Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Betsafegaming.com
Betsafegaming.com

10 tips när du ska betta på esport

betta på esport bild

Som spelare är vi tvungna att lära oss tidigt hur vi måste gå in med rätt attityd när det är dags att satsa, till exempel när vi ska betta på esport. Otaliga spel och matcher har avgjorts i de sista omgångarna och minuterna, vilket innebär att många sitter som på nålar i väntan på resultatet, och det krävs både tålamod och engagemang för att få till en vinst. Du känner säkert till situationen – du måste ha is i magen och ge matchen 100 % fokus när det gäller. Varför? För att du vill vinna.

Esports betting är inget undantag. Här står du mellan valet att tänka som en vinnare eller gå på impuls, och oftast är det alternativ nummer 1 som kommer ta dig längst.

Det går att nämna två typer av bettare:

• De som är födda med ett vinnande tänkesätt
• De som inte är det

Du vet säkert redan själv vilken grupp du tillhör, men på lång sikt spelar det ingen roll. Eftersom den stora nyheten är den här: Det vinnande tänkesättet kan du lära dig, precis som allt annat i livet.

Vad menar vi med vinnande tankesätt?

Ditt tankesätt är det som avgör din attityd, hur du beter dig och hur du ser på olika situationer. När du ska betta på esport är ditt tänkesätt en slags mellanhand mellan de saker som händer och din reaktion på dessa saker. Kort sagt, ditt tankesätt definierar din attityd och du reagerar på saker via hur du har tränas att reagera.

Sanningen är den att ha en vinnande tänkesätt gör skillnaden mellan en framgångsrik och misslyckad spelare. Det är precis därför vi har skapat denna guide – om du tidigt lär dig hur du kan tänka som en vinnare blir du snart en.

Grundpelarena till ett vinnande tankesätt

Låt oss dyka ner i vad som faktiskt är nyckelkomponenterna i en vinnande tänkesätt för att betta på esport.

1. Ta ansvar

Många som börjar spela på esport som lol betting eller fortnite betting, är unga och motiverade, vilket är en bra början! Den tredje komponenten som behövs är dock att du måste ta ansvar för dina spelaktiviteter omedelbart.

Det första steget mot ansvarsfullt spel är att sluta ha ursäkter för dina förluster. När du förlorade ett bet på en match förra gången, vems fel var det? Dina mormor? Nej. Du måste börja ta ansvar och inse att DU är den som är ansvarig för dina egna resultat, oavsett om det är vinst eller förlust. Genom att göra det kommer du att hålla ditt fokus och eliminera hämndspel.

Så här tillämpar du detta tips: Nästa gång du vinner ett spel, fråga dig själv ”Hur hände det här?”. Backtracka hela processen: satsade du på favoriterna eller på underdogs? Om du satsar på underdogs, kolla deras form, se varför ditt spel gick igenom, visste du att ett särskilt lag skulle spela denna gången? Samla all möjlig information om din vinst och lägg in allt i ett kalkylark. Gör det konsekvent så kommer du ett steg närmare till att se ett mönster.

2. Omfamna risken med att betta på esport

I slutet av dagen handlar esports betting om att ta risker och antingen vinna eller förlora. Du måste börja tro på att du är en risktagare och att du är redo att acceptera alla konsekvenser som kan komma din väg.

”Den som vågar, vinner” – Winston Churchill

Du bör dock veta att det finns flera typer av risktagande. Framför allt finns det:
• Beräknade risker
• Oberäknade risker (impulsiv vadslagning)

Vi skulle råda dig att ta beräknade risker hela tiden. När det kommer till betting på videospel via till exempel Betsafe eller Leovegas esport, finns det inget sådant som en riskfri satsning, så till slut har du inget alternativ här. Om du vill göra esports betting till din hobby, betrakta dig själv som en risktagare och var beredd på att saker kanske inte alltid går som tänkt.

Så här tillämpar du detta tips: Läs alltid på innan du satsar, dvs kontrollera statistik, lagform och nyheter om potentiella överföringar. Undvik att ta oberäknade risker genom att minimera spel som enbart är baserade på din intuition.

esport vinst bild

3. Var bekväm med att vara osäker

När många först börjar betta på esport är det vanligt att de är osäkra och nervösa. Det är i samma veva lätt att då ta varje satsning personligt och identifiera dig med alla situationer. Detta kommer inte göra dig till en vinnare. Du måste bli vän med din osäkerhet och bli bekväm med den.

Precis som med livet, kommer e-sportspel inte med en glasklar manual, så varför slösa dina nerver på resultat som du ändå inte kan kontrollera? Det är dags att inse att en av de saker som gör esport betting så roligt är att ingen dag är densamma.

4. Inse att förluster är en del av betting

Detta är förmodligen en av de viktigaste sakerna vi kan dela med oss av, även om det är en aning uppenbart. En av grunderna till att behärska betting på esport är att acceptera att förluster bara är en del av din resa. Även om det kan kännas riktigt surt att förlora en match som du trodde att du hade koll på, är det bra att memorera följande: Det alltid finns något att lära av ett misslyckat spel: det är upp till dig att ta reda på vad.

Ett tips är att gräva runt på nätet och se vad du hittar.Googla ett team som misslyckats och du kommer säkerligen hitta något intressant som du kan lära dig något från.

5. Fokusera på riskhantering

Det finns en vanlig myt i betting-samhället och det är att framgångsrika spelare främst fokuserar på att vinna. Detta är falsk! Människor som lyckas med betting fokuserar alltid på att först minimera risker, eftersom de vet att det är det enda som alltid är närvarande. Minimering av risker är helt enkelt en strategi för att kontrollera förluster. Kom ihåg – att vinna är mindre viktigt än att inte förlora.

6. Välj mellan vinst och att ha kul

En stor majoritet av oss känner till skin betting. Det var fantastiskt medan det varade, helt enkelt för att det lyckades kombinera två saker: vinst och att ha kul. Spel med riktiga pengar på e-sport är lite annorlunda, till stor del på grund av det faktum att det inte tilltalar människor som inte är sanna risktagare.
Personer som satsar på esport kan delas in i tre grupper:

De som bara spelar för skojs skull – de kännetecknas av att ha en avslappnad vadslagningsstrategi och deras huvudsyfte är att hypa upp matcherna de brukar titta på. De går aldrig all-in och tar aldrig större risker, men deras vinster är också mindre, vilket är att förvänta.

De som bara satsar i vinstsyfte – det här är hajarna på esportsbetting och människor som kan göra en andra inkomst av det. De utnyttjar de obalanserade esport odds vi har i esport och tar beräknade satsningar, ofta bettar de med avancerade strategier.

De som blandar stategi med nöje – den här gruppen är förmodligen den mest bekanta och det är också en plats där alla spelare börjar. Människor som blandar strategi och nöje är fortfarande inte helt säkra på sina bettingkunskaper och har inga specifika mål.

Det spelar ingen roll vilken grupp du tillhör. Det som är viktigt är att fatta ett beslut och skapa en spelstrategi därefter. Välj mellan att betta på esport med en strategi eller spela för nöje och utveckla din stil därifrån.

gamer bild

7. Fokusera på processen

Trots att den huvudsakliga förutsättningen bakom esports betting är att tjäna pengar måste du inse att det finns en sak till – att skapa en bettingstrategi, hålla fast vid den och sedan mäta dina resultat.

Det är vad vi kallar “processen”. När du tittar på betting ur perspektivet att gå igenom en process antar du en lärande attityd. Och det är en vinnares attityd.
Att fokusera på din bettingprocess innebär att du håller dig till ett schema och bettar med disciplin. Om du har en potentiellt bra bettingstrategi, skriv ner nödvändiga steg när du tar ett spel och håll dig sedan till dem.

Det kan se ut som att tvätta din bil medan det regnar, men du kommer snart att finna nöjet att ha en väl utvecklad strategi. Och det kommer utan tvekan hjälpa dig förbättras när du vill betta på esport.

8. Tänk långsiktigt

För att fortsätta inom samma spår från steg 7, låt oss ställa en fråga – Hur lång tid tar det att bli bra på Dota 2, CSGO eller något annat tävlingsspel? Flera hundra timmar.
Samma sak gäller för att betta på esport. Du börjar långsamt, lär dig de grundläggande principerna, tillämpar dem, bedömer och anpassar.

Det är faktiskt så du blir bra på vad som helst. Så det är viktigt att börja tänka långsiktigt direkt och inse att 100 kr i morgon är bättre än 80 kr idag.

9. Njut av varje vinst

Du kommer snart förstå att det finns både stora och små vinster på din bettingresa. Och även om de stora vinsterna är de mest spännande, bör du också fira små vinster med samma passion.

Det kommer att finnas tillfällen där du har möjlighet att betta på esport, på en match där oddsen blir ganska jämna (till exempel finalen i The International). Det är då du behöver hålla fast vid din bettingstrategi och vara beredd på nedskärning. Men föreställ dig hur mycket kul du kommer att ha när du tittar på spelet!

10. Tänk positivt, oavsett vad

Sist, men definitivt inte minst, är vikten av positivt tänkande. Människor har flaggat betting som beroendeframkallade och vilseledande, men betting och att betta på esport är fantastiskt roligt så länge du inte låter pengar styra dig. Kom ihåg att pengar är din tjänare, inte tvärtom.

Som avslutning skulle vi vilja råda dig att försöka kombinera alla dessa råd. Du måste anta dem alla för att uppnå den övergripande positiviteten och den vinnande tankesättet.

esportspelare bild