.

Men det som gör det asiatiska handikappet så unikt är att när du ger favoriterna ett underskott, får deras motståndare lika mycket, vilket innebär att spelet kommer att vara superspännande att satsa på, och också ganska jämnt.

Det finns många avvikelser i detta handikapp och vi försöker gå igenom de vanligaste.

Asiatiskt handikapp 0

Den asiatiska handikapp 0 används när lagen är ganska jämna och du vill ta en dragning ur ekvationen. Här skulle du bara satsa på att ditt favoritlag vinner och väntar till slutet av matchen.

Asiatiskt handikapp -0,5

Detta innebär att favoritlaget börjar med ett underskott på -0,5 omgång, medan underdog-laget börjar med en tillräcklighet på +0,5 omgång. Om du satsar på favoriten och de vinner med 1, vinner du ditt spel.

Asiatiskt handikapp -1

Börjar det bli tydligare? Bra, vi kan nu gå vidare till -1 handikapp. Enligt samma princip, om du satsar på ditt lag med -1 handikapp, måste de vinna minst två omgångar för att du ska vinna ditt spel.

Förutom dessa 3 finns det flera andra liknande handikapp som kan användas för olika ändamål. Du kan också använda asiatiskt handikapp för att spela live-spel om du känner dig tillräckligt säker.