Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Street Fighter

Street Fighter

Inom världen av esport är Street Fighter en av de äldsta titlarna. Samtidigt är Street Fighter betting ett av de senaste tillskotten inom esportsbetting. Det första spelet i Street Fighter-spelserien släpptes redan 1987, i form av ett arkadspel. Spelet portades till PC redan under 80-talet. Street Fighter 2 släpptes 1991, också som arkadspel. Men 1993 fick Street Fighter sitt riktigt stora genomslag då det anpassades still Super Nintendo Entertainment System (SNES), Sega Genesis och som PC-spel. Street Fighter revolutionerade esport tidigt då det var det första spelet i stor utbredningen som kunde spelas mot varandra i matcher.

Street Fighter esport tog fart på allvar när Street Fighter 5 släpptes 2016. Capcom hade redan från start ett ekosystem som kunde stödja organisatörer och spelare. Samt skapade stabilitet som gjorde det möjligt för spelbolag att erbjuda Street Fighter betting oftare. Populära esportlag storsatsade, inklusive Evil Geniuses, Echo Fox och Team Liquid. Redbull och Razor kom in som officiella sponsorer. Capcom Pro Tour, Gfinity Elite Series och ELEAGUE är de största turneringarna som det ofta erbjuds odds på för Street Fighter betting hos svenska spelbolag.

Kort fakta om Street Fighter esport:

Utgivare: Capcom
Utgivningsdatum: 1987. Senaste Street Fighter V, 16 Februari, 2016.
Stora Street Fighter turneringar 2021: Capcom Pro Tour, ELEAGUE, Gfinity Elite Series
Betta på Street Fighter: Betsson
Streama Street Fighter: Twitch, YouTube Gaming

Street Fighter bettingsidor

Få 100 kr i free-bet
5.0
18+år - www.stodlinjen.se  | Regler & villkor gäller. | Spelpaus.se | Erbjudandet gäller nya spelare från 2020-12-22. Min. Insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. | Fullständiga regler och villkor här.
120 kr i gratisspel
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 kr utan insättning
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller
100 % upp till 500 kr
5.0
18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

100 % upp till 500 kr

4.8

18+ | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se  | Regler & Villkor gäller

Street Fighter turneringar

Redan när Street Fighter endast var tillgängligt som arkadspel anordnades tävlingar av gräsrotsorganisationer både i Amerika och i Japan där spelet ursprungligen kom ifrån. I och med att det var främst arkadspel som gällde under 1980-talet och 1990-talet gjorde det att tävlingar i esport tävlades i genom high score listor. Att en spelare behövde toppa high score listan i till exempel Space Invaders och Pacman. Street Fighter var det första spelet som i stor utbredning spelades mellan två olika spelare i ett 1-mot-1 format med flera matcher. I samband med släppet till SNES och Genesis började fler turneringar anordnas, men Street Fighter esport var fortfarande litet, med mestadels gräsrotsorganisationer.

Det kom att dröja till 2004 innan en stor officiell Street Fighter esport turnering kom att anordnas: Evolution Championship Series 2004. Det var under den turneringen som ett av de mest ikoniska ögonblicken inom esportens historia kom att utspelas. Spelet var Street Fighter 3, på den tiden den senaste installationen i Street Fighter-spelserien. Ögonblicket kom att kallas “Evo Moment 37” och utspelades i en semifinal-matchen mellan spelarna Daigo Umehara och Justin Wong. Daigo hade en pixel med liv kvar på sin mätare, en träff till och matchen hade varit över. Daigo lyckades istället parera 15 attacker i rad från Wong. Han lyckades därefter vinna matchen och ta sig till finalen där han sen förlorade mot Kenji “KO” Obata. Men just det ögonblicket skrivs det om än idag, det var under många år det YouTube-klipp med mest visningar (relaterat till esport).

2009 släpptes Street Fighter 4, tio år efter 3:an. Evolution Championship Series etablerades som den största Street Fighter turneringen och communityn kring Street Fighter esport frodades. 2013 etablerade spelutvecklaren Capcom sin egna professionella esportliga, Capcom Pro Tour (CPT). Det var i samband med CPT som spelbolag började erbjuda Street Fighter betting för första gången. Detta då Street Fighter blev erkänd som en officiell esport där spelarna kunde få löner, samt tävla om större prispengar.

Street Fighter Gameplay

Street Fighter är ett klassiskt fightingspel där två spelar slåss mot varandra genom att använda olika karaktärer som har olika styrkor, svagheter och specialattacker. Olika kombinationer av knappar resulterar i olika tekniker: kombinationer av slag, parering, grepp och specialattacker. Målet är att få ned motståndarens healthpoints till noll. En matcher spelas oftast i bäst av 3 eller bäst av 5 rundor. Samt att flera matcher oftast utgör en matchserie, som också är i ett format av 3 eller bäst av 5 matcher.

Street Fighter Betting

När större matcher inom Capcom Pro Tour, ELEAGUE och Gfinity Elite Series spelas brukar det vanligtvis finnas Street Fighter betting tillgängligt hos svenska spelbolag.

Populära spelmarknader för Street Fighter:

  • Matchvinnare
  • Över/Under Rundor – Totalt Antal Rundor
  • Över/Under Matcher – Totalt Antal Matcher
  • Rätt Resultat

Street Fighter odds

Alla spelbolag erbjuder inte Street Fighter odds, men oftast finns det flera spelbolag att välja på. Vad som är viktigt när du bettar är att hitta det högsta oddset. Olika spelbolag erbjuder oftast olika odds, där ett spelbolag har lite bättre odds än det andra. Det behöver inte alltid vara så att samma spelbolag alltid erbjuder högre odds. Det har att göra med att spelbolagen kan ha olika uppfattning om en Street Fighter spelares chanser att vinna. Eller så kan det vara så att spelbolaget har mycket risk, att de kan förlora mycket pengar om en spelare vinner matchen.

I det fallet lär spelbolaget ändra på oddsen så att det är attraktivare att spela på den andre spelaren. Då kan du kanske betta på den spelaren till ett högre odds där än hos andra, samtidigt som spelbolaget kan balansera sina risker. Det finns andra orsaker kring varför odds skiljer sig. Det som är viktigt för dig är att hitta det högsta Street Figther oddset, just högre, desto större potentiell vinst.

FAQ - Street Fighter

Först och främst måste du vara minst 18 år gammal då alla spelbolag i Sverige har en åldersgräns på minst 18 år. Nästa steg är att hitta en Street Fighter bettingsite, exempelvis Betsson. Därefter behöver du sätta in pengar på ditt konto, i samband med detta kan du utnyttja en bonus för nya spelare där du får mer pengar att betta med (förutsatt att det är din första insättning). Efter det kan du börja betta, hitta Street Fighter matchen du vill betta på, spelmarknaden och ett odds du tycker är värt.

De bästa Svenska spelbolagen, som till exempel Betsson, erbjuder ofta livestreams på esport. Bettar du hos ett spelbolag som saknar livestream, då kan du istället följa matcher från exempelvis Twitch.tv eller YouTube Gaming.

Odds på Street Fighter esport erbjuds oftast i samband med Capcom Pro Tour, ELEAGUE och Gfinity Elite Series.