Denna webbplats innehåller affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått. Läs mer här.

Hos Esportsbetting.se har vi affiliate-länkar. Om du klickar på en länk och registrerar dig hos en spelsajt får vi en liten ersättning från dem, men det kostar inte dig nått.  Läs mer här.

Betsafegaming.com
Betsafegaming.com

Esportare på Twitch

Twitch är en webbplats där vem som helst kan starta en kanal och börja streama. Det finns flera olika kategorier men Twitch har främst blivit synonymt som en streamingkanal för spelare inom e-sport. Det finns många som har lyckats riktigt bra och som har tusentals tittare varje dag. Dessutom har de flera stora samarbeten och sponsorer och kan leva på sin hobby.

Spelaren Ninja var den överlägset största på Twitch fram till alldeles nyligen då han valde att gå över till en annan plattform. Han har gjort sig känd genom att spela League of Legends tillsammans med kändisar som artisten Drake och fotbollsspelaren Harry Kane. Här presenterar vi några fler av de kändaste e-sportarna som går att följa på Twitch för tillfället.

Shroud (Michael Grzesiek)

Shroud spelade länge professionellt men spelar nu enbart på Twitch. Han streamar nästan dagligen och spelar PUBG alltså Playerunknowns Battlegrounds. Många anser att han är den absolut bästa spelaren i världen på just detta spel. Han valde att pensionera sig vid den unga åldern av 23. Detta var på egen bevåg och inte på grund av att han inte längre kunde konkurrera med andra spelare. Från början spelade han CS:GO men han bytte sedan till PUBG vilket skulle visa sig vara ett riktigt bra beslut. Det är också hans föredragna spel på Twitch även om han också spelar Fortnite med jämna mellanrum.

TSM_Daequan (Daequan Loco)

Daequan är riktigt älskad och håller sig mest till Fortnite där han fullkomligt dominerar sina motståndare. Han har även spelat flera andra spel men det var när han började spela Fortnite som han slog igenom på riktigt. Han höll längre rekordet för “kills in a single game” med hela 39 stycken på en runda. Han har inte vunnit några stora turneringar men det är inget som behövs då han har en enormt stor följarbas på sin Twitchkanal. Han benämns ofta när man pratar om vem som är världens bästa Fortnitespelare.

Alanzoka (Alan Ferreira)

Alanzoka bor i Brasilien och spelar mest Rocket League och Fortnite. Han blev känd på Twitch så sent som 2018 så han är rätt ny i gamet. Han spelar främst Fortnite för skojs skull och är inte med i något stort lag och deltar inte heller i några turneringar. Dock har han flera miljoner följare och satsar nu mest på att bli proffs på Rocket League. Det är fortfarande ett ganska okänt spel och många fans hoppas att han ska hjälpa spelet att bli mer populärt. Ett minus är att han främst pratar portugisiska i sina streams.

Asmongold (Zack)

Trots att Asmongold har miljontals följare är det ingen som vet hans efternamn. Han har alltså lyckats förbli relativt anonym även fast är en av de största på Twitch. Han är främst känd för att spela World of Worldcraft även om han också alternerar mellan flera andra spel. Han älskas främst för att han ger råd och kommentarer samtidigt som han spelar. Förutom WoW delar han ibland personliga videos och ger en lite större insyn i sitt liv.