Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Nyheter inom esport 2021

2020 var ett annorlunda år på många sätt även för e-sporten. Flera stora turneringar och matcher fick ställas in på grund av den rådande smittspridningen. Nu är det dock dags att blicka framåt och kolla på vad vi kan förvänta oss av år 2021. Under det kommande året planeras flera stora turneringar och nya lanseringar med förhoppningen om att lyfta e-sporten ytterligare ett snäpp. Framtiden ser onekligen ljusare ut med tanke på att flera länder börjat vaccinera sin befolkning och hoppas på att kunna leva mer som vanlig igen. Här är några saker som vi ser fram emot 2021!

Virtual reality

Virtual reality har varit på tapeten under många år men väntar fortfarande på det riktigt stora genombrottet. När det används på rätt sätt erbjuds en spelupplevelse som inget annat kan mäta sig med. Den avancerade tekniken gör att även e-sporten börjat snegla åt VR och allt det har att erbjuda. Målet är att du ska kunna sitta i ditt eget rum men få känslan av att du befinner dig inne i spelet. VR är också en outnyttjad möjlighet för de som vill göra reklam för e-sporten.

Betta på esport

Förra året rekommenderas stora delar av världen att distansera sig och stanna hemma mestadels av tiden. Det ledde till att fler fick upp ögonen för betting hos olika spelbolag. Att betta på e-sport är på god väg att bli minst lika populärt som vanlig sportsbetting. De flesta stora spelbolagen i Sverige erbjuder någon form av e-sportbetting. Vissa har till och med e-sporten som en av deras främsta flaggskepp på bettingavdelningen. Det är något som vi tror kommer fortsätta växa under 2021, speciellt om turneringarna kommer igång som de ska igen.

The Fortnite World Cup

När det kommer till turneringar är The Fortnite World Cup en av de mest efterlängtade. Fortnite har på kort tid blivit en av de mest populära spelen inom e-sport, en placering som de dessutom lyckas hålla sig fast vid. Med det i åtanke är det inte konstigt att denna turnering räknas som en av de största i e-sportvärlden. När den arrangerades förra gången var prispotten hela 30 miljoner dollar och allt tyder på att det kommer bli ännu mer denna gången.

Fifa eWorld Cup

Fifa är ett annat populärt spel som alltid drar tittare från hela världen. Denna turnering började spelas 2004 och idag streamas den live både på Youtube och Twitch. Vissa länder sänder till och med turneringen på TV. Precis vem som helst kan anmäla sig men du måste förstås tävla mot alla som kanske spelat i flera år. Det kommer definitivt att bli en av årets höjdpunkter.

Sponsring från stora företag

E-sporten har haft en enorm tillväxt de senaste åren och 2021 lär inte avvika från detta. Det gör att allt fler stora företag vill investera och ha en bit av kakan. Det franska, ikoniska modehuset Louis Vuitton har redan annonserat att de har ingått ett samarbete med Riot Games. De ska skapa virtuella prylar för bland annat League of Legends vilket spås bli en succé. Dessa prylar kan du som spelare köpa för riktiga pengar när det går live. BMW är ett annat företag som planerar stora annonser och investeringar inom e-sporten.